Wysłany: Pon 12-01-2009, 13:57 Temat postu: Poseł Palikot
Jakie macie zdanie na temat posła PO Janusza Palikota? Kontrowersyjny, znany z ciętego języka, nie znający umiaru. W Radiu Zet zapowiedział dziś, że nie zamierza przepraszać Jarosława Kaczyńskiego. "Kocham PO, sam nie odejdę" - mówił. Decyzja klubu w środę. Jakie macie zdanie w tej materii, czy Palikot przekroczył już wszystkie normy?
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 30 Cze 2007 Pochwał: 5 Posty: 9295 Skąd: stąd co zwykle ;)
Wysłany: Pon 12-01-2009, 20:58 Temat postu:
Palikot- na pewno kontrowersyjny, na pewno niejednemu zalazł za skórę. Ja mam co do niego mieszane odczucia- z jednej strony nie lubię PiS-u i dlatego jego ekscesy mi się podobają, z drugiej trochę przesadza, nie zważa na słowa i poprawność polityczną ma w d*ie.
Norm dużo przekroczył, ale czy wszystkie? Tak po cichu to mu kibicuję, ale nie zawsze . Jego wypowiedzi raczej trzeba traktować z dużym respektem i poczuciem humoru .
Jest trochę za "amerykański" pod tym określeniem mam na myśli jego show, które tworzy w życiu politycznym. Mimo iż także nie popieram PiS-u uważam, że Palikot przesadził, jego osądy nie są poparte żadną rozsądną argumentacją. Niech robi show ale w programie rozrywkowym, a nie w polityce. Jakie wy macie zdanie na ten temat?
Wczoraj mówili chyba coś o nim w wiadomościach.
Zapytałam mojego A dlaczego trzymają Palikota w tej partii.
Odpowiedział :bo ma kasę.
Nie wiem co to ma do rzeczy ale...
Jakoś jest mi obojętny ten facet. Ani go nie lubię ani mi nie przeszkadzają jego wybryki.
Ale czasami przegina....
A ja go lubie. Przynajmniej zwraca uwage ludzi na pewno problemy. No moze czasami przesadza.
Obawiam się, że w dzisiejszych czasach właśnie poprzez przesadzanie można zwrócić na siebie lub na coś uwagę i to nie jest fajne, ale tacy są ludzie - uwielbiają skandale, afery, zwracają uwagę na kontrowersyjne wypowiedzi, skandaliczne zachowanie - wtedy się coś dzieje. Ma to miejsce nie tylko w polityce ale także w showbiznesie, branży muzycznej itd.
No lubi skandale, ale czy to dobrze, żeby tak się zachowywać? Jaki on przykład daje? Każdy lubi sobie pożartować i pośmiać się ale w ramach zdrowego rozsądku...
A ja myślę że ktoś taki jest potrzebny
Choćby jako alternatywa Górskiego z PIS - który także obraża ludzi. Jednak w przeciwieństwie do niego, Palikot potrafi z humorem skomentować coś, co mu się nie podoba - natomiast Górski tylko krytykuje.
Oczywiście że Palikot przesadza - czy jednak każdy z nas tego nie robi? Może ktoś taki nauczy nas dystansu do siebie?
Zobaczymy czy wymyśli coś gorszego, bo póki co to nie mam nic przeciwko niemu
może pasuje po prostu do mojego angielskiego poczucia humoru
Wczoraj poseł Palikot po raz kolejny został tatą. Tym razem na świat przyszła córeczka - Zosia.
Cytat:
Palikot jest dumny jak paw. "Zosia! Zosia! Zosia!" - ekscytował się na swoim blogu. - Przychodzi na świat moja pierwsza córka, to wymaga czułości. Po tym wszystkim co się ostatnio działo, potrzebuję oddechu - zapowiedział.
A tak polityk wspomina sam poród, który ukradkiem podglądał przez szybkę: - Przed chwilą jeszcze jej nie było. Czekałem w sali operacyjnej, patrząc przez szybę na żonę, leżącą na stole. Lekarze i pielęgniarski w niebieskich kombinezonach wykonujący coś w rodzaju tańca, dość regularnie, wręcz rytmicznie przechodzący wokół niej, podchodzący, odchodzący, coś podający sobie.. I nagle ten krzyk - jest!
A tak na marginesie to był ostatnio w Piszu na spotkaniu z wyborcami. Chyba jego przeciwnicy wnieśli na tacy łeb świni, a on na to z tekstem: "A gdzie reszta?"
Jest to osoba całkowicie pozbawiona wartości, nie reprezentująca swoim zachowaniem niczego. Jednocześnie daje do zrozumienia, że w polityce nie jest ważne to kim jesteś, co umiesz itp tylko jak wielkiego błazna potrafisz z siebie zrobić. Przykre, że właśnie taki mamy rząd ;/
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Następny
Strona 1 z 7