Ja czasem przyjaciółce z pokoju pożyczę spódniczkę. Ale to jest naprawdę rzadko.
A jak mieszkałam z rodzicami, to często się z mamą ciuchami wymieniałam.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 16 Mar 2006 Pochwał: 4 Posty: 7410 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 28-10-2007, 14:22 Temat postu:
Jeśli chodzi o pieniądze, też bywały czasy, że nieraz pożyczałam mojej dobrej kolezance
Wiecie ja jakaś dziwna jestem, ale nie wyobrażam sobie komuś nie pożyczyć, gdy jest w potrzebie (oczywiście mam tu na myśli osoby mi znane, w jakiś sposób bliskie, co do których mam pewność, że mi oddadzą w terminie). Od razu by mnie naszły myśli, że jak ja będę potrzebować, też mi nikt nie pomoże
Pamiętam jak kilka lat temu starałam się o wizę do Anglii, musiałam mieć potwierdzenie z banku, że mam na koncie dużą sumę pieniędzy
Reakcja mojej rodziny i znajomych była natychmiastowa. Każdy przelał mi na konto jakiś grosz i uzbierała się niezła suma Oczywiście następnego dnia wzięłam z banku zaświadczenie i zaraz po tym wszystko pooddawałam
Sama nie pożyczam (chyba, że nieraz od mamy, ale ostatnio rzadko), chyba nie mam takiej potrzeby No oprócz np. torebki na wesele (ale to nie ubranie ). Jak ktoś poprosi natomiast mnie o pożyczenie to raczej nie potrafię odmówić, bliskim koleżankom rzecz jasna.
Ja nie mam zwyczaju niczego pożyczać, jeśli czegoś z ubrań nie mam to szukam innych rozwiązań, z innymi rzeczami podobnie . Nie pożyczam również swoich rzeczy. A już najbardziej mnie złość jak na ulicy podchodzi do mnie ktoś i prosi o pożyczenie pieniędzy na chleb tudzież inne dobra materialne
Ja też nie przepadam za pożyczaniem, choć w skrajnych sytuacjach jestem do tego zmuszona. Jak byłyśmy młodsze z siostrą to pożyczałyśmy sobie ciuchy, ale już dawno śmy z tego wyrosły. Jakoś tak nie lubie patrzeć jak ktoś paraduje w moich ciuszkach
Nigdy też nie pożyczam auta, kosmetyków, no i FACETA!!!
Ja też nie pożyczam ubrań. Uważam,że są moje i koniec. A poza tym to jakby coś się stało z moimi ciuchami, to byłabym zła. A różnie może być. Kiedyś z siostrą pożyczałyśmy sobie ubrania, ale teraz tego też nie robimy.