Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Praca na dwa etaty
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
amanite

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 01-09-2009, 11:08    Temat postu: Praca na dwa etaty Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Hej dziewczyny:)
Mam pytane... Czy któraś z Was pracowała kiedyś na dwa etaty? Ja od jakiegoś czasu tak właśnie pracuję, po 14 h dziennie, plus soboty i niedziele po 8. I powiem szczerze, że mam już powoli dość.
Jak radziłyście sobie z tym wszystkim, ze stresem, ze zmęczeniem, z brakiem czasu dla znajomych... ?
Ciężko mi tym bardziej, że sytuacja nie zmieni się w najbliższym czasie.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
szarotka_

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Wto 01-09-2009, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja pracuję w 2 miejscach. W szkole i prowadząc własny interes. I moim zdaniem nie zmęczenie jest tu największym problemem, tylko brak czasu. Ja np. wiem już, że po urlopie związanym z narodzinami dziecka, zrezygnuję z etatu, żeby mieć czas na bycie mamą.
Niestety, nie zawsze możemy sobie pozwolić na takie ustawienie priorytetów, bo coś do garnka wrzucić trzeba.

Podpis Kobiety bez towarzystwa mężczyzn więdną, a mężczyźni bez kobiet głupieją.
A. Czechow
12.12.2009- Moja Maleńka :-*
11.12.2010- Pani K. Uśmiechnięta
Powrót do góry

amanite

PostWysłany: Wto 01-09-2009, 13:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No ja na szczęście nie mam jeszcze dziecka, którym dodatkowo musiałabym się opiekować, dlatego też mogę pozwolić sobie na pracę w dwóch miejscach...
Ustawienie priorytetów- dla mnie najważniejsze, żeby spłacać raty kredytu na mieszkanie w terminie i nie narobić sobie bałaganu w BIK-u.
Póki co, daję radę, tylko właśnie jestem ciekawa czy ktoś jeszcze tak pracuje...
Powrót do góry

Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 01-09-2009, 13:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Amanite przyznam szczerze, że bardzo Cię podziwiam. Ale i oczywiście rozumiem, bo niestety żyjemy w takich czasach, że trzeba się nieźle napracować, żeby żyć na godnym poziomie.
Kiedy Ty wypoczywasz kobieto?

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

amanite

PostWysłany: Wto 01-09-2009, 13:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Agata, nie wypoczywam Uśmiechnięta
Wiesz, nie jest łatwo, ale też nie jest tak strasznie jak by się wydawało. W pracy mam super ludzi, wyrozumiałe szefostwo, a w drugiej pracy też nie jest źle...
Życie czasem tak się układa, że nie mamy wyjścia i trzeba pracować na dwa etaty.
Mam nadzieję, że ten stan rzeczy jest przejściowy.

A tak poza tym, to mam cudownych rodziców, którzy pomagają mi na każdym kroku.
Także bilans wychodzi na plus:)
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 02-09-2009, 8:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Pamiętam jak mój tato pracował na 2 etatach, robił studia podyplomowe a później jeszcze kilka razy w tygodniu pracował jako doradca finansowy.

To była masakra, często w nocy dzwonili że ma jechać do pracy bo wystąpił jakiś problem, i już tam zostawał do rana. Ja bym tak nie dała rady Puszcza oko.

Ale wyszedł na swoje, teraz pracuje jak chce i kiedy chce Złośliwa.

Podpis Wolę bez. Złośliwa
Powrót do góry

Jesienna

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Świnia
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 02-09-2009, 10:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Czasami trzeba się sporo napracować, aby coś osiągnąć i dopiero po jakimś czasie to przynosi efekty. Ze mną właśnie tak było i jest. Ciężko pracowałam, żeby osiągnąć to co teraz mam i jeszcze wiele pracy przede mną. To mnie napędza. Wiem co czujesz bo pracuję podobnie jak Ty. Czasami bywam tak zmęczona, że wracam do domu i nie wiem co ludzie do mnie mówią, padam i budzę się rano. Żeby nie zwariować czasami biorę wolny dzień i jadę gdzieś, albo spędzam spokojnie dzień z moim ukochanym mężczyzną..
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Sro 02-09-2009, 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mój mąż tak do niedawna pracował. Puszcza oko Etat + własna firma. Każdy tydzień od poniedziałku do niedzieli w pracy. Każde święta (to był największy ból dla mnie). Czasem w nocy, bez ani jednego dnia wolnego. Mimo to codziennie rano wstawał z dzieckiem. Uśmiechnięta Wystarczyło mu 6 godzin snu na dobę i był wyspany, czego mu zawsze zazdroszczę. Ja muszę się wyspać przynajmniej 9. Puszcza oko

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Sro 02-09-2009, 23:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Swego czasu przed ślubem też tak miałam. Pracowałam jako przedstawiciel handlowy a dodatkowo prowadziłam własną działalność.
Teraz już bym tak nie potrafiła, nie kiedy są dzieci i jest rodzina.
Najpierw zrezygnowałam z działalności, a później z pracy i wyjechałam za granicę. Nie żałuję niczego. Bardzo uśmiechnięta

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

amanite

PostWysłany: Czw 03-09-2009, 8:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Czyli jak widać sporo osób tak pracuje i jakoś żyją Puszcza oko
najwazniejsze, to chyba mieć cel takiej pracy, bo jak się pracuje "na nic", to się nie chce.
Powrót do góry

angie55

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Byk

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 12:33    Temat postu: Re Praca na dwa etaty Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

amanite napisała:
Hej dziewczyny:)
Mam pytane... Czy któraś z Was pracowała kiedyś na dwa etaty? Ja od jakiegoś czasu tak właśnie pracuję, po 14 h dziennie, plus soboty i niedziele po 8. I powiem szczerze, że mam już powoli dość.
Jak radziłyście sobie z tym wszystkim, ze stresem, ze zmęczeniem, z brakiem czasu dla znajomych... ?
Ciężko mi tym bardziej, że sytuacja nie zmieni się w najbliższym czasie.
Pozdrawiam

Oddaj jeden etat kijekwoko

usmiech2

Podpis Czasem z dnia na dzień zmienia się wszystko ...
Powrót do góry

Paula
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Panna

PostWysłany: Nie 06-09-2009, 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Szczerze podziwiam!
Wszystko da sie zniesc jesli robi sie to w okreslonym celu, a czasem po prostu nie ma wyjscia.
Ja przed narodzinami mojej corki pracowalam duzo, maz takze. Od czasu mojego powrotu do pracy po macierzynskim pracuje sporo, czasem caly etat, czasem czesc, zalezy ile jestem w stanie. Priorytetem jest dla mnie corka, ale zyc trzeba. Czesto dzielimy sie z mezem. I jakos sie to ciagnie.

Podpis Zona od 13.09.2003
Mama Mayi od 7.06.2006
Mama Filipa od 18.06.2010
Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 07-09-2009, 13:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też podziwiam bo wiem jaki to ciężar. Sama jestem na chodzie od rana do nocy...
Mam 2 uczelnie, jedną dzienną, drugą zaoczną, do tego prowadzę aerobik 2 razy w tyg, korepetycje 3-4 razy w tyg i pracuję na pól etatu po 4 h dziennie.

Nie ma mnie w domu od 7.30 do 22 czasami...ale cóż takie życie, żenawet obiadu normalnego nie jem, tylko szybka zupa w przerwie na uczelni.
Narazie zanim nie mam dzieci i Narzeczony jest za granicą to sobie na to pozwalam, jest strasznie ciężko Smutna. Ale wiem, że może kiedyś mi się to wynagrodzi.

Narazie trzymam kciuki za Ciebie i aby coś się ruszyło jednak!

Podpis 27.06.2008 - 2009,2010,2011 Uśmiechnięta
24.12.2008 :*
17.07.2010...Najszczęśliwsza Żona na Świecie!!!
Sie kann ohne ihn nicht leben...
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

sylla

Zodiak: Koziorożec

PostWysłany: Pon 07-09-2009, 13:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gdy zdecydowałam sie na prace w nocy tuż po urodzeniu dziecka to można powiedzieć że pracowałam wtedy na dwa etaty. No bo całą noc pracowałam za pieniążki a potem po 3-4 godz. snu dalej w domu ciągnęłam 'etat opiekunki do dziecka, sprzątaczki i kucharki'.
Było ciężko nie ukrywam . Koleżanki mnie pytały kiedy odsypiam. Nie odsypiałam i chodziłam jak otumaniona.
Ale to był etap przejściowy. Myśle , że każdy da radę pracować na dwa etaty. Ale wszystko do czasu...

Podpis Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Powrót do góry

Barbi

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Pon 07-09-2009, 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Tez tak kiedys pracowalam. Wspominam to w miare ok ale nie radze niomu bo ja to przyplacilam zdrowiem. Organizm nie jest w stanie wytrzymac chronicznego zmeczenia dlugo. Na poczatku lapalam co chwile przeziebienia,system immunologiczny tak mi sie rozhustal,ze bylam chora co dwa tygodnie i zaczely sie alergie i wrzody na zoladku. Dzis bym tego nie powtorzyla. Zdrowie trzeba szanowac. Jesli na prawde tak chcesz pracowac to jedz duzo warzyw,witamin i dbaj o siebie.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: