Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Prezent dla komunisty
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> I Komunia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mopsik27

PostWysłany: Nie 02-05-2010, 2:07    Temat postu: Chrzestni Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Chrzestni jeśli mają taką możliwość powinni się z sobą skontaktować i obgadać kwestie prezentu, byłam świadkiem jak chrzestni dali ten sam prezent- rower, troche bezsensu, a potem zaczęło się porównywanie które dało lepszy rower
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
best_amelia

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Kogut
Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Pią 09-07-2010, 9:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dla komunisty teraz trudno kupić jakiś fajny prezent, choć powiem wam, że moja znajoma to kupiła coś takiego naprawdę zaskakującego. Jak się dowiedziałam to byłam pod wrażeniem. Już piszę co to było, a mianowicie teleskop Opticon. Ona zawsze ma takie "inne" pomysły, ale może to i dobrze. Grunt to to, żeby się dzieciakowi podobało. Śmiejąca się

Podpis 1 krok, 2 krok, 3 krok i jestem w swoim raju...

If you want to make God laugh, tell him about your plans. W.A.
Powrót do góry

Kachna

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 07-08-2010, 19:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Super prezent - moze zrodzi sie nowa pasja, mikołaj Kppernik XXI wieku.
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 4

PostWysłany: Sob 07-08-2010, 22:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Wszystko zależy od zainteresowań. Akurat nie wydaje mi się, żeby mój Chrześniak był zadowolony z teleskopu. Uśmiechnięta Do prezentu trzeba podchodzić indywidualnie. Uśmiechnięta

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 08-08-2010, 6:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko napisała:
Wszystko zależy od zainteresowań. Akurat nie wydaje mi się, żeby mój Chrześniak był zadowolony z teleskopu. Uśmiechnięta Do prezentu trzeba podchodzić indywidualnie. Uśmiechnięta

Zgadzam się z tym tym bardziej, że każde dziecko ma inne zainteresowania. Uśmiechnięta Ale wiem , że nigdy bym nie kupiła quada.

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Nie 08-08-2010, 16:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Katii napisała:
Ale wiem , że nigdy bym nie kupiła quada.

Ostatnio było głośno o jakimś wypadku, gdzie ofiarą było dziecko na quadzie. Dlatego też bym nie kupiła go na zaden prezent.

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Nie 08-08-2010, 19:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko napisała:
Ostatnio było głośno o jakimś wypadku, gdzie ofiarą było dziecko na quadzie. Dlatego też bym nie kupiła go na zaden prezent.

Był. I dlatego uważam, że to nie jest odpowieni prezent dla dziecka.

Ps. Ojciec podobno chciał przewieźć syna na quadzie i się przewrócili. Ojciec zeskoczył, ale syn zmarł w szpitalu.

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

Kachna

PostWysłany: Czw 26-08-2010, 19:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Za niedługi czas na kłada trzeba będzie miec prawo jazdy - trochę musiałby poczekać w garażu. Ale tatuś pewnie by nie pozwolił na zatarcie silnika.
Powrót do góry

best_amelia

Zodiak: Bliźnięta
Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Czw 09-09-2010, 10:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Katii napisała:
Zgadzam się z tym tym bardziej, że każde dziecko ma inne zainteresowania. Uśmiechnięta Ale wiem , że nigdy bym nie kupiła quada.

Ja też bym quada nie kupiła, to byłoby szaleństwo. Kachna hehe może dzieciak dzięki temu teleskopowi Opticon zostanie Kopernikiem XXI wieku, kto wie. Bardzo szczęśliwa Wtrącając się do dyskusji, to ja bym sama również kupiła teleskop. Dlaczego, bo to fajny i niedrogi wydatek, a dzięki niemu może się pojawić uśmiech na niejednej twarzy.

Podpis 1 krok, 2 krok, 3 krok i jestem w swoim raju...

If you want to make God laugh, tell him about your plans. W.A.
Powrót do góry

mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 21-09-2010, 14:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No i w końcu na nas spadł ten problem. Mamy w maju komunię chrześniaka Ł. i trzeba będzie coś wymyślić.

Mnie w ogóle nie przekonują prezenty pieniężne, bo nigdy nie mam pewności, czy na pewno dziecko się dowie, że i ile ma swoich własnych pieniążków. Rodzice mają różne potrzeby, często uzasadnione (edukacja dziecka, kolonie itp.), więc wydaje im się, że opłacając je z pieniędzy komunijnych malucha nie robią niczego złego. Z drugiej strony dać 8-latkowi kasę do własnego rozporządzenia też nie jest dobrym pomysłem. Dlatego rodzic powinien być "bankiem", który nie tylko wypłaca, ale też informuje i doradza (nie narzuca), na co najlepiej wydać te pieniądze. To tak moim zdaniem, ale pewnie zweryfikuję problem, kiedy sama będę miała takiego 8-latka Uśmiechnięta.

A co do prezentu - chcielibyśmy kupić coś, co nie tylko będzie pamiątką, ale i sprawi małemu ogromną frajdę. Chrześniak męża od dzieciątka uwielbia Lego i bardzo często od nas dostaje jakieś klocki. Ł. uważa, że takie porządne, ogromne Lego byłoby dla niego najlepszym prezentem. Tak mi się też wydaje, ale nie jestem przekonana do końca, czy to na komunię dobry prezent. Ewentualnie gdyby dokupić do tego Biblię lub inną pamiątkę? Z drugiej strony rodzice chłopca nie zarabiają zbyt wiele i nie stać ich na te nowe gadżety dla dzieci, nie wiem nawet, czy mały ma porządny rower. Więc chyba z każdego prezentu ucieszyłby się... Mamy jeszcze trochę czasu na szczęście Uśmiechnięta.
Powrót do góry

ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion

PostWysłany: Wto 21-09-2010, 16:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mari a moim zdaniem jeśli chrześniak często dostaje od Was lego, to na Komunię powinien dostać coś innego.
Coś, co zapamięta, co może będzie pamiątką...
Rower wydaje mi się fajnym pomysłem...

Pamiętam, że na swoją Komunię dostałam złote kolczyki, które mam do dziś. Puszcza oko

Podpis Płyń z wiatrem w plecy i z twarzą do słońca
Na falach losu tańcząc z gwiazdami
Powrót do góry

Valkiria

PostWysłany: Sob 25-09-2010, 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jestem mama dwojga przyszłorocznych "komunistów" i gdy czytam lub słucham co dzieci by chciały dostac,to śmiem twierdzic,ze moje dzieciaczki są nader skromne,one by chciały "tylko" rowery i zegarki i na nic zda sie tłumaczenie,ze wazniejsza od prezentów jest sama I Komunia....a moze popełniłam wychowawczy błąd?
Powrót do góry

Fretka

PostWysłany: Pią 04-03-2011, 22:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

U mnie w rodzinie tego jeszcze nie było. W tym roku (uwaga) TRZY komunie. I o ile dla dziewczynek nie widzę problemu (zegarek, kolczyki) to z chłopcem mam mega problem. Przewraca oczami W tamtym roku jednemu bratu dałam album z National Geographic i chyba był zadowolony. Uśmiechnięta
Powrót do góry

ol_ka1981
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Czw 17-03-2011, 11:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Komunia mojego chrzesniaka dopiero za kilka lat, ale rok temu moj brat byl na komunii swojego. Dal mu w prezencie MP4. I chlopiec bardzo sie ucieszyl. Uśmiechnięta
Powrót do góry

Kachna

PostWysłany: Wto 05-04-2011, 18:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

mp4 - to genialne, a ja juz nie wiem co tu gościom podpowiadać, mój tegoroczny komunista na pewno sie ucieszy. Choć mysle, że najlepszym prezentem byłby bilet na mecz jego ukochanej Barcelony. Bardzo uśmiechnięta
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> I Komunia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następny
Strona 8 z 11

Skocz do: