Wysłany: Sob 20-02-2010, 14:52 Temat postu: Prezent dla osoby wyjeżdzającej
U mnie w pracy jedna z menagerek kończy z końcem lutego pracę bo będzie podróżować po świecie. W związku z tym za tydzień mamy imprezę pozegnalną. Chciałabym coś jej kupić, bo pewne ostatnie wydarzenia pokazały, że jest kobietą o złotym sercu, pomocną i niezwykle przyjazną. Wcześniej w pracy często inaczej ją odbieraliśmy, ale to dlatego że pewnie jako osoba na wyzszym stanowisku nie chciała zbytnio spoufalac się z nami.
Myślałam już trochę o prezencie dla niej. Może jakiś ładny notatnik, który moze przydać się w podróży. Macie jakieś inne pomysły?
Jowita to ma być prezent ode mnie. Bo ogólnie w pracy taki mamy zwyczaj, że jak ktos odchodzi lub jest jakaś inna okoliczność (ślub, urodziny itp.) to zbieramy dla tej osoby pieniądze i potem do kartki z życzeniami, na której wszyscy się podpisują dołączmy te zebrane pieniądze.
Jednak dla mnie ta menagerka jest szczególna więc chcę dać jej coś drobnego od siebie.
Jeśli ma podróżować po świecie, to raczej bym pomyślała o czymś małym, bo wiadomo, że nikt nie zabiera ze sobą wszystkich pamiątek i innych szpargałów. Może jakiś fajny i oryginalny breloczek na którym będzie wygrawerowane kilka ciepłych słów?
Myślę, że również zrobiłoby się jej sympatycznie, gdybyś ostatniego dnia w pracy, przyniosła jej jakieś ciasto (rękodzieło, a nie z cukierni), ale nie wiem, czy takie zwyczaje są przyjęte w Irlandii.
Jowita tu nie ma takiego zwyczaju. Tez wcześniej myslałam o breloczku albo jakieś zawieszce na walizkę, coś drobnego, co nie będzie zbędnym cieżarem w podróży, ale będzie z kolei miłym akcentem.
Albo może jakieś ładne kolczyki, jeśli ma przekłute uszy.
Gienia to jest pomysł, muszę sprawdzić czy ma uszy przebite, ale chyba tak.
Kilka razy powiedziala mi, ze mam ładne kolczyki, co może oznaczać że lubi biżuterię.
Maja ja też bym podarowała coś z biżuterii lub breloczek do kluczy.
Możesz też jej podarować jakiś Pamietnik z dedykacją od ciebie. Będzie miała gdzie zapisywać wrażenia z podróży.
Dobre pomysły . Od siebie dorzucę jeszcze jakiegoś fajowego malutkiego słonia z podniesioną do góry trąbą (niektóre są malutkie ale za to słodziutkie) albo miniaturowe drzewko szczęscia.