Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Prezent na 18-stkę
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Dzieci starsze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Sob 13-03-2010, 23:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

efrell napisała:
Gieniusia przecież laptop i notebook to, to samo. Śmiejąca się

Ale jestem tępa. Zakłopotana Nie wiem o czym ja myślałam, jak to pisałam. Złośliwa

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Sob 13-03-2010, 23:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zuzka napisała:
Ja polecam Acera, mam go juz prawie rok, sprawuje sie swietnie, nie mam zadnych problemow.

Ja też mam Acera. Uśmiechnięta
Acer serwis dla Polski ma w Czechach, Śmiejąca się ale działają błyskawicznie. Puszcza oko

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

bluemamma

PostWysłany: Nie 14-03-2010, 19:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Te Acery to notebooki czy netbooki macie?
Interesują mnie wiadomości o netbookach.
Wczoraj rozmawiałam ze znajomymi i zwrócili mi uwagę na firmę Lenovo i Benq. Czy któraś z Was ma te komputery? Możecie coś o nich powiedzieć? Niestety nie widziałam ich tylko mi opowiadano.
Powrót do góry

Menju

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 15-03-2010, 9:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Z tych dwóch modeli wybrałbym raczej Lenovo z uwagi na powiązania z marką IBM. Poczytaj sobie rankingi użytkowników i porady przy woborze note/netbooka.Cieszą się dobrą opinią wśród serwismenów i użytkowników, choćby tu:
http://jak-wybrac-laptopa.wieszwszystko.com/ranking.php
To tylko jedna z wielu stron w sieci na ten temat.
Używam na co dzień najmniejszego netbooka Acera 8,9 calowego (taki sobie bez wodotrysków, ale nie narzekam, gdyż jego wady rekompensuje mi jego mobilność i możliwość pracy na akumulatorze do 7 godzin), używam też laptopa Asusa, HP i notebooka Karena (Hell 80). Sprawują się wszystkie dobrze. Każdy ma swoje wady i zalety.
Netbooki służą (jak sama nazwa wskazuje) głownie do mobilnego przeglądania sieci, większe laptopy z mocnymi procesorami na pokładzie i osobną kartą graficzną mają bardziej poważne i uniwersalne zastosowania.
Pytanie brzmi - czy chcesz/syn chce nosić kilkukilogramowego klocka, czy maleństwo w torbie. Pamiętaj, że mały ekran netbooka (8-10 cali) ma swoje wady. Jeśli sprzęt będzie stał głównie w domu, warto kupić coś większego z mocnym procesorem i zainstalowaną osobną kartą graficzną. Obowiązkowo kupuj jednak modele z wyjściem HDMI. To jest teraz standard pozwalający oglądać obrazy na TV w jakości HD.
Powrót do góry

macabre

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 16-03-2010, 18:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

efrell napisała:
Gieniusia przecież laptop i notebook to, to samo.

Ja usłyszałam wersję, że laptopem jest to co ma powyżej 12'' albo to, co ma napęd na płyty. A notebooki to te malutkie. Ale widzę, że mnie w maliny wprowadzili Zszokowana

bluemamma a syn ma już jakiś komputer?

Dla mnie to wcale nie jest głupi pomysł (a mówię z jako rówieśnik syna) moja koleżanka też właśnie prosi rodziców o komputerek.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

bluemamma

PostWysłany: Czw 18-03-2010, 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ma komputer stacjonarny, ale stary i współdzielony z siostrą, która też już jest dużą panną. Ja mam teraz trochę więcej czasu, bo pogoda wywołała infekcję i jestem na zwolnieniu, więc miałam czas trochę poszukać informacji o tych netbookach. Wczoraj powiedzieliśmy z mężem synowi, że dostanie od nas tego netbooka i zapytaliśmy czy ma już jakiś wybrany model. Chyba się nie spodziewał, bo widać było, że jest mile zaskoczony naszą decyzją. Początkowo powiedział, że nie wybrał, bo myślał, że się nie zgodzimy, ale potem dodał, że ma już upatrzony a więc miałyście rację. Jego przyjaciel kupił sobie (albo dostał od rodziców - nie wiem) netbooka jakiś czas temu i ten komputer bardzo się spodobał mojemu synowi, więc chciałby taki sam. Pokazywał mi go nawet w internecie. Ładny, praktyczny, bo dość lekki 1,3 kilograma, w dodatku działa na baterii 8 godzin a mój syn twierdzi, że to dużo.
Powrót do góry

marchewa

Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Pią 19-03-2010, 10:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

8 h to faktycznie sporo, więc niezły sprzęt. A jaka w końcu marka?
Powrót do góry

kaliku

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Sob 20-03-2010, 22:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Czytam ten wątek i sama też się wypowiem. Komputer (bez względu na to czy stacjonarny czy net- lub notebook) to dobry prezent na 18-stkę. Jeśli syn nie sprawia większych problemów to powinieen dostać jakiś fajny prezent, to doskonała okazja. Dużo lepsza niż kupowanie notebooka na komunię (choć dla wielu i tak taki prezent już teraz byłby passe, czytaj: zbyt tani). Podpisuję się obiema rękami pod pomysłem kupienia synowi netbooka i popieram też to, by kupić taki, jaki sam wybrał Uśmiechnięta Tylko powiedz nam jaki, bo to ciekawe Uśmiechnięta
Powrót do góry

bluemamma

PostWysłany: Wto 23-03-2010, 19:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dziękuję Wam za zainteresowanie. Myślałam, że będę mieć w ostatnich dniach czas na posiedzenie przy komputerze i poczytanie sobie forum, ale niestety robiłam tysiąc innych rzeczy a gdy mogłabym usiąść do komputera to akurat któreś z dzieci go używało. Już mówię co to za komputer wybraliśmy, bo rzeczywiście wcześniej nie napisałam. To Benq modelu niestety nie pamiętam a wiem, że ta firma ma więcej niż jeden model. Zapytam syna i Wam napiszę.
Powrót do góry

marchewa

PostWysłany: Pią 26-03-2010, 10:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A może zamieścisz też jakiś link, żeby można go zobaczyć i poznać więcej parametrów? Puszcza oko
Powrót do góry

kaliku

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Pią 26-03-2010, 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

marchewa: W sieci jest sporo informacji, najlepiej wejść na strony producenta, tam jest najwięcej.
Wydaje mi się, że bluemamma ma na myśli ten http://www.benq.pl/products/joybook/index.cfm/page/specifications/product/1141
Ale to niech ona potwierdzi Uśmiechnięta
Powrót do góry

marchewa

PostWysłany: Sob 27-03-2010, 16:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dzięki kaliku za link. Sprzęcik naprawdę fajny Uśmiechnięta Jeśli to faktycznie ten to dobry wybór, ale chyba tak, bo jego parametry zgadzałyby się z tym co wcześniej napisała bluemamma.
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 4

PostWysłany: Sob 27-03-2010, 19:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Edzia napisała:
Ja też mam Acera. Uśmiechnięta

Ja też mam Acera. Bardzo uśmiechnięta I też nie mogę nic zarzucić.

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

bluemamma

PostWysłany: Nie 28-03-2010, 10:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Udało mi się na chwilę przysiąść do komputera. Obejrzałam stronę pod linkiem. To ten komputer chce syn. Po świętach będziemy go kupować. Dziękuję Wam wszystkim za pomoc i przybliżenie mi tematu netbooków.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Dzieci starsze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: