Wysłany: Pią 05-10-2007, 11:35 Temat postu: Prezent na nowe mieszkanie
Mam maly problem.
Kolezanka zaprosila mnie i przyjaciolke do siebie do domu na odwiedziny.
to kolezanka z liceum z klasy.
Tam gdzie mieszka teraz, to jej mieszkanie. Mieszka sama.
Nie bardzo wiemy co kupic, a do tego od czasu szkoly minelo juz troche. Kazda z nas ma swoje gusta. A nie bardzo wiemy jaki ma teraz kolezanka.
Co wedlug Was bedzie najbardziej odpowiednie na taki maly podarunek.
Chcemy aby to byl taki maly, skromy preznet.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 19 Maj 2006 Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 1 Posty: 4774 Skąd: południe Polski
Wysłany: Pią 05-10-2007, 11:41 Temat postu:
Jasylwia a czy koleżanka ma już całkowicie urządzone mieszkanie? Bo jak nie to masz bardzo duży wybór, bo możesz kupić cokolwiek. Najlepiej chyba kupić coś praktycznego: kieliszki, pucharki na lody, patelnię, młynek do pieprzu, filiżanki do kawy. Wybór jest naprawdę ogromny.
Jeśli natomiast jest urządzona to możesz np. kupić ładny wazon, świeczkę.
Ja najbardziej ucieszyłabym się z jakiegoś praktycznego prezentu (pod warunkiem, że nie miałabym tej rzeczy) bo zawsze to jeden wydatek mniej
Agata wlasnie w tym problem, iz nie wiemy. Ale z tego co rozmawialysmy to juz urzadzone.
Wlasnie wiem , ze jest teraz roznosci na rynku, tylko problem, iz nie mamy zielonego pojecia co kupic, nie wiemy co ma. Nie chcemy pytac, bo tak same stwierdzilysmy, z przyjacolka, ze pasuje cos kupic.
Mysle, ze gdybysmy zapytaly kolezanke, co jej brakuje, to i tak by nam nie pomogla.
Dlatego z ogromu tych roznych potrzebnych rzeczy nie wiemy co wybrac.
Dzieki, ze myslisz .
Tez z kolezanka myslalysmy o filizankach, swieczkach, ale moze wpadniesz jeszcze na cos takiego innego....
Ja mam taki zwyczaj, ze jak idę do kogoś na nowe mieszkanko to kupuję jakiegoś ślicznego kwiatka w nie mniej ładnej doniczce.
Ostatnio znajomym kupiłam pięknego storczyka i śliczna kremową doniczkę (neutralny kolor żeby pasował do wszystkiego).
Dzieki za pomysly.
Tez myslalysmy nad kwiatkiem.
Tylko troszke tanszym
Do do kubkow to myslalysmy na filizanka, bo kumpela mieszka sama.
A takie kubki to super pomysl jak jest para.
Chcialaysmy kupic z kwiatkow bambusa, takiego zawinietego. Kazda pewnie zna, te z Ikea. Teraz w kazdej kwiaciarni mozna dostac, ale cos do tego. To ma byc taki maly gest od kolezanek.
Problem, ze nie mamy pojecia co do tego.
Myslalysmy o jakims sloniu tak na szczescie,ale znow to malo praktyczne.
Ale to ma byc taki " maly gest" od nas
Jasylwia ja bym bambusa chciała mieć.
Tzn. mam bo dostałam "na nowe mieszkanie" od mamci jak wyprowadzałam się do męża. Dużo podrósł od tego czasu i jest strasznie łatwy w utrzymaniu.
Odświeżając - na nowe mieszkanie zaniosłam przyjaciółce i jej narzeczonemu ozdobne ręczniczki i taką wielką łychę do kuchni, na której kładzie się brudne łyżki, którymi miesza się potrawy (żeby nie brudzić blatu). Praktyczne i ładne, bardzo była zadowolona.
My dostawaliśmy różne prezenty: kwiaty, kieliszki, ozdobne misy. Z każdego prezentu byliśmy zadowoleni i każdy prezent zawsze przypomina nam dane osoby.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2