Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Problem z laptopem
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Sprawy lekko techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gwiazdeczka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 16:11    Temat postu: Problem z laptopem Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dziewczyny, mam do was takie pytanie. Bo dzisiaj pojawił się taki problem, wróciłam ze szkoły, a koleżanka mi mówi że popsuł mi się komputer, po podłączeniu do kontaktu nic nie chciało się włączyć, myślałam że już kompletnie mi bateria padła, coś się z nią stało ale na szczęście okazało się że to chyba nie bateria. Czy to możliwe że wina jest zasilacza? Teraz muszę nim jakoś poruszyć żeby komputer się ładował. Czy miałyście coś podobnego Podejrzliwa ?

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrzątek."
03.05.2005 Serduszko 04.12.2008 Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Bielizna
agaat

Zodiak: Ryby
Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 17:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Może coś nie łączy czy nie styka - masz gwarancję? Zanieś to do serwisu i sprawa się wyjaśni.

Podpis Wiosna, wiosna..... wiosna ach to TY.... Uśmiechnięta
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Gwiazdeczka

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 18:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gwarancję mam ale w domu (rodzice by mi podesłali) bo do domu jadę dopiero za tydzień z kawałkiem. Problem w tym, że mój tata tego laptopa kupił w Makro w Kielcach. No i teraz nie wiem, czy w takim zwykłym serwisie mi przyjmą Podejrzliwa
Ten zasilacz zaczął szwankować dzisiaj Diablica lub Bardzo wściekła , właśnie kiedy komputer mi jest najbardziej potrzebny, do pisania magisterki na jutro.

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrzątek."
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 19:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Myślę, że przyjmą ci go wszędzie. Ważne żebyś pokazała w serwisie, że masz gwarancję. Uśmiechnięta

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

Gwiazdeczka

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 19:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

To niekoniecznie musi to być serwis tej firmy której mam laptopa Podejrzliwa ? Póki co zasilacz działa mi bez zarzutów, ale wolę dmuchać na zimne.[/b]

Powrót do góry

agaat

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 19:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gwiazdeczka no przyjmą w serwisie gwarancyjnym. Przecież w makro się tylko kupuje, a za gwarancję odpowiada serwis. Makro nie naprawia sprzętu. Możesz skorzystać z serwisów na terenie całego kraju.

Dołączone po 2 minutach 15 sekundach:

Gwiazdeczka to musi być serwis który współpracuje z firmą, w której masz laptopa. Nie może to być jakikolwiek serwis, bo skąd mieliby mieć części?

Powrót do góry

Gwiazdeczka

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 20:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A nie wiecie ile dają lat gwarancji na zasilacze Podejrzliwa ? Bo wolałabym to wszystko załatwić w ramach gwarancji, bo nie uśmiecha mi się wydawać około 100 na nowy zasilacz.

Powrót do góry

agaat

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 20:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja miałam 2 lata gwarancji na cały komputer, a nie na poszczególne części. To chyba zależy od firmy, bo jeszcze w tamtym roku Toshiba dawała rok gwarancji. Teraz chyba muszą dawać 2 lata. Ale nie wiem, czy mam rację.

Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam Toshibę kupioną w tym roku i gwarancja jest 24 miesięczna.
Gwiazdeczka najlepiej zobacz gdzie w twoich okolicach jest serwis laptopa twojej firmy i idź tam z problemem. I zapytaj ile będzie trwało rozwiązanie problemu. Bo czasem jak się ich nie ponagli, to są dosć opieszali.

Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 21:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

agaat napisała:
Teraz chyba muszą dawać 2 lata. Ale nie wiem, czy mam rację.

Agaat nie muszą niestety. My kupiliśmy Della, który standardowo daje rok gwarancji, a za kolejne lata trzeba już dopłacić.[/b]

Podpis Serduszko 23.07.2011 Serduszko

Ale i zakochała się bez pamięci, jako że miłość nie dba o powody.
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Wto 15-01-2008, 21:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Wszystko chyba zależy od firmy...

Powrót do góry

Gwiazdeczka

PostWysłany: Czw 17-01-2008, 18:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mam do was jeszcze jedno pytanie, czy zdarzyło się wam kiedyś coś takiego, czy podczas pracy na komputerze, całkowicie wam zniknął obraz (wszystkie programy normalnie działały) a pojawiło się jednolity kolor (tzn. monitor był cały zielony albo przybrał jakiś inny kolor). Bo właśnie coś takiego zdarzyło się już kilka razy. Z czym może być problem?

Powrót do góry

Aneta

Zodiak: Strzelec
Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 17-01-2008, 18:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gwiazdeczka napisała:
Mam do was jeszcze jedno pytanie, czy zdarzyło się wam kiedyś coś takiego, czy podczas pracy na komputerze, całkowicie wam zniknął obraz (wszystkie programy normalnie działały) a pojawiło się jednolity kolor (tzn. monitor był cały zielony albo przybrał jakiś inny kolor). Bo właśnie coś takiego zdarzyło się już kilka razy. Z czym może być problem?

Ja miałam kiedyś podobnie, ale podczas zawieszenie się komputera....

Skąd wiesz, że wszystko działa normalnie, skoro nic nie widać na monitorze?
Powrót do góry

Gwiazdeczka

PostWysłany: Czw 17-01-2008, 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Aneta napisała:
Skąd wiesz, że wszystko działa normalnie, skoro nic nie widać na monitorze?

Jak mam włączoną muzykę na komputerze, a znika mi obraz muzykę słychać. A jak mam włączone GG i z kimś rozmawiam, to słyszę dźwięk nadchodzącej wiadomości. I chcąc nie chcąc, wychodząc z systemu, muszę wyłączyć przyciskiem "power" bo inaczej nie dam rady. A po ponownym włączeniu systemu obraz wraca z powrotem. Możliwe że to coś z matrycą Podejrzliwa

Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Waga

PostWysłany: Czw 17-01-2008, 19:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gwiazdeczka napisała:
Możliwe że to coś z matrycą Podejrzliwa

Ja mam w moim lapku problem z matrycą, który polega na tym, że jeśli chcąc przechylić monitor chwycę go w pewnym miejscu to na monitorze pojawiają się poziome migające paski. Też wtedy nie da sie nic zrobić, jedynie restart.
Ale mój lapek jest już trochę stary więc ma prawo się buntować.
Gwiazdeczka jak najszybciej sprawdź co z gwarancją i oddaj lapka do serwisu.

Podpis Serduszko 23.07.2011 Serduszko

Ale i zakochała się bez pamięci, jako że miłość nie dba o powody.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Sprawy lekko techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: