Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
biżuteria srebrna sklep

Problemy z podłączeniem routera.
 
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Inne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agata
 
 


Płeć: Kobieta
Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Dołączyła: 19 Maj 2006
Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1
Posty: 4774
Skąd: południe Polski

PostWysłany: Wto 18-10-2011, 12:04    Temat postu: Problemy z podłączeniem routera. Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Na początku chciałam zaznaczyć, że kompletnie jestem zielona w tym temacie i wszelkie pytania, które zadam mogą wydać się niektórym banalnie proste. Dla mnie natomiast są to pytania z kategorii tych, które powodują przegrzewanie się moich zwojów mózgowych Bardzo szczęśliwa .
Ale do rzeczy.

Kupiłam sobie router, bo miałam dość kabla internetu podłączonego do laptopa.
Kupiłam taki.

Dzisiaj zabrałam się za jego podłączanie, ale coś mi tu nie pasuje.
W insyrukcji jest napisane tak:
Cytat:
1. Podłącz kabel sieciowy do portu WAN routera i do portu LAN modemu.
2. Podłącz kabel sieciowy do komputera i do portu 1~4 routera.
3. Podłącz dostarczony zasilacz do gniazda Power routera i do gniazda zasilania.


Jeden kabel sieciowy miałam w domu, bo podłączałam go do kompa kiedy chciałam skorzystać zz internetu. Drugi kabel był dołaczony do riutera. I tu rodzi się moje pytanie: oba te kable mam popodłączać? Jeden tak jak pisze w pkt 1, a drugi tak jak w pkt 2? Coś mi tu nie pasuje, bo kiedy robię tak jak psize w tych dwóch punktach to wychodzi, że jeden kabel tak i tak jest podłączony do lapka, a przecież nie o to chodzi Niezdecydowana . Chyba robię coś źle.
bardzo proszę o mądre rady, które pozwolą mi pozbyć się tych cholernych kabli Puszcza oko .

 Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Zuzka
Moderatorka
Moderatorka


Płeć: Kobieta
Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Dołączyła: 22 Maj 2006
Pochwał: 4
Posty: 6061
Skąd: Ramstein

PostWysłany: Wto 18-10-2011, 12:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Agata oba kable musisz miec podlaczone no i mi sie wydaje, ze modem musisz miec podlaczony do jakby glownego komputera w domu. My tak mamy, modem i router sa podlaczone do glownego kompa i dzieki temu mamy bezprzewodowy w calej chacie.

 Podpis I wouldn't be such a smart ass if you wouldn't give me so much to work with.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum


Płeć: Kobieta


Dołączyła: 20 Sie 2008
Pochwał: 3
Posty: 3497

PostWysłany: Wto 18-10-2011, 12:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie wiem jaki masz router, bo mam zablokowany link. U mnie wystarczy podłączyć kabel sieciowy do routera i tyle. Jaki masz internet?
A późnie nie każą odłączyć tego kabla od kompa, może to ma tylko do konfiguracji być?
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Kate29
 
 


Płeć: Kobieta


Dołączyła: 03 Sty 2009
Posty: 4403

PostWysłany: Wto 18-10-2011, 12:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mój mąż mówi tak : Podłącz kabel od internetu ( który wcześniej podłączałaś do laptopa) do port WAN i ruter będzie teraz nadawał sygnał WiFi i upewnij się czy antenka jest podłączona do rutera.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
   
maja18
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum


Płeć: Kobieta
Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koza
Dołączyła: 14 Lis 2010
Posty: 769

PostWysłany: Wto 18-10-2011, 12:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

U mnie na stancji jak podłączałyśmy z dziewczynami ruter to trzeba było coś zaprogramować ale niestety to nie na nasze możliwości i kolega nam podłączał.

 Podpis Zuzanna 11.02.2017
Największa miłość!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Agata
 
 


Płeć: Kobieta
Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Dołączyła: 19 Maj 2006
Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1
Posty: 4774
Skąd: południe Polski

PostWysłany: Sro 19-10-2011, 9:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

aurinko napisała:
Nie wiem jaki masz router, bo mam zablokowany link. U mnie wystarczy podłączyć kabel sieciowy do routera i tyle. Jaki masz internet?
A późnie nie każą odłączyć tego kabla od kompa, może to ma tylko do konfiguracji być?

Jest tak, jak piszesz aurinko- trzeba było dłączyć ten kabel od kompa, było to jedynie potrzebne do konfiguracji. Szkoda tylko, że nie napisali tego w instrukcji obsługi tylko musiałam sama do tego dojść.

Teraz mam inny problem: moje sieć bezprewodowa nie jest zabezpieczona Niezdecydowana . I nie wiem co mam zrobić, żeby ją zabezpieczyć.
Rany, jak ja nie lubię takich rzeczy podłączać Diablica lub Bardzo wściekła .

 Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
efrell
Moderatorka
Moderatorka


Płeć: Kobieta
Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Dołączyła: 15 Mar 2006
Pochwał: 10
Posty: 4196
Skąd: zza rogu :)

PostWysłany: Sro 19-10-2011, 9:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Wlasnie mialam to pisać. Kabel sieciowy podlacza się do komputera do celów konfiguracji.

Co do Twojego nowego pytania, to, znowu trzeba połączyć komputer z routerem. I wejść (powinnaś mieć IP w instrukcji) przez przeglądarkę na stronę do konfiguracji. Tam będzie wiele opcji. Jak nadanie hasła, wybór sposobu zabezpieczenia itd.

 Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum


Płeć: Kobieta


Dołączyła: 20 Sie 2008
Pochwał: 3
Posty: 3497

PostWysłany: Sro 19-10-2011, 9:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

efrell napisała:
Wlasnie mialam to pisać. Kabel sieciowy podlacza się do komputera do celów konfiguracji.

Co do Twojego nowego pytania, to, znowu trzeba połączyć komputer z routerem. I wejść (powinnaś mieć IP w instrukcji) przez przeglądarkę na stronę do konfiguracji. Tam będzie wiele opcji. Jak nadanie hasła, wybór sposobu zabezpieczenia itd.

Dokładnie. Poszperaj Agata. Uśmiechnięta
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Agata
 
 


Płeć: Kobieta
Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Dołączyła: 19 Maj 2006
Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1
Posty: 4774
Skąd: południe Polski

PostWysłany: Sro 19-10-2011, 11:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Tylko problem jest taki, że dzisiaj za cholerę nie umiem się połączyć ze stroną serwera Diablica lub Bardzo wściekła .

 Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
efrell
Moderatorka
Moderatorka


Płeć: Kobieta
Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Dołączyła: 15 Mar 2006
Pochwał: 10
Posty: 4196
Skąd: zza rogu :)

PostWysłany: Sro 19-10-2011, 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Być może musisz zmienic ustawienia we "właściwościach połączenia sieciowego"

To jest instrukcja jak to zrobić i powinna pasowac pod Twój router. strona nr 6

Tutaj masz instrukcję jak się dostać do tych właściwości
Ręczne konfigurowanie protokołu TCP/IP

 Podpis Czytaj regulamin!

Autor postu otrzymał pochwałę.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Agata
 
 


Płeć: Kobieta
Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Dołączyła: 19 Maj 2006
Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1
Posty: 4774
Skąd: południe Polski

PostWysłany: Czw 20-10-2011, 15:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Poradziłam sobie Gorąco Gorąco Gorąco .
Mówcie mi haker Bardzo szczęśliwa .

Dziękuję wszystkim za pomoc !!

 Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
efrell
Moderatorka
Moderatorka


Płeć: Kobieta
Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Dołączyła: 15 Mar 2006
Pochwał: 10
Posty: 4196
Skąd: zza rogu :)

PostWysłany: Czw 20-10-2011, 15:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Brawo. :brawo: Wiedziałam, że sobie poradzisz, bo sprytna babka z Ciebie. Uśmiechnięta

 Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Adzia
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum


Płeć: Kobieta
Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Smok
Dołączyła: 15 Lut 2010
Pochwał: 2
Posty: 6930
Skąd: z mieszkanka :P

PostWysłany: Sro 09-11-2011, 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Agatko mam nadzieje, ze nie pogniewasz się, ale podłączę się pod temat.
Po przeprowadzce okazało się, że internet w mieszkaniu jest z routera i teraz moje pytanie, bo nie moge się połączyć z siecią. Mam jej nazwę i hasło, wpisuje i nic. System Windows ma problem.
Dzwoniłam w międzyczasie do P., ale niestety nie pomógł mi za wiele. Kazał wyłączyć i włączyć router z prądu, ale to też nic nie dało.

Co zrobić żeby to zaczęło działać?

 Podpis 20.07.2013 Serduszko
13.12.2015 Serduszko
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Ania...
 
 





Dołączyła: 23 Wrz 2011
Pochwał: 1
Posty: 116

PostWysłany: Sro 09-11-2011, 16:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie masz tam z tył routera jakiegoś przycisku connect? Ja kiedyś go dobrze obmacałam i zadziałał.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Adzia
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum


Płeć: Kobieta
Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Smok
Dołączyła: 15 Lut 2010
Pochwał: 2
Posty: 6930
Skąd: z mieszkanka :P

PostWysłany: Sro 09-11-2011, 16:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie ma żadnego przycisku, ani connect, ani reset. Niezdecydowana

 Podpis 20.07.2013 Serduszko
13.12.2015 Serduszko
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Inne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB modified for kobiet.pl v1.91.00
RSS10 RSS20