Wysłany: Pon 05-05-2014, 15:18 Temat postu: Przedpokój-ściany
Witajcie,
Może uda się Wam coś mi polecić.
Otóż mieszkam w bloku i muszę jakoś odświeżyć ściany w przedpokoju, no i utknęłam bo nie wiem co z nimi zrobić, by długo były ładne i czyste. Przedpokój jest wąski 2 m i długi 3,5m na jednej ścianie jest szafa komandora, która zwęża przedpokój do 1,5m. W przedpokoju tym poza zimą bardzo często stoi rower lub się przez niego z rowerem przechodzi. Dlatego zależy mi na czymś, na ścianie, co można łatwo zmyć, gdyby czasem się przez rower ubrudziła, jak równie też zależy mi na czymś trwałym co się łatwo rowerem nie obije.
Myślałam o natryskowych tapetach ale słyszałam, że nie są trwałe no i jak się obije to nie ta się tej części odtworzyć.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 21 Sty 2009 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 2 Posty: 1202 Skąd: Najcieplejsze miasto w Polsce:)
Wysłany: Pon 05-05-2014, 15:27 Temat postu:
My mamy dosyć fajne rozwiązanie. Z tego, co wiem, to zwykły tynk ale nie kładziony równo, tylko tak jakby kora drzewa(mi się to tak kojarzy), pomalowane farbą i jak była mokra przetarte szmatką(dzięki temu w szczelinach zostało ciemniejsze niż na reszcie) i zabejcowane. Wszyscy podziwiają jak przychodzą, nam się też to bardzo spodobało jak kupowaliśmy mieszkanie. I nie brudzi się, a nawet jeśli to można ścierką przetrzeć na mokro, bo bejca chroni.
Poszukam zdjęcia.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 21 Sty 2009 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 2 Posty: 1202 Skąd: Najcieplejsze miasto w Polsce:)
Wysłany: Pon 05-05-2014, 15:31 Temat postu:
U nas to wygląda tak, trochę ciemniej, bo zdjęcie jakieś za jasne było.
[/quote]
Mamy psa w przedpokoju (to zdjęcie jeszcze jak poprzedni właściciele mieszkali) i prawa ściana pomalowana farbą już była brudna(wczoraj G. ją wymył) a na tej nic nie widać.
Ja jestem akurat świeżo po remoncie mojego domu w PL i też miałam z przedpokojem nie lada problem. Zdecydowalismy się na gips scienny. Tak u mnie to wygląda. Tu jest dół, ale góra też cala jest nim wylozona