Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 04 Maj 2007 Pochwał: 1 Posty: 339 Skąd: z poddasza :)
Wysłany: Pon 14-01-2008, 12:29 Temat postu: Przepis na syrop z cebuli
Syrop z cebuli:
3 cebule pokroic w krążki (nie rozrywać), ułożyc w słoiczku plaster cebuli, przesypać cukrem, tak kilka razy, zakrecić słoiczek i postawić w ciepłym miejścu - najlepiej na kaloryferze i czekać aż się upłynni
SYROP Z CEBULI
Pokroić 2-3 cebule, układać warstwami przesypując cukrem pudrem. Ugnieść i odstawić w ciepłe miejsce na kilka godzin. Zażywać strop 3 razy dziennie po 2 duże łyżki.
SYROP Z CEBULI I CZOSNKU
Pokroić 3 cebule i 5-6 ząbków czosnku. Zalać 100g płynnego miodu. Ugnieść i odstawićw ciepłe miejscena parę godzin. Syrop pić 3 razy dziennie po 1 dużej łyżce.
SYROP Z RZODKIEWKI
Drobno pokroić pęczek rzodkiewek i przesypywać warstwy cukrem pudrem. Odstawic w ciepłe miejsce, aż puszczą sok. Pić syrop po łyżeczce kilka razy w ciągu dnia. Usuwa nawet bardzo uporczywy kaszel.
SYROP Z BURAKA CZERWONEGO
Duży burak umyć i wyciąć w górnej części stożkowaty otwór. Wstawić do piekarnika lub prodiża, upiec. Po godzinie burak puści syrop, który można podawać dzieciom po 1 łyżeczce co godzinę, dorosłym po 1 łyżce stołowej. Syrop ma działanie wykrztuśne
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 19 Maj 2006 Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 1 Posty: 4774 Skąd: południe Polski
Wysłany: Pon 14-01-2008, 14:32 Temat postu:
Pokroiłam cebulę, poryczałam się przy tym jak głupia, ale słoik jest pełny.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie: czy muszę zakręcać ten słoik??
Po ilu pojawi się pierwszy sok??
Czy jak będę upijała ten sok, to musze jeszcze dodawać cukru żeby robił się kolejny sok??
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 04 Maj 2007 Pochwał: 1 Posty: 339 Skąd: z poddasza :)
Wysłany: Pon 14-01-2008, 14:37 Temat postu:
Jak dasz na w cieple miejsce to nawet po godzinie cos sie juz pojawi.
Jak zawsze na początku zakręcam. I nie dosypuje cukru - jak brakuje soku robie nowy
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 19 Maj 2006 Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 1 Posty: 4774 Skąd: południe Polski
Wysłany: Pon 14-01-2008, 15:20 Temat postu:
Trochę soku już się zrobiło więc wypiłam pierwszą łyżkę. No i musze przyznać, że syrop z cebuli jest baaaaaaaaardzo pyszniutki !!!!! Mam nadzieję, że będzie równie skuteczny co pyszny
Nie wiem tylko czy mój mąż będzie chciał mnie pocałować jak wypiję ten syrop
Ja tez zrobie sobie ten syrop jak zachoruje.Nie moge brac zadnych tabletek na bazie paracetamolu i ibupromu i aspiryny wiec jak jestem chora to tylko leze i czekam az przejdzie.
a myslicie,ze mozna go pic zapobiegawczo,profilaktycznie?
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3Następny
Strona 1 z 3