Wysłany: Czw 17-07-2008, 10:56 Temat postu: Przezent dla noworodka\ mamy
Chciałam się poradzić doświadczonych w tym temacie pań .Koleżanka urodziła właśnie maleństwo, co dać na prezent przy odwiedzinach?
Myślałam o takich maleńkich skarpetkach. Co się przyda świeżo upieczonej mamie?
Dla dzieciątka wszystko możesz kupić : buciki, zabaweczkę , śpioszki , kaftanik ...itd.
A dla mamy ??? czy ja wiem ? Ja koleżance dałam taki albumik , w którym wkleja się zdjęcia maluszka i wpisuje postępy w rozwoju. Super książeczka -pamiętnik
My kupiliśmy maleństwu pampersy na zdecydowane życzenie rodziców, bo wszelkiego rodzaju ubranek mieli full. Do tego tylko takiego rewelacyjnego pluszaka-przytulaka.
My dostawaliśmy zabawki które dopiero niedawno zaczęliśmy używać. Więc na poczatek się nie przyadły. Ale warto pomysleć nad np. pozytywką.
Ubranka owszem ale po konsultacji. Bo np. dostałam pewniem komplet - okropny - niepraktyczny i jakiś nie fajny materiał.
Myślę, że mile będa widziane pampersy lub jakas fajna butelka.
Dla młodej mamy...hmm... chyba własnie albumik w którym bedzie wpisywac wszystko co z dzieckiem związane. Dostałam dwa ale warto uważnie je przejżeć bo niekiedy takie bzdury tam są, że szok.
Dołączyła: 16 Mar 2006 Pochwał: 4 Posty: 4315 Skąd: Z drugiego piętra
Wysłany: Czw 24-07-2008, 16:49 Temat postu:
Pieluszki świetny pomysł. Ja bym się bardzo z takiego prezentu ucieszyła.
Sama raz kupowałam
Spotkałam się jednak z opinią, że to najgorszy z możliwych prezentów, to tak jakby kobiecie kupić podpaski, bo zawsze się przydadzą.
Radziłabym więc zapytać koleżanki czy chce taki prezent, no chyba, że ją dobrze znasz i wiesz, że się z pieluch ucieszy.
Z tymi pieluszkami jako prezent moze byc roznie. Ja od znajomych dostalam cala paczke, ale to byly te najmniejsze (newborn) i musialam je szybko zuzyc bo by byly za male. Od kolezanki dostalam caly zestaw kosmetykow Johnson (lacznie z pudrem). W ogole tego nie uzywalam bo mala miala problemy skorne.
Ogolnie najlepiej zapytac co rodzice potrzebuja dla malenstwa. W miare trafione prezenty to ubranka i zabawki.
Ja bardzo cieszyłam sie gdy moi znajomi przynosili mi w prezencie pampersy.To znaczy mojemu dziecku.Cieszą mnie praktyczne podarki.
Różnego rodzaju kosmetyki też wchodzą w grę.Tak naprawdę utrzymanie dziecka ciągnie za sobą ogromne koszty.A takie prezenty bardzo się przydają.Jestem również za tym ,żeby kupować ubranka:śpioszki, skarpetki,czapeczki... Tego nigdy za wiele.
Jestem absolutną przeciwniczką pluszaków.Takie zabawki są bardzo miłym gestem ,ale w ogóle nie zdają egzaminu.Niemowlakowi się nie przydadzą.A tylko leżą i zbierają w sobie kurz.Nie wiem ,czy warto je w takim przypadku brać pod uwagę .
Dla mam nie mam zbyt wielu pomysłów.Myśle ,że byłby to jakiś kosmetyk.
Ja przeważnie kupowałam jakieś ciuszki- śpioszki, body- coś praktycznego a nie wielkie komplety, bo wiem - że to co podoba się mi niekoniecznie musi każdemu.
Komplet ładnych i z dobrego materiału bod- przyda się każdej mamie. Do tego jakieś skarpeteczki. Z rzeczy takich dla niemowlaka jeszcze to - butelki, komplety do jedzenia. Dobrą zabawką dla niemowlaka jest pozytywka, wszelkim pluszakom w tym momencie mówię- nie. dokładnie nie przydają sie, a zanim się przydadzą - tylko kurzą. Wszelkie grzechotki, to dobra zabawka na ten moment, na pluszaki będzie jeszcze okazja.
Dla mamy - dobrą książkę, album, torbę na wszystkie potrzebne rzeczy na wyjścia- jeśli wózek jej nie oferuje.
Jeśli to dobra znajoma- to bym po prostu zapytała co najbardziej potrzebuje, czasami można kupić kocyk, pościel- mase jest tego dla dzieci. To zalezy na ile się znamy z mama.
Też jestem zdania, że najlepiej zapytać rodziców, co by dla dzidzi chcieli.
Niedawno moja koleżanka urodziła i zaniosłam dla małej, śpioszki i matę edukacyjną. Mata przyda się dopiero za jakiś czas, ale myślę, że to dosyć fajny prezent.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2