Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Przyjęcie ślubne

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Ślub i Wesele
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marta83

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Sro 08-09-2010, 15:35    Temat postu: Przyjęcie ślubne Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A co myślicie o przyjęciach ślubnych? Nie bez powodu o to pytam, ostatnio byłam na takim właśnie przyjęciu i mam bardzo mieszane uczucia. Młodzi zdecydowali się na skromne przyjęcie ze względu na kasę, zaprosili tylko najbliższą rodzinę i przyjaciół, w sumie niewiele ponad 20 osób i... i do tej pory jeszcze wszystko rozumiem, ale dalej niestety już nie. Przyjęcie trwało prawie 8 godzin i polegało tylko i wyłącznie na piciu i jedzeniu. Po tych wszystkich oficjalnych częściach goście zaczęli coraz częściej wychodzić na papierosa (szczęśliwi, którzy palą), sala przez większość czasu była pusta, a goście ewidentnie się nudzili. Po kilku godzinach wszystkim zaczęło brakować muzyki i przede wszystkim tańca (muzyka leciała z płyty, niezbyt głośno). Ale kiedy kilka osób spontanicznie wstało i próbowało tańczyć do tej muzyki, która już leciała, młodzi poprosili, żeby nie tańczyli, bo oni mają salę wynajętą na przyjęcie, a nie na wesele...

W związku z tym pomyślałam sobie, że jeżeli kiedyś będę brała ślub to wiem, że nie zrobię czegoś takiego swoim potencjalnym gościom. Ja rozumiem, że brak kasy, itd. i rozumiem to bardzo dobrze, ale wychodzę z założenia, że albo mamy pieniądze i robimy weselicho do białego rana na 80 osób, plus poprawiny, albo pieniędzy nie mamy i zapraszamy najbliższych na obiad do restauracji.

Ja powiem szczerze, że przez te 8 godzin wynudziłam się strasznie i dla mnie po jakimś czasie była to męka. W związku z tym mam problem co odpowiedzieć młodym, kiedy pytają jak się bawiłam. Są to moi przyjaciele od bardzo dawna i z jednej strony nie chce kłamać, że bawiłam się świetnie, ale z drugiej strony nie wiem czy powinnam mówić, że najnormalniej w świecie się nudziłam. Co o tym myślicie? Może któraś z Was była w podobnej sytuacji i coś mi podpowie? Uśmiechnięta
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 08-09-2010, 15:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Pod żadnym pozorem im nie mów, że się nudziłaś. To ich dzień i nie powinnaś psuć ich wspomnień.

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

adzia88
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 08-09-2010, 15:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zaciśnij zęby i powiedz że było w porządku Niezdecydowana
Tak jak Agata, myślę, że nie powinnaś psuć ich wspomnień.

A swoją drogą, ja pewnie też bym się nudziła 8h tylko przy stole Niezdecydowana

Podpis Miłość jest nagrodą , którą dostajesz bez szczególnych zasług. Serduszko
Powrót do góry

dzidzia

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 08-09-2010, 15:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Również uważam żeby nie mówić im prawdy. Powiedz że było ok.
Ale swoją drogą 8h przy stole ? chyba bym zgłupiała.

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry

may
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Sro 08-09-2010, 16:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Odpowiedz przyjaciołom, że było w porządku. Jeżeli tak chcieli przeżyć swój dzień, to trzeba to uszanowac.
Ale takie cos mi się nie bardzo podoba Przewraca oczami

Podpis 05.11.2007 - Jesteśmy razem! inlove
01.06.2010 - Zaręczyny! inlove
08.09.2012 - Powiemy "TAK" inlove
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Aikaterina
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew

PostWysłany: Sro 08-09-2010, 16:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Sama idea przyjec nie jest zla. Bylam raz na weselu na okolo 30 osob, nie bylo ani DJa ani orkiestry, ale po jedzeniu wszyscy tanczyli i bylo bardzo ciekawie. Nie wiem komu mialoby przeszkadzac tanczenie - wlascicielowi sali?
Ja w kazdym razie na Twoim miejscu tez nie mowilabym, ze sie nudzilam. Nie musisz mowic, ze bylo cudownie, ale powiedzenie, ze bylo w porzadku bedzie ok.

Podpis Serduszko "And I thank you for bringing me here, for showing me home..." Serduszko
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

floo

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sro 08-09-2010, 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja jak wyżej Dziewczyny bym nie powiedziała..UśmiechniętaUśmiechniętaUśmiechnięta

są różne rodziny Uśmiechnięta i różni ludzie . Nie każdemu pasują duże weselicha Uśmiechnięta
Powrót do góry

Kate29

PostWysłany: Sro 08-09-2010, 17:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moim zdaniem źle to zorganizowali bo można miec skromne wesele na 20 osob i bawic się do białego rana! Napewno mysleli że właśnie tak nie można , mogli zrobić obiad max do 3 h i czesc . Powiedz im ze podobało
Ci się nie rób im przykrości.

Podpis "Każdego dnia rodzi się nowe pytanie to właśnie sprawia, że idziemy dalej"

No to idę Złośliwa
Powrót do góry

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Wodnik
Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 08-09-2010, 18:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Pod żadnym pozorem nie mówi im, że się wynudziłaś! Dla nich to był ważny dzień i powinni mieć miłe wspomnienia. Choćby fałszywe, ale miłe Puszcza oko.

Kiepsko to zorganizowali, mogli zaprosić tylko na obiad. Ale zrobili jak chcieli i tyle.

Dla wyższego dobra warto czasem nie powiedzieć całej prawdy Puszcza oko.

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię... inlove
07.08.2005
24.12.2009
06.08.2011
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

marta83

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Sro 08-09-2010, 20:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dziękuje wszystkim za odpowiedź, ale muszę coś wyjaśnić. Nie miałam zamiaru mówić im w prost, że się wynudziłam Uśmiechnięta bardziej chodziło mi o delikatną, ale szczerą odpowiedź. Ale rzeczywiście chyba macie rację,to był ich dzień i jeżeli oni uważają, że to było udane przyjęcie to dlaczego ja mam im to psuć. Tym bardziej, że nikt z pozostałych gości im tego nie powiedział, mimo, że z tego co wiem większość miała takie same odczucia jak ja.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Ślub i Wesele Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do: