Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 16 Sie 2010 Posty: 489
Wysłany: Czw 02-09-2010, 20:22 Temat postu:
Ja chodzę spać bardzo późno - ok. 1-3, wstaję ok. 10-11. W roku akademickim z kolei o 24-1, a wstaję w miarę potrzeby . Nie narzekam póki co i wysypiam się bezproblemowo:).
Ja ostatnio działam jak zegarek i budzę się przed moim dzieckiem. Hormony zdecydowanie robią swoje i nie potrzebuję ani kawy, ani wspomagania. Choć generalnie lubię sobie pospać.
Musze sie pochwalic, ze udalo mi sie calkowicie zmienic rozklad dnia. Teraz nie wstaje juz o 11, a o 6.30, najpozniej o 7.
Moja motywacja jest polowek, a takze fakt, ze dzien robi sie tak cudownie dlugi... Kiedys nie dzialalo, teraz dziala rewelacyjnie.
I jeszcze jedno, najlepiej mi sie wstaje od razu po przebudzeniu, kazda chwila leniuchowanai w lozku zniecheca mnie do wstania.
Dokladnie tak samo u mnie, teraz jak mi sie "uda" pospac dluzej to potem mam strasznie rozbity dzien.
Oj mnie to sie teraz zaczęła jazda. Zapisałam Majcie do przedszkola no i nie dość , że Maja musi wcześnie wstawać to i mnie to oczywiście też dotyczy. Dwa dni szło nam sprawnie ale dzisiaj to już był zgrzyt.
Może jakoś wpadniemy w ten rytm wstawania i będzie git. Najgorzej dla dziecka bo to w sumie teraz dopiero sie zrobi zimno a ja sobie wymyśliłam , ze trzeba ja zrywać. Czasami mam wyrzuty sumienia...
Kładę się spać koło północy, ale wolałabym wcześniej, a wstaję ok 7.00, choć wolałabym wcześniej, ale jakoś nie potrafię inaczej ustawić dnia, muszę nad tym popracować.
Oj mnie to sie teraz zaczęła jazda. Zapisałam Majcie do przedszkola no i nie dość , że Maja musi wcześnie wstawać to i mnie to oczywiście też dotyczy. Dwa dni szło nam sprawnie ale dzisiaj to już był zgrzyt.
Może jakoś wpadniemy w ten rytm wstawania i będzie git. Najgorzej dla dziecka bo to w sumie teraz dopiero sie zrobi zimno a ja sobie wymyśliłam , ze trzeba ja zrywać. Czasami mam wyrzuty sumienia...
Ale Mała ma dzięki temu kontakt z rówieśnikami i z pewnością z perspektywy czasu okaże się, że warto było wstawać
Ja ostatnio mam problem, żeby obudzić się nawet na 9. Brak słońca dosłownie wpycha mnie w łóżko.
No wlasnie taka pogoda jesienna nie napawa optymizmem do wstawania wczesnego....ale ja mam przymus - musze wstawac o 6 do pracy, wiec na narzekanie i przeciaganie czasu za bardzo nie ma ;P
Ja lubię wstawać rano, kiedyś miałam odwrotnie - żyłam praktycznie nocami, nawet wracałam ze szkoły, kładłam się spać i wstawałam nocą bo inaczej nauka mi " nie wchodziła"
Ale wszystko się zmienia wraz z dziećmi;)
Dziś śniły mi się jakieś głupoty i zaspałam.Ostatnio tak przyzwyczaiłam się, że maks chodzę spać o 23. Z rannym wstawaniem zawsze miałam problem niezależnie o której się położyłam,więc się nie wypowiadam.Kocham spać!
Też tak mam.
Najczęściej proszę innych, żeby do mnie dzwonili rano, jeśli sami wstają i nie dali mi spokoju, dopóki nie rozwiążę zagadki, etc. W sensie, dopóki nie będę przytomna.
Rzucam też komórkę (budzik) w najdalszy kąt od łóżka, muszę po niego wstać, żeby go wyłączyć.
Nastawiam budzik na parę godzin, żeby mi zadzwonił parę razy (rozbudzić się).