Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Recepta na udany związek
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Mieszkamy razem
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Szim

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Czw 12-02-2009, 11:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

hejka - od razu przepraszam, ze bez polskich czcionek, ale jestem w pracy a tutaj komputery tylko po angielsku gadaja :]

Przede wszystkim trzeba sie kochac - oczywiscie, to nei wszystko, zwlaszcza, ze czasem czlowiek czuje, ze jest z kims raczej z przyzwyczajenia... no ale... recepta?

Rozmawiac o problemach... nie marudzic, nie klocic sie (chociaz czesto tak najlatwiej zaczyna sie rozmowe)... ale jesli cos sie dzieje, to porozmawiac jak dwojka doroslych osob... wyjasnic co kogo boli i postarac sie rozwiazac problemy... tak jak pisalam - bez marudzenia i wypominania... powiedziec raczej: boli mnie, ze tak malo uwagi mi poswiecasz, niz 'nie masz dla mnie czasu!' bo wtedy jest to atak na druga osobe...

Jak napisalo wiele osob - wzajemny szacunek

"Grzeszy sie mysla, slowem, uczynkiem i zaniedbaniem" diabel2 z czego wynika standardowe - Nie rob drugiemu, co Tobie niemile

No i to, co wynika z powyzszych - szczerosc, nawet jesli do bolu...

Tak sobie mysle, ze chyba podsumowalam to, co wszyscy tu powiedzieli...

btw - zgadzam sie tez z opinia na temat sexu - jak facetowi dobrze z kobita w lozku (czy tam w innych miejscach, kto co lubi) to sie zastanowi 5x zanim zrobi cos, przez co moglby ja stracic klaskanie2

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
Krzyś

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Pies
Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: Sro 25-03-2009, 14:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Heh... dziwny temat.

To tak jak by pytać:

Jak się zakochać?
Co było pierwsze - jajo czy kura?
Jak zdobyć kobietę?
Jak zdobyć mężczyznę?
Jak długo będę żyć?
Czy Bóg istnieje?
et cerata, et cerata.

Nie ma recept na udany związek.
Prosta przyczyna: Pod pojęciem "udany związek" jest tyle definicji i skojarzeń co ludzi na Ziemi.
Każdy inaczej sobie wyobraża udany związek - co więcej, udany związek (w przypadku pań i panów) z jednym parterem/ partnerką, będzie zupełnie inny z innym/inną - choć tak samo udany. Więc mnogość definicji udanego związku się potęguje.

Podpis Od maja mieszkam w Warszawie Radość
Powrót do góry

juli

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Sro 25-03-2009, 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zgadzam się z powyższym postem Cool
Powrót do góry

fef

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Nie 04-10-2009, 21:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Krzyś napisała:
Heh... dziwny temat.

To tak jak by pytać:

Jak się zakochać?
Co było pierwsze - jajo czy kura?
Jak zdobyć kobietę?
Jak zdobyć mężczyznę?
Jak długo będę żyć?
Czy Bóg istnieje?
et cerata, et cerata.

Nie ma recept na udany związek.
Prosta przyczyna: Pod pojęciem "udany związek" jest tyle definicji i skojarzeń co ludzi na Ziemi.
Każdy inaczej sobie wyobraża udany związek - co więcej, udany związek (w przypadku pań i panów) z jednym parterem/ partnerką, będzie zupełnie inny z innym/inną - choć tak samo udany. Więc mnogość definicji udanego związku się potęguje.

Mogę się pod tym podpisać obiema rękami. To, co jednym odpowiada, drugim nie pasuje. Ważne, żeby było nam razem po prostu dobrze, żeby czuć sie bezpiecznie i być docenianym Puszcza oko .

Podpis Przyjaciele są jak anioły, podnoszą, gdy Twoje skrzydła opadają...
04.11.2003 dziecko 15.07.2009
Powrót do góry

Miśka

Zodiak: Byk
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Sob 16-01-2010, 18:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Bardzo mądry temat, tzn. zrodził mądre posty. Puszcza oko Pod wszystkim się podpisuję, wszystko zostało już powiedziane. Myślę, że z moim P. do idealnego związku brakuje tylko właśnie radzenia sobie z konfliktami, których troszkę mamy i czasami wychodzą nieciekawe chwile, ale mocno nad tym pracujemy, więc chyba będzie dobrze. Ok

Podpis Dlaczego musimy słuchać głosu serca?
Bo tam skarb twój, gdzie serce twoje. (Alchemik)
Powrót do góry

Margoth

Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 24-02-2010, 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jak dla mnie to przede wszystkim miłość podparta przyjaźnią, potem szczerość pomieszana z zaufaniem, szczypta adrenalinki ( zazdrośći), ale nie za dużo, żeby nie było gorzkie Puszcza oko Troszke zmartwień, ciutkę więcej radośći, ale żeby nie przesłodzić. Z diety należy wyeliminować ciche dni i czepianie się, nalezy natomiast zaakceptować wady i uczynić z nich zalety. Na podwieczorek proponuje szczere rozmowy o wszystkim i o niczym a na deser codziennny buziak przed wyjściem do pracy i conajmniej jeden spacer w tygodniu z trzymaniem się za ręce! Bardzo szczęśliwa

Podpis " Znalazła pewna Pani aparat do bani......"

Żoneczka tygryska od 21.08.2010
01.06.2011 - 7 lat razem.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

cyganeczka202

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Wto 02-03-2010, 10:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Według opinii mojej skromnej osoby recepta taka nie istnieje, wszystko jest kwestią dopracowania. U jednych związek jest od razu idealny a u drugich trzeba na to latami pracowac... Miłośc to nie wszystko, potrzeba wiele innych uczuc i bocców, którew spólnie stworzą jednolitą całośc

Ważne jest by obie strony się starały i rozumiały co muszą zrobic, by osiągnąc jako taką doskonałośc.... Puszcza oko
To tyle z mojej teorii, ale z doświadczenia wiem,że w praktyce nie wszystko tak pięknie wygląda..... Przewraca oczami

Podpis pierwszy i każdy kolejny uśmiech dziecka jest wynagrodzeniem za całe zło tego świata....
Powrót do góry

aoiya

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Wto 02-03-2010, 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dla mnie w idealnym związku liczy się szczerość, zaufanie oraz szacunek. Ważne, żeby było dobrze z samymi sobą oraz z innymi ludźmi, a przy tym... czuć się ze sobą swobodnie. Bez zbędnych zakazów bo przecież jeśli się szanujemy to przecież zakazy nie są potrzebne bo dba się o drugą osobę.

Pewnie jest jeszcze dużo rzeczy ciekawych jeśli idzie o związki, ale to dla mnie najważniejsze i najbardziej rzucające się w oczy.
Powrót do góry

Balbinka

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 30-06-2010, 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Recepty jako takiej nie ma, bo wszystko zależy od charakterów danych osób, ale myślę, że wybawicielem jest szczera rozmowa i ... spokój. Nie warto się unosić, krzyczeć i czepiać nie wiadomo czego, warto niekiedy spuścić głowę i przyznać rację swojemu mężczyźnie, to naprawdę niewiele w naszych oczach, a jego podniesiemy do ranki niemalże super bohatera.
Powrót do góry

nataliie

Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 10:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Recepta na udany związek?
Możliwe, że istnieje, ale dla każdego inna.
Choć wydaje mi się, że jest kilka podpunktów, które są niezależne od tego jacy jesteśmy.
Dla mnie osobiście,i dla mojego partnera bardzo istotna jest rozmowa.
Zamiast się kłócić, rozmawiamy. Nie zdarzyło nam się jeszcze posprzeczać tak mocno, żeby nie odzywać się do siebie chociażby godzinę. Wiadomo są zgrzyty, wtedy któreś z nas prosi o rozmowę. To mimo wszystko trudniejsze niż zwykła kłótnia. Bo to spokojne wytłumaczenie sobie tego co nas denerwuje, co powoduję w nas irytację. Często trudno jest zaakceptować to co mówi partner, ale najważniejsze, że powiedział to Tobie, a nie kolegom przy piwie Bardzo szczęśliwa.
Myślę, że rozmowa jest w stanie wyjaśnić każdą kwestię. A seks. To cholernie ważna sprawa w związku, i bez konwersacji na temat 'czego oczekuje od Ciebie Kochanie w łóżku' nie zawsze może być udany.

To chyba moja recepta na związek, jak na razie się sprawdza, choć niewiele jesteśmy ze sobą bo raptem 7 miesięcy...ale 7 miesięcy bez kłótni to bardzo udany czas.
Powrót do góry

sisi

Zodiak chiński: Koza
Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 03-06-2011, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A nie! Nam ostatno babka na ćwiczeniach mówiła, że jest jakiś taki trójkąt, który musi być zachowany, żeby był udany związek. Tzn są 3 rzeczy, ale chociaż dwie muszą wystepować, jak występują wszystkie to jest super, a jak jedna to nie jest ok.Złośliwa
To było tak:
-intymność(ale nie w sensie seksualności)
-seks
-wspólne cele, aspiracje, dążenia.
Co o tym myślicie? Wg mnie to w sumie się zgadza.Uśmiechnięta

Podpis "... bo jest dla mnie tlenem..." <--- 26.06.2010 spotkałam swoje Szczęście, choć jeszcze nie wiedziałam, że to właśnie On:)
22.09.2012- Tak:)
Powrót do góry

Fretka

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 06-06-2011, 23:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Świetny temat, oczywiście zgadzam się z Waszymi wypowiedziami, że miłość, szacunek, zaufanie, intymność, wspólne cele i dążenia...
Podkreśliłabym w tym właśnie tę intymność, o której napisała Sisi. Ta więź, granica wokół nas do której nikt nie ma wstępu, i nie chodzi tu właśnie tylko o seksualność, ale tematy, gesty, słowa... Czasem wystarczy na siebie spojrzeć i wiadomo o co chodzi. Takie porozumiewanie się bez słów, nie potrafię tego inaczej nazwać jak właśnie intymną więzią.

+ tak ode mnie: Moim zdaniem ważne jest, by tę osobę kochać, ale także lubić - tak po ludzku Uśmiechnięta tzn. chcieć spędzać ze sobą czas nie tylko na trzymaniu się za rączki, ale po prostu czuć się dobrze ze sobą, chcieć razem wychodzić, przebywać, lubić własne towarzystwo i chcieć w nim przebywać niezależnie czy we 2 czy gdzieś między ludźmi.Puszcza oko
Powrót do góry

carrot

PostWysłany: Pią 30-09-2011, 12:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Recepta jest taka: wzajemny szacunek i rozmowa.
Powrót do góry

Linka

PostWysłany: Czw 29-12-2011, 18:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Z podobnych rodzin, o podobnych zainteresowaniach...hmmm. No nie powiem bo moje wspólne zainteresowanie i D to boks. Uwielbiam i mogłabym oglądać od rana do wieczora, D tak samo. Złośliwa Oboje jesteśmy uparci ale pracujemy nad tym. Z podobnych rodzin to nie wiem czy jesteśmy. Każdy z rodziny bardzo się różni więc ciężko powiedzieć. A nie jest tak, że to przeciwieństwa się przyciągają? Puszcza oko Do tej pory jakoś nie zastanawiałam się nad inną teorią no ale widzę, że nie zawsze jest tak, że to niby przeciwieństwa. W sumie patrzeć na mnie i na D to raczej mamy mniej wspólnego niż więcej. Nawet jeśli chodzi o jakieś dania które on lubi to ja nie i na odwrót. Puszcza oko

Podpis Plany...Zakochany
Powrót do góry

WeselneZaplecze

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 27-01-2012, 15:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Najważniejsze aby sobie ufać i dużo rozmawiać. Nie można się zamykać w sobie, tylko należy mówić partnerowi zarówno o swoich radościach jak i smutkach. We dwoje zawsze raźniej rozwiązywać problemy.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Mieszkamy razem Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 7 z 8

Skocz do: