Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
sklep z biżuterią

Recepta na udany związek
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Mieszkamy razem
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 02-07-2006, 16:59    Temat postu: Recepta na udany związek Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jest taka?

Niedawno przeczytałam, że psychologowie zgodnie twierdzą ,ze recepty gotowej brak,ale ze wieksze szanse maja ludzie z podobych rodzin,gdzie ceniono podobne wartosci oraz o zblizonych zainteresowaniach

Zgadzacie się z tym?
A może właśnie jest dokładnie odwrotnie? Puszcza oko

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
pl35

Zodiak: Byk
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 02-07-2006, 17:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Tak ogólnie to mogłabym napisać o wyrozumiałości, wzajemnym poszanowaniu, zaufaniu, miłości i takich tam rzeczach o których raczej każdy wie.
Może o tej rodzinie to też prawda ( choć nie koniecznie). A zainteresowania - raczej u nas to wygląda wręcz przeciwnie. Jakby sie tak dokładniej przyjżeć to ja i mój mąż raczej nie mamy wspólnych pasji.Nie mówię że zupełnie nic nas nie łączy - a i owszem sa rzeczy które razem lubimy. Ale tych samych zainteresowań to my nie mamy. ( jesteśmy prawie 7 lat po ślubie)
Powrót do góry

Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 03-07-2006, 7:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

U mnie podobnie jak u pl35- w zasadzie to nie mamy wspólnych pasji. Mamy za to podobne charaktery- oboje jesteśmy cholernie uparci.
Według mnie nie ma recepty na udany związek. Nawet jeśli ludzie pochodzą z tych samych środowisk, mają wspólne pasje, znajomych to nie ma gwarancji że się uda. W związku musi być to coś, co będzie przyciągało do siebie dwoje ludzi.

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

mako.mako

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Pon 03-07-2006, 8:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Agata napisała:

Według mnie nie ma recepty na udany związek. Nawet jeśli ludzie pochodzą z tych samych środowisk, mają wspólne pasje, znajomych to nie ma gwarancji że się uda. W związku musi być to coś, co będzie przyciągało do siebie dwoje ludzi.

podpisuję się pod tym co Agata napisała Uśmiechnięta
Powrót do góry

Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 03-07-2006, 8:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jest jeszcze coś co może stanowić swoistą receptę na udany związek: mówi się, że dziewczyna szuka swojej połówki na podobieństwo swojego ojca. U Was tak jest?? Bo u mnie tak- mój B jest identyczny jak mój tata pod względem charakteru. I chyba to mniej więcej mnie tak pociąga w moim narzeczonym Bardzo uśmiechnięta

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

mako.mako

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Pon 03-07-2006, 8:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

chyba coś w tym jest Uśmiechnięta u mojego J zauważam dużo cech takich jak ma mój Tata i właśnie nei wiem czy śmiać się czy płakac z tego pododu Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

maja

PostWysłany: Pon 03-07-2006, 12:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mój małż to praktycznie przeciwieństwo mojego papcia - jest zrównoważony, opanowany, spokojny i cierpliwy a mój papcio to typowy choleryk... Bardzo szczęśliwa

a recepta...zaprzyjaźnić się i tyle Puszcza oko

Podpis Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć
żonka od 28 sierpnia 2004 r.
w duecie od 09 czerwca 1998 r.
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 03-07-2006, 12:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Agata napisała:
mówi się, że dziewczyna szuka swojej połówki na podobieństwo swojego ojca. U Was tak jest??

dopiero niedawno zdałam sobie sprawę, że coś w tym jest Uśmiechnięta
a to szukanie swojej połówki na podobieństwo swojego ojca często może odbywać się nieświadomie Uśmiechnięta

My część zainteresowań mamy wspólnych, inne wręcz się wykluczają (np. ja nienawidzę gier komputerowych, które mój M. uwielbia Śmiejąca się ), ale charatery mamy zupełnie inne Uśmiechnięta i wydaje mi się, że dzięki temu dobrze się uzupełniamy Uśmiechnięta

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Pon 03-07-2006, 13:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Wydaje mi się ze z tymi charakterami to zależy od poszczególnego typu. Jednym jest dobrze gdy we wszystkim się jest zgodnym inny potrzebuje troszkę "pikanterii" w związku Uśmiechnięta

My się w wielu rzeczach zgadzami i mamy podobne zdanie, reszta jest zawsze do dyskucji Puszcza oko I tak mi i jemu odpowiada.

A z tym podobieństwem do ojca, to trochę taka autosugestia mi się wydaje, bo jeśli się tak pozadnie komus przygladasz to go bedziesz mogla zawsze porownac do osoby ci bliskiej Bardzo szczęśliwa

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

Jewel

Zodiak chiński: Świnia
Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: Czw 14-09-2006, 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

To jest stara prawda ze kobiety szukaja mezów na podobienstwo ojców, a synowie zony na podobienstwo matek. Czesto slysze od swojego faceta, ze to robie zle czy tamto. Bo mama sypie proszek bezposrednio do prania a nie do dozownika, albo moja mama te kotlety robi inaczej..etc.
K. jest nawet z tego samego znaku zodiaku co moj tataus. I sa identyczni, takie same poglady, dosłownie wszytsko. A mowilam sobie zawsze, ze nigdy nie chce takiego faceta jak moj tata, a tutaj ciach trach i jakos 2 lata jestesmy razem Super!
Powrót do góry

ptycha

PostWysłany: Czw 14-09-2006, 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jewel napisała:
To jest stara prawda ze kobiety szukaja mezów na podobienstwo ojców, a synowie zony na podobienstwo matek.

Wedlug mnie to nie moze byc prawda, bo co maja powiedziec ci, ktorzy nie maja w swoich ojcach, czy matkach autorytetu? Nie bede przytaczac przykladow, bo jest ich za duzo.

efrell napisała:

A z tym podobieństwem do ojca, to trochę taka autosugestia mi się wydaje, bo jeśli się tak pozadnie komus przygladasz to go bedziesz mogla zawsze porownac do osoby ci bliskiej Bardzo szczęśliwa

Zgadzam sie.
Powrót do góry

Jewel

Zodiak chiński: Świnia
Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: Pią 15-09-2006, 7:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A dlaczego najczesciej jest tak, ze kobieta lub mezczyzna który wychowywał sie nie w pełnej rodzinie. To zawsze maja partnerow przynajmniej 10 lat straszych, bo tacy ludzie maja psychicznie zakodowane ze szukaja w partnerze i kochanka i rodzica. Ja wogol siebie mam conajmniej z 13 takich przykładów.
Powrót do góry

ptycha

PostWysłany: Pią 15-09-2006, 7:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Probuje dojsc do tego, o co dokladnie chodzi, ale ciezko mi.
Mozesz troszke jasniej? Cool
Powrót do góry

ptycha

PostWysłany: Pią 15-09-2006, 7:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jewel napisała:
A dlaczego najczesciej jest tak, ze kobieta lub mezczyzna który wychowywał sie nie w pełnej rodzinie. To zawsze maja partnerow przynajmniej 10 lat straszych, bo tacy ludzie maja psychicznie zakodowane ze szukaja w partnerze i kochanka i rodzica. Ja wogol siebie mam conajmniej z 13 takich przykładów.

Jeszcze raz przeczytalam i chyba cos mi zaczelo switac. Tzn. w tym przypadku nie ma zwiazku miedzy matka i przyszla zona, albo ojcem i przyszlym mezem.
To jest inna bajka. Czlowiek szuka w doroslym zyciu tego, czego nie mial w dziecinstwie. Brak matki lub ojca "rekompensuje" sbie starszym partnerem.
Powrót do góry

Kasia

Zodiak chiński: Koza
Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pią 15-09-2006, 13:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie zgodzę się z tym, ze ludzie pochodzący z rozbitej rodziny szukają starszego partnera. Mogę podać chociażby przykład mojego K. Ja jestem od niego młodsza.
Z tym podobieństwem do matki czy ojca, to też nie do końca tak jest. Ja jestem zupełnym przeciwieństwem teściowej. Ale to niebo a ziemia! A mówienie np. bo moja mama nie daje śmietany do sosu, a ty dajesz, nic nie znaczy. Tu chodzi o podobieństwo charakterów, a nie o upodobania kulinarne, czy o jakieś inne nawyki, jeśli chodzi o prowadzenie domu.

Podpis Jeszcze 12 dni Bardzo szczęśliwa Bardzo szczęśliwa Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Mieszkamy razem Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 1 z 8

Skocz do: