oj tak rodzeństwo to cudowna sprawa, tylko trzeba o nie dbać i stale utrzymywać ze soba kontakt. Ja bardzo kocham moich braci, ale kiedy jeden z nich wyjechał na jakiś czas do Stanów, kontakt sie urwał i relacje się popsuły. mam nadzieję, że jak już wroci do kraju, to nadrobimy braki i będzie jak dawniej
a czasy dzieciństwa hehe... to chyba jest w standardzie, że ciągle sa jakies spiny, bójki, wyzwiska, ale kiedy przyjdzie co do czego, jeden staje w obronie drugiego, i to jest cudowne
Wysłany: Sro 06-01-2010, 9:18 Temat postu:
Mam siostrę starszą o 2 lata w dzieciństwie strasznie się lałyśmy ale z wiekiem to już nam przeszło chociaż czasami lubię ją jeszcze kopnąć w tyłek. Teraz dzieli nas 270 km i tęsknie za nią strasznie.
Moje rodzenstwo sklada sie z osiemnastoletniego brata, ktory zostal w Polsce. Zawsze kontakt z nim byl nieco utrudniony, jako ze jest to zlosliwe stworzenie nadal lubujace sie w robieniu mi na przekor. Ale z dobrych zrodel wiem, ze zawsze gdy gdzies wybywalam tesknil za mna. Od kiedy mieszkamy od siebie o 750 km chyba widze poprawe
Ja mam brata młodszego o 6 lat, póki mieszkałam w domu to do pewnego czasu ciągle się kłóciliśmy i żyliśmy ciut jak nie wrodzy, później wszystko sie zmieniło i jedno za drugie skoczyłoby w ogień. No ale później się wyprowadziłam, wyszłam za mąż kontakt dalej jest dobry ale strasznie za sobą tęsknimy i to chyba nie najlepiej na nas wpływa
Ja jestem jedynaczką, niestety.
Kiedy byłam mała chciałam mieć brata bliźniaka, niewykonalne niestety.
Może jakoś nie ubolewam nad tym, ze nie mam rodzeństwa ale Olek na pewno nie będzie jedynakiem.
Ja mam brata starszego ode mnie o 6 lat. Kiedyś wcale ze sobią nie rozmawialiśmy. Wyjechał za granice i od tego czasu dogadujemy się świtnie. Teraz oddałabym za niego wszysko.
Ja mam siostrę młodszą o 2 lata. Zawsze się lałyśmy i kłóciłyśmy, ale w razie zagrożenia to murem jedna za drugą. Trochę podrosłyśmy, ale kontakt mamy słaby. Ja już dorosłam do przyjaźni z nią, teraz czekam na nią - mam nadzieję, że się doczekam
Mam siostrę młodszą o 8 lat
W tym roku będzie hot 13stką nie no śmieje się.
Jest bardzo dojrzała jak na swój wiek, nawet muzyka o tym świadczy, bo rockowa
I oczywiście ja ją we wszystko musze wprowadzać, no bo starsza siostra.
Mam jeszcze brata, ma 25 lat czyli jest między nami 4 lata różnicy. Dogadujemy się dobrze mimo, ze kiedyś mnie strasznie bił, paskud jeden
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 16 Lut 2010 Pochwał: 2 Posty: 1017 Skąd: Z magicznego miejsca
Wysłany: Pią 05-03-2010, 14:14 Temat postu:
Ja mam siostre młodszą o 18 lat takie prawie moje dziecko. Tak prosilam rodziców aż wreszcie wyprosiłam Świata poza nia nie widze i życie bym za nią oddała, szkoda tylko, że jest między nami aż taka duża różnica wieku:(
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 27 Lut 2009 Posty: 704 Skąd: Miasto bez rzeki :)
Wysłany: Sob 22-05-2010, 18:41 Temat postu:
flo napisała:
Ja jestem jedynaczką, niestety.
Kiedy byłam mała chciałam mieć brata bliźniaka, niewykonalne niestety.
Może jakoś nie ubolewam nad tym, ze nie mam rodzeństwa ale Olek na pewno nie będzie jedynakiem.
Chyba wszyscy jedynaki, nie chcą mieć tylko jednego dziecka:)
Coś o tym wiem:)
To ja tez się pochwalę rodzeństwem
Mam siostrzyczkę - Aleksandrę - jest młodsza ode mnie o 5 lat W tym roku skończy latek 17. Kiedyś się baaaaardzo kłóciłysmy, biłysmy, itp a teraz już jest wszystko ok i bardzo cieszę się, że mam siostrę
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 22 Maj 2010 Posty: 9 Skąd: warszawa
Wysłany: Sob 22-05-2010, 23:39 Temat postu:
Ja mam starszego brata, starszą siostrę młodszą siostrę (12 Lat). Zajmuje się najmłodszą tak jakbym była jej mamą bo nasza mama zmarła miesiąc temu a ojciec to egoista i alkoholik. Taka odpowiedzialność za dziecko dużo mnie nauczyła, nie myślę tylko o sobie i muszę szybko dorosnąć. Myślę że to bezcenne mieć rodzeństwo kiedy rodziców braknie na tym świecie...
Ja mam starszego brata, starszą siostrę młodszą siostrę (12 Lat). Zajmuje się najmłodszą tak jakbym była jej mamą bo nasza mama zmarła miesiąc temu a ojciec to egoista i alkoholik. Taka odpowiedzialność za dziecko dużo mnie nauczyła, nie myślę tylko o sobie i muszę szybko dorosnąć. Myślę że to bezcenne mieć rodzeństwo kiedy rodziców braknie na tym świecie...
Wyrazy współczucia po stracie mamy Podziwiam Cię! Zajmujesz się siostrą nie patrząc na brata . nie wiem co napisać ? Trzymaj się i życzę Ci dużo zdrowia i siły
Dołączone po 5 minutach 13 sekundach:
Chciałam coś napisać o moim bracie, ale nie mogę. Madziulka 112 trzymaj się !
Ja mam 8rodzeństwa ja jestem 9 i najmłodsza w rodzinie między mną a najstarszym bratem jest 22lata różnicy dlatego jego znam najmniej bo teraz mieszka z rodziną w Zabrzu to mało się spotykamy wiem tylko tyle że się mną opiekował teraz w domu jestem tylko z mamą i bratem relacje z siostrami mam dobre a szczególnie z jedną bo jest najbliżej i jest między nami tylko 3lata różnicy mieszka niedaleko nas i pracujemy nawet razem relacje między nami były i są różne ale mimo to szanujemy się jako rodzina i pomagamy na wzajem