Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
sklep z biżuterią

Rodzeństwo
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> O rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wiki
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 7

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 7:57    Temat postu: Rodzeństwo Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jak to jest u Was z rodzeństwem? Bo pewnie jako dzieci sie biliście, szarpaliści itd. A jak jest teraz? Możecie na siebie liczyć?

Zaczne pierwsza. Mam brata starszego o 3 lata i siostre starszą o 2 lata.
Jako dzieci sie nie cierpieliśmy, teraz jesteśmy dorośli. Czasem stwierdzam,że to są najlepsi przyjaciele, bo cie nigdy nie opuszczą.
Z siostrą dogaduje sie różnie, ale zazwyczaj jest to dobra relacja. Pomagamy sobie. to dziwne ale z bratem chyba jeszcze lepiej. Może dlatego że żyjemy na jednym poziomie i rozumiemy swoje problemy. Widujemy sie raz,dwa razy w tygodniu i co niedziela piszemy smsy żeby sie spotkać.
Fajnie jest mieć rodzeństwo, wiem że jak kiedyś rodzice beda musieli odejść to mam ich.
Dlatego nie chce żeby moja Natalia była sama, jak mnie zabraknie.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
MeYa
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 14:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Pewnie, że fajnie mieć rodzeństwo Cool . Nie zamieniła bym się z nikim nikomu nie oddała... (mam 3ch braci) i gdybym miała siostrę to bym ją chyba wykopała z domu... taka bym była zazdrośnica ot co,
Z dwoma mam niezły kontakt od zawsze, ale z jednym raczej ciężko nam się idzie dogadać ( nie wiem z czego to wynika, może konflikt charakterów?) Śmiejąca się

Podpis „Jeżeli nie wiesz dokąd idziesz trudno Ci będzie tam dojść”.
"Mądrość musisz sam z siebie, własną dobyć pracą" A.M.
Powrót do góry

agatka1984

Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 15:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam siostrę (19 lat) i brata (21 lat). Moje relacje z siostrą od ładnych paru lat są super. Jak jeszcze mieszkałyśmy razem (w jednym pokoju całe życie), to wieczorem ja szłam się kąpać, ona siadała na podłodze w łazience i gadałyśmy, potem była zmiana. Jak brałam ślub to ona mi świadkowała. Z bratem też relacje mam dobre, ale nie tak jak z siostrą. Z nim bardziej sie wygłupiam, ale ostatnio też trochę więcej rozmawiamy. Byłam np. pierwszą osobą, która się dowiedziała, że coś się psuje w jego "związku" i potem, że nie są już razem.

Podpis Lepiej mądrze stać niż głupio biegać.
Jacek Gmoch
Powrót do góry

MeYa
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 15:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

I przyznam się jeszcze, że czasem byłam pioruńsko zazdrosna o braci jaki mieli jakieś dziewczyny. Teraz się już przyzwyczaiłam i to jest dla mnie normalne... ale wtedy Zszokowana .

Podpis „Jeżeli nie wiesz dokąd idziesz trudno Ci będzie tam dojść”.
"Mądrość musisz sam z siebie, własną dobyć pracą" A.M.
Powrót do góry

wiki
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 7

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 15:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Meya byłaś ich rodzynkiem i chciałaś żeby poswiecali Ci dużo czasu Uśmiechnięta
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 15:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mam 8 lat młodszego brata i 12 lat młodszą siostrę. Mamy dobre relacje, ale uważam, że taka różnica wieku jest zbyt duża. Chciałabym, żeby między moimi dziećmi była różnica 3-4 lata Uśmiechnięta

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

agatka1984

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 16:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Edzia napisała:
Mam 8 lat młodszego brata i 12 lat młodszą siostrę. Mamy dobre relacje, ale uważam, że taka różnica wieku jest zbyt duża. Chciałabym, żeby między moimi dziećmi była różnica 3-4 lata Uśmiechnięta

Ja też. Najlepiej chyba 3- zdążysz już troszkę "odchować" pierwsze, ale będą w na tyle podobnym wieku, żeby się fajnie dogadywać.

Jacek Gmoch
Powrót do góry

Kasia

Zodiak chiński: Koza
Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 16:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam siostrę młodszą o 3 lata o brata młodszego o lat 11. Z siostrą zawsze się tłukłyśmy Bardzo szczęśliwa Teraz się dogadujemy bez problemów i możemy na siebie liczyć. Ona też mieszka w Irlandii, tyle, że wyprowadziła się z Dublina do Limerick. Jest chrzestną Ali i wiem, że bardzo ją kocha. Niestety, nie widujemy się teraz za często, z racji tego, że to trochę daleko, a ona pracuje. Ostatni raz widziałyśmy się na sylwestra i teraz ma przyjechać w przyszłą środę na 2 dni Bardzo uśmiechnięta
Brat zawsze był naszym pupilkiem, a przynajmniej bardziej moim, bo siostra też się z nim tłukła Cool Ale i tak zawsze był i będzie naszym małym braciszkiem Bardzo uśmiechnięta Jak skończy szkołę, chcemy go tu ściągnąć.

Podpis Jeszcze 12 dni Bardzo szczęśliwa Bardzo szczęśliwa Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

agatka1984

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 16:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Kasia dobrze, że Twoja siostra się z Alą nie tłucze Złośliwa

Jacek Gmoch
Powrót do góry

Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 22:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam siostrę starszą o rok, 4 miesiące i 28 dni Bardzo uśmiechnięta .
Jak byłyśmy małe to tłukłyśmy się prawie codziennie, ale to wtedy było na porządku dziennym.
Teraz natomiast mamy ze sobą świetny kontakt, możemy na sobie zawsze polegać i wiem, że moja sister zawsze mi pomoże jak będę tego potrzebowała. Zresztą i ja zrobiłabym wszystko, aby była szczęśliwa.

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moja siostra jest starsza ode mnie o 1 rok i 16 dni... zawsze walczyłyśmy ze sobą i to ostro... teraz troszkę się uspokoiło chociaż, nie jest super... ale po tych Świętach wiem, że z czasem będzie coraz lepiej między nami. Bardzo uśmiechnięta
Powrót do góry

mako.mako

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 19-01-2007, 23:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja nie mam rodzeństwa, czasem żałuję a czasem nie, nie wiem jak to jest mieć brata lub siostrę. Za to mam wspaniałcyh rodziców i ich kocham najbardziej na świecie Puszcza oko
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 20-01-2007, 18:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam brata i siostre, blizniaki dwujajowe. Dwa lata mlodsi ode mnie.
Brat jest bardziej podobny do mnie podobny, siostra ani troche.
Cale zycie darlam koty z siostra, a bratem bylo ok. Po smierci mamy bardzo zblizylam sie z moja siostra. Cos nas musialo popchnac do siebie Uśmiechnięta

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry

madzia

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Tygrys
Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 20-01-2007, 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam brata, który jest 2 lata ode mnie młodszy.
Wiadomo, że jak byliśmy młodsi to różnie między nami bywało.
Czasem to nawet teraz zdarzają się jakieś małe nieporozumienia, ale ogólnie muszę przyznać, że jest dobrze.
Prawda jest taka, że możemy na sobie polegać jeśli naprawdę jest taka potrzeba. I ważne jest, że oboje mamy tego świadomość.
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Nie 21-01-2007, 9:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam o 2 lata starszego braciszka. Jak byliśmy małolatami to biliśmy się na potęgę, ale wystarczyła chwila zagrożenia, dla któregokolwiek i stawaliśmy za sobą murem. I tak zostało, z wyjątkiem tego, że już się nie bijemy. Bardzo szczęśliwa Na swojego brata zawsze mogę liczyć, a on może liczyć na mnie. Kontakt utrudnia nam niestety odległość, ale myślami jestem zawsze z nim i tęskni mi się do nocnych pogaduch (mieliśmy pokój razem). Zawsze jak przyjeżdżałam (jeszcze jako panienka) do domu gadalismy całą noc, dopóki jedno z nas nie padło. Teraz gdy już jestem mężatką, już mniej mamy czasu dla siebie... ale tęskni mi się do niego bardzo. Brat to jednak brat. Zakochany

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> O rodzinie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 1 z 10

Skocz do: