Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Rozmowa a patrzenie w oczy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krzyś

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Pies
Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 9:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Można a nawet trzeba patrzeć w oczy - choćby dla tego, żeby osoba wiedziała, ze mówisz do niej a nie do siebie czy do ściany;

Nie mylić patrzenia w oczy z gapieniem się to raz, dwa, że jak się w oczy patrzy to warto czasem oderwać wzrok, żeby drugiej osoby nie speszyć - można np. polukać na jej kolczyki - byle nie patrzeć w dekolt (choć mnie rzadko się udaje nie zerknąć nawet na ułamek sekundy).

Nie iść na tzw pojedynek spojrzeń - chyba, ze z kobietą Bardzo szczęśliwa (da nam pojęcie o stopniu prawdopodobieństwa kopulacji)
W sprawach biznesowych jak najbardziej jeśli jesteśmy górą...

ogólnie to staram się patrzeć w oczy rozmówcy co jakiś czas odwracając wzrok - ale nie zerkam za rozmówcę (bo się zacznie zastanawiać co jest za nim) - bardziej po biurku lub po nim - ew. coś z boku Uśmiechnięta

Podpis Od maja mieszkam w Warszawie Radość
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 9:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja patrzę rozmówcy w oczy, od czasu do czasu odrywając wzrok, żeby "dać odpocząć oczom Złośliwa ).

Patrzenie na inne części twarzy uważam za niefajne. Zwłaszcza na nos i usta. Przewraca oczami W ogole wgapiać się podczas rozmowy na usta uwazam za niestosowne. To tak jakby prześwietlać komus co ma w buzi. Skonsternowana

Wiem tez kiedy ktos ma problem z patrzeniem w oczy, bo zamiast tego patrzy między brwi, co daje mu komfort bo nie patrzy prosto w oczy, a ogólne wrazenie jest jednak ze tak robi. Puszcza oko

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 10:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Bardzo zwracam uwagę na kontakt wzrokowy podczas rozmowy. Nie lubię jak ktoś unika patrzenia mi w oczy, bo według mnie to jest ignorancja ze strony tego kogoś w stosunku do mojej osoby.
Ja natomiast patrzę się w oczy, ale zdarza mi się zlustrować kogoś szybkim spojrzeniem. Ale to nie po to, by znaleźć niedoskonałości w ubiorze czy wyglądzie, ale z ciekawości.
Nie lubię, kiedy ktoś przebiega po mnie wzrokiem podczas rozmowy. Dla mnie jest to jednoznaczne z szukaniem u mnie czegoś, co jest nie tak. Ale to już jest związane z moją niską samooceną. Choćbym nie wiem jak była perfekcyjnie według siebie ubrana i umalowana, to zawsze wydaje mi się, że coś można poprawić i mój rozmówca to znajdzie.

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 16:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

efrell napisała:

Patrzenie na inne części twarzy uważam za niefajne. Zwłaszcza na nos i usta. Przewraca oczami W ogole wgapiać się podczas rozmowy na usta uwazam za niestosowne. To tak jakby prześwietlać komus co ma w buzi. Skonsternowana

Szkoda, bo - tak jak pisałam - to nie jest do końca świadome. Ja nie unikam patrzenia komuś w oczy. Najdłużej patrzę na usta, pomaga mi to w rozumieniu treści, ale co jakiś czas patrzę w oczy lub odrywam w ogóle wzrok od osoby, szczególnie gdy ja mówię, lubię "zawieszać się w przestrzeni"Uśmiechnięta
Powrót do góry

motylka

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 18:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja niestety zwracam na usta aby mogła zrozumiec tresc rozmowcy ,co mowi.(ze względu na słuch) Zdarza mi sie oderwac wzrok i spojrzec osobe na ubior ,rzecz. Drażni mnie to jak osoba cały czas mnie obserwuje, patrzy jakby nie wiadomo co i na co.
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 19:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

mari_cruz napisała:
ale co jakiś czas patrzę w oczy lub odrywam w ogóle wzrok od osoby, szczególnie gdy ja mówię, lubię "zawieszać się w przestrzeni"Uśmiechnięta

Ja mam tak samo. Uśmiechnięta
Mam nadzieję, że przez to, że nie patrzę komuś non stop w oczy, nie jestem odbierana jako nieszczera czy ignorująca rozmówcę. Niezdecydowana
Powrót do góry

Menju

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 19:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jowita napisała:
Majek, no nie lubię i już. Diablica lub Bardzo wściekła
Wyobrażam sobie od razu, że lustrowanie ma na celu wyłapanie niedoskonałości. Czasem nawet potrafię zapytać, dlaczego ktoś mi się tak wnikliwie przygląda.
Przyznaję się bez bicia, że po tym względem jestem czepialska.

Żeby Cię jednak pocieszyć, że nie tylko my tak mamy, to Ci powiem, że już nie raz słyszałam, że to kogoś denerwuje. Przewraca oczami

Uuuu Jowito, to nasza rozmowa lustracyjna w cztery oczy byłaby baaardzo czepialska... Patrzę uważnie prosto w oczy. I w duże niebieskie oczy również. Ale ponoć interlokutorki moje to wytrzymują. Sprzątająca komórki, jak uważasz? Podejrzliwa
Powrót do góry

irishangel

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 19:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja równiez dołaczam sie do tego że patrzę w oczy i oczekuje tego samego.

Podpis "Kto poniża, sam jest niski."
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 20:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Menju napisała:
Uuuu Jowito, to nasza rozmowa lustracyjna w cztery oczy byłaby baaardzo czepialska... Patrzę uważnie prosto w oczy. I w duże niebieskie oczy również. Ale ponoć interlokutorki moje to wytrzymują. Sprzątająca komórki, jak uważasz? Podejrzliwa

Poradziłabym sobie. luz

Czepiam się z wdziękiem, a nie w stylu "czego pan się gapisz".
W desperacji potrafię nawet speszyć lustratora. Przecież to w słabościach leży nasza siła. Puszcza oko
Powrót do góry

Menju

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jowita napisała:
Poradziłabym sobie. luz

Czepiam się z wdziękiem, a nie w stylu "czego pan się gapisz".
W desperacji potrafię nawet speszyć lustratora. Przecież to w słabościach leży nasza siła. Puszcza oko

Ooo to miłe z Twej strony jest, gdyż ja się patrzę w oczy również z wdziękiem, wdziękiem faceta, co ma już dawno cztery dychy skończone, ale bardzo niewinnie, tak chłopięco i w oczy niebieskie również. I jeszcze mrugam. Puszcza oko
Powrót do góry

smaluszek
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Menju napisała:
Patrzę uważnie prosto w oczy. I w duże niebieskie oczy również. Ale ponoć interlokutorki moje to wytrzymują. Sprzątająca komórki, jak uważasz? Podejrzliwa

Nie wiem, ja mam piwne Złośliwa.

Podpis " Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł
A Ty masz skrzydło drugie
Rośnie u Twoich ramion..."
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Cela84

Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja patrzę w oczy trzem osobą.A najbardzie w takie zielone.
Powrót do góry

Menju

PostWysłany: Czw 30-04-2009, 6:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

smaluszek napisała:
Nie wiem, ja mam piwne Złośliwa.

No tak, zapomniałem, że wolisz kukać w hinduski talerz, niż na gębę fundatora... Złośliwa

Dołączone po 16 minutach 48 sekundach:

Cela84 napisała:
Ja patrzę w oczy trzem osobą.A najbardzie w takie zielone.

Cela jaką metodę stosujesz patrząc trzem osobom? Mnie się nigdy nie udało. Nawet przy zielonych... a też ładne są takie oczka.Nie zaprzeczę. Starałem się kiedyś, ale wychodził mi tak potworny zez, gdy kukałem jednocześnie na trzy pary zielonych oczu, że lekarz mi potem kategorycznie zabronił. Powiedział, że przy takim patrzeniu mogę wyglądać jak Igor, ten gość z puklem od Mela Brooksa. Skonsternowana
Powrót do góry

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Czw 30-04-2009, 7:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja staram się patrzeć rozmówcy w oczy i tego samego oczekuję. Ale bywa i tak, że czasami gdzieś indziej zerknę np. na usta. Ale tylko dlatego, że takie patrzenie też jest męczące dla oczu. Uśmiechnięta

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

Cela84

Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Czw 30-04-2009, 9:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie chodziło że naraz,ale że tylko trzem.Reszta osób których znam, mnie aż tak bardzo nie obchodzi.I nie każdy z nich ma zielone.Ten najważniejszy tak,a do tego jest brunetem.Drugi ma piwne,a trzeci niebieskie.I nie uważam że kobieta nie powinna mieć przyjaciół wśród mężczyzn.Ja się lepiej dogaduje z facetami.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

Skocz do: