Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Rozmowa a patrzenie w oczy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Artifficial_Minds

PostWysłany: Pią 01-05-2009, 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja patrzę i lubię jak mi patrzą Złośliwa
Nawet na szkoleniach siadam tak aby widzieć wykładowcę i skupić na nim uwagę.

Uważam, że jest to objaw szacunku w stosunku do rozmówcy.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
Anielica

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Nie 03-05-2009, 16:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Przyłączam się - powinno się patrzeć w oczy, choć nie 100% czasu, bo to też męczące.. i dla nas i dla rozmówcy. Ale zdecydowanie większość Puszcza oko
Powrót do góry

Kinia@

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Nie 03-05-2009, 18:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja takze jestem za patrzeniem w oczy podczas rozmowy, jak juz wspomniano ja tez uwazam to za wyraz szacunku.

Podpis "Najpiekniejszym ubraniem dla nagiej kobiety sa ramiona kochajacego mezczyzny"
Powrót do góry

macabre

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 03-06-2009, 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mnie naprzykład patrzenie w oczy krępuje. Dzisiaj nawet gadałam o tym z dziewczynami z klasy, że to czasem jest odbierane jak natarczywość.
Mi jest np. niedobrze jak ktoś w kółko wgapiony jest w moje oczy. Czasem mam wrażenie, że się zapatrzył i nie słucha mnie Bardzo szczęśliwa
Zazwyczaj rerkam tu i tam.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

smile

PostWysłany: Czw 04-06-2009, 7:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Na pewno nie cały czas bo takie zachowanie pasuje raczej do intymnych wyznań bądź szczerych rozmów pomiędzy dwoma bliskimi osobami,
ale kontakt wzrokowy uważam z szacunku dla rozmówcy powinno się podtrzymywać podczas rozmowy, nawet po to, by druga osoba nie miała wrażenia, że mówi do ściany.
Kiedy spotykam się z takim odbiorem mam odczucie, że osoba, z którą rozmawiam nie jest szczera i nie mówi tego, co na prawdę myśli.
Lub, że nie chce rozmawiać.
I nie wynika to z mojego uprzedzonego nastawienia do tej osoby, bo często są to ludzie, z którymi rozmawiam po raz pierwszy w życiu.
Powrót do góry

tatiana

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 04-06-2009, 15:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja zawsze patrze prosto w oczy podczas rozmowy i nie wyobrazam sobie inaczej.Skoro mówie do kogos to tym samym okazuje mu szacunek i poswiecam mu swoja uwage skupiajac sie tylko na nim.

Bardzo ale to bardzo nie lubię kiedy ktos ze mną rozmawia i rozglada sie na boki unikajac mojego wzroku.Czuje sie jakby mnie olewał,nie lubił,cos ukrywał.To jest tak zwana "mowa ciała.To co mówimy to 20% przekazu,reszta to nasze ciało.Ono mówi samo za siebie.Niektórzy ludzie nie mają swiadomosci swojego ciała i sie usmiechają i słodza a i tak widac ze cos jest nie tak skoro blądza wzrokiem po scianach.Jesli rozmawiam z kims to z nim a nie ze scianą.Uwazam ze to nieelegancki zwyczaj.
Powrót do góry

Mike

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Czw 04-06-2009, 16:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

To niedobrze bo jestem nieśmiały i staram się nie patrzeć w oczy na poczatku znajomości póżniej juz lepiej jak się atmosfera troche rozluźni musze poćwiczyć nad tym...

Podpis Ja i moja dusza pozastaniemy Tobie Wierni Pomimo ze swoją przyszlość widze w czernii
Bol jest w nas !!!
Ból tak cięźki ze peka chodnik pod nim Smutna
Powrót do góry

squirrel's

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Czw 04-06-2009, 19:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczywiście, że tak!
to jest oznaka szacunku, skupiania uwagi na innej osobie, nie zaprzątania sobie głowy w danym momencie czym innym - pokazanie, że zależy nam na danej osobie. Sama lubię jak ktoś poświęca mi uwagę, takie rozproszenie może czasami wybić z rytmu, albo sprawia wrażenie mówienia 'do ściany'.
Ja zawsze kiedy tylko mogę utrzymuję kontakt wzrokowy i dobrze na tym się wychodzi, zawsze się ma większy 'respekt' dla takiej osoby.
No ale w sumie nie zawsze chce się z kimś rozmawiać, więc wtedy nie.. w sumie zawsze są wyjątki od reguły ;p

Podpis chyba jeszcze nikt nie miał tak jak my. Ooooo
Powrót do góry

ptycha

PostWysłany: Sob 11-07-2009, 2:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gdzieś kiedyś czytałam na ten temat i dowiedziałam się, że najbardziej denerwujące dla rozmówcy jest patrzenie na nos. Poza tym powinno się patrzeć w oczy, jednak od czasu do czasu przenieść na chwilę wzrok na jakiś przedmiot, żeby rozmówca czuł się komfortowo.
Powrót do góry

sylla

Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Sob 11-07-2009, 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Uważam , że jeżeli się patrzy rozmówcy w oczy to okazuje się mu szacunek . Myślę też , że tylko patrząc w oczy można przeprowadzić szczerą rozmowę.
Ostatnio jak byłam u teściowej na kawce to zauważyłam , że nie patrzy mi prosto w oczy . Zerka a to do garnków a to w okno. No i jak myślicie ? Jak to wyglądało? Oczywiście od razu było widać (przynajmniej z mojego punktu widzenia) że rozmowa jest na odczepnego. Przyjechałam, no niech będzie. Pewnie nie wypadało mnie wygonić . A rozmowa jako taka musiała się odbyć . No bo trudno siedzieć w milczeniu i pić kawę Przewraca oczami .
Sami widzicie . Moja teza się potwierdza!

Podpis Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Powrót do góry

asyfob

Zodiak chiński: Smok
Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 24-07-2009, 12:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zawsze patrzę w oczy rozmówcy, oczywiście bez przesady, co jakiś czas spojrzę w inną stronę żeby nie peszyć drugiej osoby:). Zresztą nie raz miałam już problemy z tym jak szłam i rozmawiałam i nagle jakiś słup, znak drogowy czy donica na mnie wpadły;D
Powrót do góry

Angel

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kot
Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Pią 24-07-2009, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja również jestem za patrzeniem w oczy przy rozmowie, nie lubię jak ktoś patrzy mi się na włosy czy coś innego,
Ja przy rozmowie również patrzę w oczy,
Powrót do góry

Mayurri

PostWysłany: Pon 10-08-2009, 9:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Lubię gdy ktoś ze mną rozmawia i patrzy mi w oczy. Traktuję to jako oznakę, że interesuje go o czym mówię. Wiadomo, nie da się patrzeć bez przerwy w oczy, więc ucieczka wzroku gdzie indziej na chwilę jest w porządku. Uśmiechnięta

Choć miałam kiedyś takiego znajomego, który przy każdej okazji patrzył mi się głęboko w oczy, nie tylko przy rozmowie. Było to jak dla mnie zbyt wnikliwe i bardzo męczące. Gdy szliśmy obok siebie wiedziałam, że on ciągle na mnie patrzy i próbuje patrzeć mi w oczy. Męczące.
Powrót do góry

na-sen

Zodiak: Waga

PostWysłany: Sob 25-09-2010, 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Rzadko kiedy patrzę w oczy, nie mogę się skupić. Przeszkadza mi to dopiero, gdy ktoś mnie tak samo traktuje i staram się to zmienić..
Ja się często czerwienię,jak mówię, może dlatego nie nawiązuję kontaktu wzrokowego..
Powrót do góry

brunecia

Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Pią 10-12-2010, 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja zawsze patrze w oczy. Nie wiem, jakoś tak mam. Czasem też się peszę i uciekam gdzieś wzrokiem.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: