Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Rozmowa a patrzenie w oczy
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Świnia
Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 19:36    Temat postu: Rozmowa a patrzenie w oczy Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Chodzi mi dokładnie o to czy przy rozmowie z kimś patrzycie danej osobie prosto w oczy, czy zwracacie uwagę na co patrzy Wasz rozmówca - i nie chodzi mi o spuszczanie wzroku czy patrzenie gdzieś na boki (co jest powszechnie znane jako oznaka peszenia się, czy nieszczerości). Ale chodzi mi o patrzenie w same oczy.
Do założenia tematu zainspirowała mnie dziś rozmowa z jedną z moich menagerek w pracy. Patrzyła się na moje kolczyki, co mnie denerowało, bo przy każdej rozmowie to raz patrzyła mi w oczy, to znów na kolczyki. I chyba bym zrozumiała gdyby np. coś wspomniała o tych kolczykach, ale nie zrobiła tego. Wtedy rozmowa mogłaby zejść na inny tor, a tak to rozmawiałyśmy o pracy a to jej patrzenei denerwowało mnie coraz bardziej. Puszcza oko
Podobnie denerwuje mnie gdy moi rozmówcy patrzą na inne częście twarzy jak np. zęby, czoło, grzywka/włosy etc. Tzn mogą zerknąć raz czy dwa, ale nie tak żeby zamiast w oczy co chwilę patrzeć się w ten inny punkt.
A jak to jest u Was? Zwracacie na to uwagę, czy tylko ja jakaś taka czepialska jestem i denerwuje mnie to? Podejrzliwa

Podpis Serduszko 23.07.2011 Serduszko

Ale i zakochała się bez pamięci, jako że miłość nie dba o powody.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 20:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Majek, no nie lubię i już. Diablica lub Bardzo wściekła
Wyobrażam sobie od razu, że lustrowanie ma na celu wyłapanie niedoskonałości. Czasem nawet potrafię zapytać, dlaczego ktoś mi się tak wnikliwie przygląda.
Przyznaję się bez bicia, że po tym względem jestem czepialska.

Żeby Cię jednak pocieszyć, że nie tylko my tak mamy, to Ci powiem, że już nie raz słyszałam, że to kogoś denerwuje. Przewraca oczami
Powrót do góry

z1utka

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Hmmm. Sama dokładnie nie wiem. Przeważnie patrze w oczy. Ostatnio nosiłam na ustach obrzydliwą opryszczkę i gdy rozmawiałam z ludźmi widziałam jak patrzyli na nią, to było strasznie peszące Zakłopotana . To tak samo gdy rozmawiasz z kolegą i widzisz jak zerka na Twoj dekolt. Uśmiechnięta

Podpis Logika serca jest niedorzeczna.. Zakochany 02 XI 2007 Zakochany
Powrót do góry

mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja właśnie nie patrzę cały czas w oczy rozmówcy. I nie jest to świadomy wybór. Po prostu nie umiem skupić się na czyichś oczach, zawsze patrzę za to na usta. Może jakoś sobie tym sposobem pomagam w rozumieniu tego, co do mnie mówi? Nie wiem, ale spotkałam już wiele podobnych osób. I wcale nie badamy linii i barwy ust:]
Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 20:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jowita ja czasem też zapytam, bo myślę, że jestem brudna czy mam coś na włosach itp.
Cieszę się, że nie jestem w tym sama. Puszcza oko

Powrót do góry

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 21:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Majek napisała:
Jowita ja czasem też zapytam, bo myślę, że jestem brudna czy mam coś na włosach.

Ja pytam tylko wtedy, jak ktoś nie tyle patrzy co się czemuś dłużej przygląda - tak wnikliwie. Puszcza oko Nie robię tego oczywiście złośliwie, ale dlatego, że źle się z tym czuję.
Biorę również poprawkę na to, że ktoś może ma po prostu taki wyraz twarzy, jakby ciągle się na coś gapił. Złośliwa
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 21:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Majek napisała:
Jowita ja czasem też zapytam, bo myślę, że jestem brudna czy mam coś na włosach itp.
Cieszę się, że nie jestem w tym sama. Puszcza oko

Ja tez tak mam i tez nie mam problemu zapytac, bez znaczenia z kim rozmawiam.

A ja to prosto w oczy, bez bladzenia po twarzy.

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

smaluszek
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie lubię rozmawiać jak nie mam z kimś kontaktu wzrokowego. Nie lubię rozmawiać z kimś, kto jest na przykład w ciemnych okularach i nie wiem gdzie się patrzy. Wkurza mnie to, kojarzy mi się z brakiem zainteresowania i szacunku dla rozmówcy.

Podpis " Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł
A Ty masz skrzydło drugie
Rośnie u Twoich ramion..."
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 21:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Uważam, że jeśli ktoś wnikiliwe patrzy się w jakiś tam konkrenty punkt (np. na mojej twarzy, czy jak np. w te moje kolczyki nieszczęsne), to możnaby w rozmowie wtrącić coś na ten temat i to chyba wynikać powinno z grzeczności tego rozmówcy.

Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 21:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Hmmm...szczerze mówiąc rzadko patrzę na coś innego niż oczy, czasem tylko na usta - z ust jak np. źle słyszę to mogę odczytać co sie do mnie mówi.
Ale preferuję kontakt wzrokowy - jeśli ktoś podczas rozmowy nie patrzy w oczy to źle się z tym czuję Puszcza oko

Podpis Wolę bez. Złośliwa
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 22:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Majek sytuacja, którą opisałaś też by mnie denerwowała. Skonsternowana

Ja patrzę prosto w oczy, ale jeśli rozmawiam z kimś dłużej, to nie przez cały czas. Puszcza oko

Sama najbardziej nie lubię, jak ktoś mnie mierzy wzrokiem z góry na dół. Diablica lub Bardzo wściekła
Powrót do góry

Alva

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Wto 28-04-2009, 22:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też nie znoszę, gdy ktoś podczas rozmowy nie patrzy mi się w oczy.
Sytuacja, którą opisała Majek na pewno nie pozwoliłaby mi się skupić na rozmowie i zapewne sama bym się spytała, co ją tak zaciekawiło w tych kolczykach. Złośliwa
Poza tym nie mam w zwyczaju tak się zachowywać rozmawiając z kimś i oczekuję tego samego od mojego rozmówcy.

Podpis SerduszkoNie ważne są żadne słowa, nasza miłość jest piękna. Nie liczy się nic, liczą się przyspieszone tętna.Serduszko
Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 0:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja zawsze patrzę w oczy i lubię jak ktoś się tym odwzajemnia. Przeważnie jak ktoś patrzy w inne miejsce np na kolczyki, zapytałabym: ładne mam kolczyki? Albo czy podobają CI się moje kolczyki?...
uważam, że szczera rpz,pwa wymaga kontaktu wzrokowego Puszcza oko.

Podpis 27.06.2008 - 2009,2010,2011 Uśmiechnięta
24.12.2008 :*
17.07.2010...Najszczęśliwsza Żona na Świecie!!!
Sie kann ohne ihn nicht leben...
Powrót do góry

Gwiazdeczka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 8:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mnie też bardzo denerwuje jak z kimś rozmawiam, a ta osoba nie patrzy mi w oczy.

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrzątek."
03.05.2005 Serduszko 04.12.2008 Zakochany
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Sro 29-04-2009, 9:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Staram się patrzeć rozmówcy w oczy i tego samego oczekuję od drugiej osoby. Jeśli jej wzrok błądzi gdzieś, na jakiś element mojej garderoby czy część ciała to odnoszę wrażenie, że coś jest nie tak. Mam też wrażenie, że osoba ta nie jest ze mną szczera lub ignoruje to co ja do niej mówię. Uśmiechnięta

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: