Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
bielizna duże rozmiary

Rzucanie palenia papierosów.
Idź do strony 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gonia14

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 10:51    Temat postu: Rzucanie palenia papierosów. Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Od dzisiaj ponownie rzucam palenie papierosów.
Jest to niestety , albo nawet stety moja druga próba .Nie paliłam całą wiosnę , potem się rozpaliłam stopniowo.Ale udało mi się , bo od nowa startuję.
Podchodzę do tego zagadnienia bez emocji, ponieważ wiem jakie uczucia i męki towarzyszą procesowi rzucania tego bardzo trudnego nałogu. Ale pamiętam jak świetnie się czułam bez dymu w płucach.
TO startuję ,oby na zawsze .Wsiadłam do pociągu relacji
Kraków - Bezdymnie gmina Niepalenie:

Bardzo szczęśliwa Bardzo szczęśliwa Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
Zuzia Fruzia
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 10:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gonia trzymam kciuki za powodzenie akcji, aby pociąg szczęśliwie dojechał do stacji końcowej Bardzo szczęśliwa

Podpis Każdy powinien mieć kogoś, z kim mógłby szczerze pomówić,
bo choćby człowiek był nie wiadomo jak dzielny, czasami czuje się bardzo samotny.
(Hemingway)
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 11:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

I ja trzymam mocno kciuki Ok

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 11:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gonia kciuki zapewnione Puszcza oko

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Paulina

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 11:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moja mama, co kilka miesięcy rzuca palenie. Najczęściej tylko mówi Uśmiechnięta Mam nadzieję, że będziesz miała silniejszą wolę od niej. Trzymam kciuki.

Podpis Zazdroszczę wszystkim osobom, że nie są mną. Ze wszystkich niemożliwości ta wydaje mi się największa.
Powrót do góry

Gonia14

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 11:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Paulina napisała:
Moja mama, co kilka miesięcy rzuca palenie. Najczęściej tylko mówi Uśmiechnięta Mam nadzieję, że będziesz miała silniejszą wolę od niej. Trzymam kciuki.

Bo to jest bardzo trudne. Najtrudniejszy podobno nałóg do odstawienia. Tak jak narkotyk.
A ile dni nie paliła ? Podejrzliwa
Powrót do góry

nanna2222
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Byk

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 11:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gonia trzymam kciuki Uśmiechnięta Tym razem się uda

Podpis Całe moje życie to Ty - Wszystkie moje noce i dni...

18.08.2007- Nasz ślub
25.03.2009 - Narodziny naszego Synka
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Bo papieros to jest narkotyk, tylko nie ma po nim takich efektownych doznań jak po innych. A ponieważ co najmniej 1/3 populacji jest uzależniona to nie ma zakazu palenia heheh.

Gonia życzę wielkiej silnej woli. Trzymam za Ciebie kciuki i tym razem, jak już odstawisz papieroski definitywnie nie daj się skusić na ani jednego buszka - bo to prowadzi tylko w jedną stronę.

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

Gonia14

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

efrell napisała:

Gonia życzę wielkiej silnej woli. Trzymam za Ciebie kciuki i tym razem, jak już odstawisz papieroski definitywnie nie daj się skusić na ani jednego buszka - bo to prowadzi tylko w jedną stronę.

Właśnie już wiem i to doświadczyłam , że ten jeden jedyny- wcześniej czy póżniej doprowadzi do powrotu nałogu. Wiem też , że w pierwszej chwili albo smakuje, albo nie ...ale pociąga do drugiego. Drugiego zapaliłam za 4 tygodnie, trzeciego za następne dwa tygodnie...i tak stopniowo się wraca.
Niektóre ciastka tak wciągają. Choćby tzw.bezy.
Powrót do góry

Gwiazdeczka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 12:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gonia trzymam bardzo mocno kciuki żeby się udało i życzę przede wszystkim silnej woli, bo to w rzucaniu jest najważniejsze. Kwiatek

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrzątek."
03.05.2005 Serduszko 04.12.2008 Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gonia, trzymam kciuki. Wiem, jak jest trudno przestac palic na zawsze. Ja miałam kilka podejśc. Raz nawet wróciłam do nałogu po kilku latach.
Powrót do góry

sylla

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gonia 14 życzę Ci wytrwałości w postanowieniu.
Na wzmocnienie Twojej decyzji mogę opisać jak mój tato dzielnie sobie z tym samym problemem poradził.
Po 25 latach palenia postanowił to rzucić.Był tak zawzięty ,że postanowił rzucić od razu a nie stopniowo.Stwierdził ,że tylko tak da rade.
Bardzo źle znosił odstawienie nikotyny .Jego organizm zaczął się buntować,zgłosił się do lekarza.Pani doktor skrytykowała jego postępowanie i kazała mu stopniowo wychodzić z nałogu. Tłumaczyła mu , że nie powinno się rzucać tak gwałtownie palenia.To podobno szok dla organizmu.Niestety nie posłuchał (a może stety).Udało mu się mimo tego,że lekarka wręcz kazała mu zacząć palić od nowa.
Wytrwał w swoim postanowieniu.Teraz mija już chyba około dziesięć lat jak nie pali.Jest z tego dumny i ja zresztą też.
Myśle,że wszystko zależy od silnej woli.
Życzę Ci takiej Gonia14.

Podpis Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gonia kciuki zapewnione! Ok
Raz Ci się udało, drugi też dasz radę i oby to był na zawsze. Puszcza oko

Ja jestem chyba jakimś wyjątkiem w rzucaniu, bo jak rzuciłam to nie wróciłam już. Zapalę czasem, ale to jak dużo wypiję i w ogóle mi nie smakują.

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

gabi32

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 21:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Trzymam kciuki . Uśmiechnięta I to bardzo mocno .

Podpis ''
Nie rozmawia się z tym, kto nie rozumie znaczenia słów.''
Powrót do góry

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 29-10-2008, 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gonia trzymam mocno kciuki! A rzucasz samą siłą woli czy się czymś wspomagasz? Podejrzliwa

Mój K. też rzuca co jakiś czas, ale chyba tak naprawdę mu się nie chce Puszcza oko

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię... inlove
07.08.2005
24.12.2009
06.08.2011
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 1 z 13

Skocz do: