Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Skórzane obuwie-domowe sposoby na rozbicie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Obuwie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
LeeLoo

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Tygrys
Użytkownik zbanowany
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 14-09-2007, 14:21    Temat postu: Skórzane obuwie-domowe sposoby na rozbicie Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Kupiłam sobie po raz pierwszy w życiu prawdziwe, skórzane buciki. Niestety, w podbiciu(tzn. na szerokość stopy) są trochę za ciasne. Chciałabym je jakoś rozbić, a jak wiadomo skórzane buty się rozciągają. Wkładam już stopę w grubej, mokrej skarpetce do buta i chodzę w nich po domu, ale zimno mi w stopy Bardzo szczęśliwa
Znacie może inne wypróbowane sposoby?

poprawiłam błąd ort. w tytule - dotka

Podpis Aresek w serduszku moim na zawsze...
Kocham Cię malutki Płacze
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Bielizna
kiara

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pią 14-09-2007, 16:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Spróbuj wyjść w nich w deszczową pogodę, zmoczą się całe i wtedy powinny dopasować się do stopki Uśmiechnięta .

Podpis "Miłość zaczyna się wtedy, kiedy szczęście drugiej osoby staje się ważniejsze niż Twoje."
Serduszko 06.02.05 Serduszko
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

LeeLoo

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Tygrys
Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 14-09-2007, 16:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dziękuję za radę Bardzo szczęśliwa
Kurcze jak na złość deszcz nie pada!

Podpis Aresek w serduszku moim na zawsze...
Kocham Cię malutki Płacze
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

donateli

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Nie 13-09-2009, 20:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie wiem czy temat nadal aktualny... ja rozbijam sobie buty specjalnym środkiem "morbipel" . Jest on naprawdę skuteczny i stosunkowo niedrogi. Należy spryskać but w miejscu gdzie cos nas uciska po czym go założyć i chodzić aż do wyschnięcia. Czasami trzeba czynność powtórzyć Uśmiechnięta

Podpis "Życie ludzkie? Nie znam nic bardziej rzadkiego na świecie. Większość ludzi egzystuje - nie żyje." [O. Wilde]
Powrót do góry

Amira85

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Byk
Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 24-09-2009, 22:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Podobno dobrze buty rozbija... spirytus Uśmiechnięta Należy zmoczyć nim but w miejscu w którym uciska. Podobno pomaga. Ja osobiście nie próbowałam jeszcze.

Podpis "Potykając się, można zajść daleko. Nie wolno tylko upaść i nie podnieść się!"
Powrót do góry

zonia

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Koń
Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Nie 31-01-2010, 19:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja także mam problem z kozaczkami- takie ładne a tak mnie obtarły Bardzo smutna Obawiam się że są po prostu na mnie za wąskie, ale spróbuje "morbipel", mam nadzieję że pomoże.
Powrót do góry

Blondynka

PostWysłany: Nie 31-01-2010, 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja słyszałam, że się denaturat wlewa.
Powrót do góry

Meryl_Meryl

Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Pon 24-05-2010, 16:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Witam!

Ja sprawdziłam "Shoe Strech" Tarrago W sprayu. Działa idealnie na zasadzie - spryskać rozchodzić - skórzany but idealnie dopasowuje się do stopy Puszcza oko

pozdrówka
Powrót do góry

Anna26

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Pią 02-09-2011, 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mam problem. Kupiłam buty skórzane, jeden spacer i pięta obtarta. Niezdecydowana Był pęcherz, ale sam pękł i podczas kąpieli skórka mi odeszła. Niezdecydowana Teraz jak na złośc nie chce się zagoić rana. Nosiłam buty po domu w mokrej skarpetce, ale nie wiem czy to coś dało. Stosowała któraś z Was plastry przeciwko obtarciom? Pomoże to coś? Jaki jeszcze inny sposób mogę wykorzystać by buty mnie nie obcierały. Czy "zapiętki" mogą coś pomóc?

Podpis "Na twoją obcość, na moją inność, na dwie połowy w jednej łupinie(...),na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie- wybieram Ciebie."
Powrót do góry

aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 02-09-2011, 12:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Myślę, że warto korzystać ze wszystkich sposób. Są też takie kremy przeciw otarciom, mi pomagają. Mam takie jedne buty, które kilka razy mnie obtarły, ale w końcu przystosowały się do stopy i teraz są mega wygodne.

Podpis 03.04.2009 | 10.05.2009 | 06.12.2011

"Sukces jest sumą małych wysiłków powtarzanych dzień po dniu." - Collier
Powrót do góry

karolciaost

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Pon 28-11-2011, 15:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Polecam jak moje poprzedniczki obetrzeć spirytusem lub denaturatem, a pod piety podłożyć podpiętk, żeby nie obcierały Uśmiechnięta
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Obuwie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do: