Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Fotozlepa

Ślub Mari cruz
Idź do strony 1, 2, 3 ... 88, 89, 90  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Ślub i Wesele
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 15:40    Temat postu: Ślub Mari cruz Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dokładnie na rok przed ślubem witam i zapraszam do mojego wątku ślubnego Uśmiechnięta. 4 września 2010 roku o tej porze będę już szczęśliwą mężatką - mam nadzieję, że pomożecie mi przebrnąć przez wszystkie przygotowania, pocieszycie się ze mną, pozłościcie i - przede wszystkim - pomożecie.

Od czego by tu zacząć...

Mam narzeczonego! Uśmiechnięta - jest nim Ł., o którym nie raz tu wspominałam. Zaręczyliśmy się na początku czerwca zeszłego roku i od początku chcieliśmy celować ze ślubem w czas, kiedy ja skończę studia licencjackie i będę mogła się swobodnie poprzenosić ze wszystkim.

Wesele planujemy na 120-130 osób, przy czym - wiadomo - realnie liczba może być mniejsza - mamy nadzieję, że ok. 100 osób stawi się na pewno. Lokal zarezerwowany - to ładna restauracja za miastem - cisza, spokój, bardzo przyjemne miejsce, gdzie można i pobawić się, i wyjść na zewnątrz, żeby zaczerpnąć powietrza. Płacimy na tę chwilę 140 zł od osoby (może podrożeć do 150 zł, bo teraz wszystko idzie w górę, ale oby nie). Menu zajmiemy się oczywiście później, wiem tylko, że w cenie jest udziec. Zrezygnujemy chyba z wiejskiego stołu, bo z tego co widzę na weselach, jedzenia zostaje mnóstwo, a wędliny i tak są na stole. Alkohol załatwiamy w swoim zakresie. Dekoracje także. Tyle o lokalu.

Kwestia grania, którą roztrząsałam w wątku Panny Młode 2010 już rozstrzygnięta. Wybraliśmy DJ'a z pobliskiego miasteczka - bardzo przyjemny, młody chłopak, doświadczony i, z tego co widziałam na filmach, całkiem niezły. Śmiejemy się cały czas z tej naszej orkiestry, bo zaczęliśmy od zarezerwowania zespołu, za który zapłacilibyśmy ponad 4 tys. zł (usługa, posiłki dla kapeli, zaiks), później celowaliśmy w DJ'a z Krakowa za 2300 zł (usługa, posiłek, zaiks, nocleg), a skończyliśmy na DJ'u za 1100 zł Uśmiechnięta. Bardzo jestem z tego zadowolona, choć zaoszczędzone pieniądze są wirtualne i na pewno pójdą na nieprzewidziane wydatki. Oby goście byli zadowoleni z tego pomysłu.

Kościół zarezerwowany - Msza będzie o 15 - trochę z tego powodu, że to już wrzesień i szybciej się robi ciemno i chłodno, a trochę z sentymentu duchowego (kto się domyśli?).

Fotograf zaklepany - to nasz przyjaciel, który robi przepiękne zdjęcia. Nigdy nie wyobrażałam sobie, by kto inny robił zdjęcia na moim ślubie. A i ekonomicznie - jeśli album nie będzie prezentem, to na pewno zapłacimy niewiele. Kamerzysty prawdopodobnie nie zaangażujemy.

Wybraliśmy też zaproszenia i tekst do nich (wiem, że to wcześnie, ale są tak trafione, że nie myślimy o niczym innym w tym zakresie) Uśmiechnięta. Wkrótce postaram się wkleić zdjęcia, bo już się tak rozpisałam, że nie wiem, czy przez to przebrniecie Uśmiechnięta.

Cała reszta spraw do załatwienia przed nami, będę na bieżąco informować.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 16:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mari cruz widać, że większość już pozałatwiana. Chociaż na pewno i tak przed samym ślubem będziecie mieć sporo na głowie. Ale wszystko jest do zrobienia. Uśmiechnięta

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 16:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Większosc ajgrubszych rzeczy zalatwione, teraz zostalo wam "dopieszczanie" szczegółów. A data slubu bliska mojemu sercu. Uśmiechnięta

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 17:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mari fajnie, że założyłaś wątek ślubny. Bardzo lubię czytać o przygotowaniach i zostaje trochę rad na przyszłość. Puszcza oko Z tego, co piszesz to sporo rzeczy masz już załatwionych, tych ważnych i pilnych. A myślałaś już o sukni? A w jakim mieście będzie ślub i wesele? Podejrzliwa

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 18:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Tak, to, co najważniejsze już zaklepane. Ślub i wesele w naszym rodzinnym, niedużym mieście. O sukni nie myślałam, wiem tylko, że ma być z ogromnym, kloszowanym dołem Uśmiechnięta. I podoba mi się bardzo taki brudnożółty kolor, wpadający w złoto i nie jest to do końca ecru. W grudniu i styczniu pochodzimy trochę z siostrą po Krakowie - ceny są wtedy okazyjne i wybór ogromny.
Powrót do góry

Kwiat_sniegu

Zodiak: Koziorożec

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 20:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

O jak fajnie i ja tu trochę poczytam i pokibicuję w przygotowaniach Uśmiechnięta

Podpis ..You can't feel anything that your heart don't want to feel...
Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

MAri fajnie, że założyłaś Swój wątek, ja jakoś nie mam chyba weny do tego na ogólnym Puszcza oko.
My kamerzysty też nie bierzemy z przekonań własnych, ale planujemy zrobić teledysk z sesji plenerowej i wtedy współpracować też z kamerą Puszcza oko.
A wiejski stół też odrzuciliśmy, bo i tak jest dużo dań w menu, a poza tym nie wiem czy ktoś z Naszych rodzin będzie chciał, skoro wiem jak dotąd wyglądały wesela, że nikt nie tknął Złośliwa.

To czekamy na dalszy rozwój wydarzeń Puszcza oko.

Podpis 27.06.2008 - 2009,2010,2011 Uśmiechnięta
24.12.2008 :*
17.07.2010...Najszczęśliwsza Żona na Świecie!!!
Sie kann ohne ihn nicht leben...
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 5

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 21:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No w końcu założyłaś ten wątek Puszcza oko. Super Uśmiechnięta.

To co najważniejsze już macie, więc będzie trochę mniej kłopotu Puszcza oko. Wklejaj zdjęcia, bo ich nigdy za dużo Śmiejąca się.
A DJ poprowadzi też oczepiny???

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię... inlove
07.08.2005
24.12.2009
06.08.2011
Powrót do góry

mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Monia, tak, jest jednocześnie wodzirejem. Ale oczepiny będą troszkę kontrolowane. Mamy oboje uczulenie na zabawy typu 'znajdź swoją małżonkę, macając co popadnie wszystkich dziewczyn na sali', więc takich na pewno u nas nie będzie. Podoba mi się kilka zbaw, także wrzucę DJ'owi na pewno swoje propozycje, a reszta niech będzie niespodzianką, bo wtedy lepsza zabawa Uśmiechnięta.
Powrót do góry

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 5

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 21:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

To dobry pomysł, żeby powiedzieć czego na pewno się nie chce Puszcza oko. Te poznawanie po jakiejś części ciała też nie dla mnie Puszcza oko.
U nas jeden zespół mówi taki głupi wierszyk, są dwie drużyny po kilka osób (od młodego i młodej) i jak usłyszą swoją "nazwę" (wcześniej nadaną to się ganiają Diablica lub Bardzo wściekła. Zawsze mnie takie klimaty wkurzały Diablica lub Bardzo wściekła.

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię... inlove
07.08.2005
24.12.2009
06.08.2011
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Panna

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 22:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oj takie zabawy oczepinowe, to chyba mało kto lubi. Zapamiętam sobie żeby mojemu wodzirejowi zrobić listę zabaw, których absolutnie nie chcę widzieć. Puszcza oko

Podpis Kocham Cię po prostu, Kocham nieskończenie
Kocham Cię najpiękniej, bo przez zapatrzenie...

Zakochany6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 22:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dokładnie, bo to nie jest śmieszne, tylko żenujące, a trzeba udawać, że się dobrze bawisz i uśmiechać - w końcu to twój ślub i głupio się złościć czy robić sceny. Dlatego trzeba wcześniej kilka rzeczy ustalić Puszcza oko.
Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pon 07-09-2009, 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

My też wcześniej z zespołem ustalimy zabawy, ale na szczęście Nasz ostrzegł wcześniej, że nie robi zabaw zboczonych czy mogących kogoś urazić Puszcza oko.
Pewnie znajdziemy w internecie jakieś fajne albo w konsultacjach z nim rozpiszemy na karteczce jakie chcemy. Wolimy nie mieć niespodzianek Puszcza oko.
Masz rację, ze tego trzeba raczej pilnować.

Podpis 27.06.2008 - 2009,2010,2011 Uśmiechnięta
24.12.2008 :*
17.07.2010...Najszczęśliwsza Żona na Świecie!!!
Sie kann ohne ihn nicht leben...
Powrót do góry

mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pon 07-09-2009, 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Pamiętaj, żeby sprzedać mi swoje zabawy Uśmiechnięta.
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 07-09-2009, 20:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mari_cruz napisz na forum jakie zabawy będziecie mieć, może akurat któraś z nas później skorzysta Puszcza oko.

Oczepiny sa dla mnie jedna z gorszych tradycji weselnych, ale jeśli pozbiera się kilka pomysłów to mogą wyglądać naprawdę ciekawie.

Podpis Wolę bez. Złośliwa
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Ślub i Wesele Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 88, 89, 90  Następny
Strona 1 z 90

Skocz do: