Wysłany: Pon 12-10-2009, 13:30 Temat postu: Tabletki na odchudzanie najlepsze ?
Mam 162 cm wzrostu i 70 kg wagi, chciałabym zrzucić jakoś co najmniej 10 kg, próbowałam już chyba wszystkiego i moja waga ciągle stoi w miejscu, jakie tabletki na odchudzanie są najlepsze, co polecacie ?
Według mnie powinnaś udać się do dietetyka, który ustawiłby ci dietę i pod jego okiem łatwiej zrzuciłabyś zbędne kilogramy. Nie rób nic na własną rękę.
Jedyne, najlepsze tabletki na odchudzanie, które zadziałały na mnie to /reklama/, udało mi się zrzucić 7 kg w miesiąc, myślę że to niezły wynik, jeżeli chcesz sobie poczytać o tych tabletkach wejdź tutaj: /link usuniety/
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 16 Mar 2006 Pochwał: 4 Posty: 8260 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 12-10-2009, 17:23 Temat postu:
Tak naprawdę nie ma tabletek na odchudzanie. Są jedynie tabletki wspomagające odchudzanie, a to duża różnica. Cudów nie ma. Nawet stosując mocne tabletki na receptę, trzeba trzymać dietę, bo inaczej nic z tego.
Jedyny skuteczny sposób to trochę ruchu i mniej jedzenia.
Nieważne, którą markę wybierzesz. Chodzi o to, żeby dietę wspomagać błonnikiem i innymi substancjami, które poprawią trawienie i zwiększą poczucie sytości. Oczywiście, to tylko dodatek, więc może zapisz się na siłownię albo zacznij biegać/jeździć na rowerze/pływać. Cokolwiek, byle często, żeby organizm miał co spalać. No i jedz tyle, ile potrzebujesz. Najgorsze jest głodzenie się. Zamień tylko ciężkie dania na owoce, warzywa, soję, białe mięso, chude ryby. Zrezygnuj z sosów, białego pieczywa, majonezu, makaronu.
Powodzenia!
Skoro jak mówisz próbowałaś już wszystkiego to chyba zostaje jak radzi Oczko udać się do specjalisty po poradę. Dieta, ograniczanie jedzenia spowalniają przemianę materii dlatego potrzebny jest ruch. Wybierz taką jego formę która najbardziej ci odpowiada. Dzięki temu będziesz miała więcej energii i lepszy humor.
Ja stosowałam rożne tabletki na odchudzanie i co sie ze mną stało to nie wiem jeszcze bardziej tyłam a cera... okropna. Wszystko wróciło do normy dzięki diecie którą ustalono mi na /link usunięty/ wypelnilam tam formularz ocena wellness i po kilku godz miałam darmowa konsultacje z dietetykiem jestem już po kuracji schudłam 6kg w ciągu miesiąca nie mam efektu jo-jo. co ważne podczas tej diety czułam sie bardzo dobrze. poprawiła mi sie cera i włosy nie wypadały. jeśli moja wypowiedzią komuś pomogę to sie ciesze.
A problem tkwi w Twojej silnej woli? (u mnie jest podobnie)
Wiesz, są tabletki - typu Meridia - które są przepisywane osobom z otyłością. Ale jak widać, są na receptę. I nie bez szkody dla organizmu. Więc przemyśl to.
Prawda jest taka, ze żadne specyfiki bez pracy nad sobą nic nie zdzaiąłają. Nie można ich traktować jak wyroczni i ufać bezgranicznie, ale ewentualnie stosować jako pomoć, np. prepararaty z L-karnityną przed ćwiczeniami. Takie jest moje zdanie:)
Farmaceutka w Aptece /.../ poleciła mi BIO-CLA z zieloną herbatką. Jest to tam dość tanie - 44 zł,a mi jak narazie pomaga. Tylko ze musisz wiedziec ze same BIO-CLA jest dodatkiem do diety którą sama musisz podjąć
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 10 Mar 2010 Posty: 15
Wysłany: Sob 27-03-2010, 17:51 Temat postu:
Według mnie to nie na tabletki trzeba zwrócić uwagę, ale na to co się je i w jakich ilościach oraz oczywiście ruch. Niektórzy mówią, że stres wpływa na chudnięcie, ale jeśli nawet to nie jest to zdrowe Poza tym niektórzy (np. ja) w stresie więcej jedzą a nie mniej i to tych niezdrowych rzeczy typu chipsy
Nie ma tabletek na odchudzanie, jak już wyżej napisano. Po prostu trzeba trzymać dietę, ćwiczyć, ruszać się... i wspomóc suplementami;) Czym? Błonnik, to podstawa. Chrom pa początku też jest ok. Można kupić gotowe, w formie kropli suplement zapobiegający odkładaniu się wody w organizmie;) Same tabletki, chociażby nie wiem jakie, nic nie zdziałają...
wlasnie ze sa. nazywaja sie xenical. One sa tylko dla osob bardzo otylych.. ja je bralam po ciazy . i zeszczuplalam duzo..
ja mam je za darmo bo mieszkam w
irlandii i mialam duza nadwage. jak
ktos chce moge mu odsprzedac1
opakowanie angel87@live.ie