Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Tatuaże i kolczyki.
Idź do strony 1, 2, 3 ... 23, 24, 25  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Moda i jej trendy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pl35

Zodiak: Byk
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 24-01-2007, 19:05    Temat postu: Tatuaże i kolczyki. Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Co o tym myślicie?

Macie gdzieś tatuaż? Jaki? A może kolczyki( nie myślę o uszach)?
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
wiki
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 7

PostWysłany: Sro 24-01-2007, 19:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Niestety nie bede oryginalna-nie mam nigdzie i nie zamierzam mieć. Uśmiechnięta
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 24-01-2007, 19:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moja skora nie lubi tatuazu. Mialam fajnego obcego na lopatce, gdzies 6 lat temu. Niestety tak dlugo sie papralo ze wszystko mi wyszlo, wdalo sie zakazenie i lekarz mi powiedzial, ze mam alergie na to co wstrzykuja z farbka, nie pamietam jak sie nazywa. Dziurki dla kolczykow tylko w uszach Puszcza oko

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 24-01-2007, 19:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja nie mam tatuaży, ponieważ nie podobają mi się.
A co do kolczyków w innych miejscach niż uszy to też pod tym względem jestem mało wyjątkowa. Nie mam nigdzie.

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

dotka
Moderatorka
Moderatorka

Pochwał: 12

PostWysłany: Sro 24-01-2007, 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No cóż: tatuaże to nie mój styl. Kolczyki podobają mi się w zasadzie tylko w uszach.... Ta dotka - to raczej epoka kokard we włosach, podkolanek i gry w klasy i gumę - a nie ......tatuaży
Powrót do góry

ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 24-01-2007, 20:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Chyba nie będę oryginalna: ja nie mam ani tatuażu, ani kolczyków w innym miejscu niż uszy....
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Sro 24-01-2007, 20:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nic nowego nie napiszę Uśmiechnięta Nie mam żadnych tatuaży i nie zamierzam mieć Uśmiechnięta a przekłute mam tylko uszy Uśmiechnięta

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

Jewel

Zodiak chiński: Świnia
Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: Sro 24-01-2007, 21:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam kolczyk w pępku. Kiedyś poszłam z koleżanką tak od sobie. Przechodziłyśmy obok Aliena i weszłyśmy. Teraz planuję kolczyka w języku ale trochę się nasłuchałam i coraz bardziej mi się podoba. No i tatuaż planuję od wzgórka łonowego do pępka wielki płomień ale Przewraca oczami potrzebuję na to około 1000 zł a ja nie pracuję. No i poczekam aż dziecko urodzę bo boję się, że się zdeformuje. Ale tatuaż sobie zrobię, choćby nie wiem co Puszcza oko

Podpis Serduszko Razem od 11.02.2005 Serduszko
Powrót do góry

mako.mako

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 24-01-2007, 21:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie mam ani jednego ani drugiego, nie podobają mi się tatuaże i kolczyki w innych miejscach jak uszy też nie Niezdecydowana
Powrót do góry

madzia

Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Sro 24-01-2007, 22:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Tatuaży nie mam, a dziurki na kolczyki mam tylko w uszach.
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Czw 25-01-2007, 0:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jewel a przekłuwanie pępka nie boli?

tak sobie myślę, że gdybym miała zdecydować się na jakiś kolczyk w innym mijescu niż uszy, to pewnie byłby to nos Cool

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

Jewel

Zodiak chiński: Świnia
Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: Czw 25-01-2007, 0:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nic a nic. On naciąga pępek i ukłucie. Koniec. Ale grunt aby nie patrzeć. Ja widziałam jak dziewczynie język przekuwają a była przede mną w kolejce to wyszłam i spaliłam 3 papierosy na miejscu. Jak to strasznie wygląda, a pozatym jest bardzo nie higieniczne. Resztki jedzenia dostają się między język a kolczyk.

Podpis Serduszko Razem od 11.02.2005 Serduszko
Powrót do góry

ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Czw 25-01-2007, 8:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jewel a nie paprało Ci się to???
Kuzynka mojego K. zrobiła sobie kolczyk w pępku i tak jej się babrało, ze musiała wyjąć... Bardzo smutna potem zrobiła sobie drugi... ale wyglądało to okropnie... babrało się strasznie... Bardzo smutna
Powrót do góry

madzia

Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Czw 25-01-2007, 9:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moja koleżanka tez robiła sobie kolczyk w pępku i tez jej się strasznie paprało, jakaś ropa itd, strasznie ją bolało.
Ja też zawsze chciałam w pępku.
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Czw 25-01-2007, 10:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jewel co do kolczyka w języku to mogę cię o tyle oświecić - że
a) Przekłucie nie boli
b) nie jest niehigieniczne, ale trzeba dbac o higienę jamy ustnej, tak samo jak przed kolczykiem
c) wielu ludzi twierdzi, że dzieki kolczykowi nie mają od spodu kamienia na zębach.
d) Bardzo szybko się dziurka zarasta
e) Większe doznania (?)
itd
co do minusów to:
a) Pierwsze 3 doby po przebiciu jezyka są okropne - puchnie, ścisła dieta, cały czas trzeba płukać np. dentoseptem.
b) Podobno przebicie języka powoduje osłabienie mięśnia sercowego (szczegułwów nie znam)
c) Nie umiejętne przebicie może, podobno uszkodzić kupki smakowe (w co za bardzo nie wierze)
d) Trzeba uważać, żeby nie naruszać świeżej rany bo można sobie rozedrzeć język
e) Trzeba uwaznie i mocno dokręcać kulki, bo odkręcenie się której grozi połknięciu kulki lub nawet całego kolczyka.
itp

Jesli chodzi o kolczyk w pępku to najważnieszą rzeczą jest szybkość gojenia się ran i osoba która robi dziurkę na kolczyk. Nieumiejętne zrobienie dziurki i co gorsza zastosowanie złego rozmiaru kolczyka itp grozi przerwaniem skóry w tym miejscu. Koleżanka przebijała 4 razy. Uparła się i 3 razy przerywała się jej skóra. Skonsternowana Teraz już nie nosi bo przez bliznę w tamtym miejscu ma stwardniałą skórę i kolczyk już się nie układa "wygodnie". Dodatkowo gdy myśli się o kolczyku w pępku należy pamiętać, że trzeba zachowywac szczególną ostrożność - bo nieodpowiednie ubranie, które może haczyć, może spowodować wyrwanie kolczyka.

O kolczykach w nosie nie słyszałam żadnych złych opinii/ ani dobrych Puszcza oko Moja wyobraźnia podpowiada mi tylko, że może być to o tyle niebezpieczne, że jak się okręci od spodu gwincik to mozna "wywąchać" końcówkę kolczyka. Niezdecydowana

Kolczyki w brwiach i brodzie lubią się paprać, jeśli są nieumiejętnie przebite. Trzeba uważać, żeby nie przebili wam pod skosem.

A co do tatuaży to bardzo lubię - sama chciałam miec na lędźwiach,a le jakoś mi przeszło. Za to u innych i jesli jest ładny to uwielbiam. Bardzo szczęśliwa
Trzeba pamiętać, tak jak ktoś już wczesniej napisał pigment lubi się nie przyjąć i mozna mieć na niego uczulenie. Dlatego powinno się zrobić probę (małą kropeczkę) i odczekać 24 godziny żeby sprawdzić jak skóra zareaguje. Podobnie jak z próbowaniem kremów/samoopalaczy itd.
I jest jeszcze jedna rzecz - tatuowanie uzależnia. Bardzo szczęśliwa

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Moda i jej trendy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 23, 24, 25  Następny
Strona 1 z 25

Skocz do: