Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Tematy wątków! KONIECZNIE przeczytaj zanim założysz!
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Kobiet :: Strona Główna -> ''Smutno mi'' | ''Jestem zła'' | ''Mam Problem''
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 10:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mimo iż zdaję sobie sprawę z problemu i powodów postępowania Moderatorów, to jednak popieram również Alę. Wyrzucanymi wątkami nikogo nie nauczymy odpowiedniego pisania postów i nadawania tematów. Taka osoba zobaczy, że jej temat zniknął, okej idzie na inne forum. Zresztą nie raz osoby piszą, że wcześnie z problemem były gdzie indziej np. Takie działanie raczej wpłynie na ilość nowych osób... no chyba, że nam na tym nie zależy, to okej.
Poza tym skoro każdy może zgłaszać jakieś "ale" do postów , to może niech każdy tutaj będzie takim cichym moderatorem, który będzie dawał znać tym właściwym, że gdzieś należy coś zmienić, poprawić.
Ja rozumiem porządek, reguły, ale chyba bez przesady... Może wyłączmy opcje zakładania tematów dla osób które nie zebrały przynajmniej 20 postów? Będzie większe prawdopodobieństwo, że taka osoba da odpowiedni tytuł, nie zniknie po 2 postach i będzie pisała jak należy.

Podpis 03.04.2009 | 10.05.2009 | 06.12.2011

"Sukces jest sumą małych wysiłków powtarzanych dzień po dniu." - Collier
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
martii

Zodiak: Panna

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też się zgadzam z Alą. Są oczywiście osoby, które od niechcenia wpadają, mając wszystko gdzieś, walą tematy jak popadnie i wypadają z forum po kilku dniach.

Ale jeśli ktoś napisze temat "Mam problem", co jakby nie było, jest zgodne z prawdą i opisze w nim starannie problem, to uważam, że wyrzucanie do kosza jest tylko nieuprzejmą formalnością. Zgadzam się, że mamy regulamin i należy go przestrzegać, ale też chcemy zachęcać nowe forumki do przychodzenia na nasze forum. Więc trochę wyrozumiałości i cierpliwości się przyda.

Ale podsumowując, mnie to nie przeszkadza bo mnie nie dotyczy. To pytanie do moderatorek i administratora, czy chcą się bardziej napracować i może mieć efekty w postaci nowch forumek, czy nie. I tyle w tym temacie.

Podpis 18.11.1999 - ...wtedy sie pokochaliśmy...
10.10.2008 - ...i oświadczyłeś mi się...
25.07.2009 - ...w tym dniu spełnimy nasze sny... Zakochany
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Pochwał: 10

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 13:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

alanml napisała:
Do tego nie potrzebny jest regulamin tylko estetyka pisania i zananie zasad interpunkcji.

Szkoda tylko, że po mimo tego ludzie mają pretensje. Albo używają emotek zamiast kropek.

alanml napisała:
Do Ja tego trochę nie mogę pojąć. Kim chcesz wstrząsnąć?
Ala w tym przypadku akurat nie Tobą, bo temat złego nazewnictwa wątków Cię nie dotyczy. Przewraca oczami

Co do całej reszty... są tematy które mimo iż tytuł mają niefortunnie napisany są naprawdę wartościowe, lub osoba pisząca ma poważny problem i oczywiscie taki temat jeśli jest zauważony to nie bedzie wyrzucony.

Z drugiej strony temat który ląduje w koszu zawsze może zostać przywrócony, nie jest to operacja nieodwracalna.

aurinko napisała:
Poza tym skoro każdy może zgłaszać jakieś "ale" do postów , to może niech każdy tutaj będzie takim cichym moderatorem, który będzie dawał znać tym właściwym, że gdzieś należy coś zmienić, poprawić.

To byłoby naprawdę pięknie. Uśmiechnięta
Nawet mamy do tego taką opcję jak dzięki której można pomóc moderatorom w ich pracy.
Ale prawie nikt o tym nie pamięta. Więc już nie mówię o wspominaniu autorowi o zasadach.

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

alanml

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 15:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Efrell wiem, że to nie o mnie chodziło. Właśnie chodzi mi o to, że dziewczyny które sa jakis czas na forum znaja tą zasadę tj. tytulowanie wątków. A te które przyjdą z problemem nie zdążą nawet się "rozejrzeć".

Co do raportowania postów - ostatnio często robię.
Powrót do góry

Więc
Administrator Forum
Administrator Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

alanml napisała:
A te które przyjdą z problemem nie zdążą nawet się "rozejrzeć".

Cóż, same sobie szkodzą. Jak się gdzieś wchodzi to wypada rozejrzeć się jakie panują zasady. I powtórzę jeszcze raz, bo mamy chyba jakieś zakłócenia na fali:
Cytat:
Jest nas tylko kilka osób moderujących, a nikt nie ma tu etatu i nie będzie siedział całymi dniami, aby poprawiać czyjeś posty - kogoś, komu nie chciało sie przeczytać paru zdań. Wszystkie posty mają przestrzegać regulaminu. Bez wyjątków.

I to dotyczy wszystkich foremek, nie tylko nowych.

Podpis Jak nie chcesz mieć problemów na tym forum to przeczytaj:
1. Regulamin!
2. Zapoznaj sie z przyklejonymi tematami w "Ogłoszeniach"
3. Ważny jest dla nas styl i ortografia
4. Zakładając nowy temat, nazwij go tak, aby jasno wynikało co jest w środku. Długie tematy mile widziane.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  

alanml

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 17:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Cytat:
I powtórzę jeszcze raz, bo mamy chyba jakieś zakłócenia na fali:

Nie musisz byc złośliwy, JA doskonale rozumiem o co chodzi.

Udzielałam się w tym wątku ponieważ spojrzałam oczami nowych forumek. Ale co tam!
Powrót do góry

aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Stałych foremek ten problem raczej nie dotyczy i to wcale nie ze względu, że z czasem każda przeczyta regulamin.
Uderzenie jest skierowane na nowych.
Może zrobić test, który każda nowa osoba będzie musiała rozwiązać nim jej konto zostanie aktywowane? Taki tam krótki teścik z najważniejszych reguł. Nie zdany, czyli regulamin nie przeczytany. Oczywiście to był żart.
Wydaje mi się, że zaczynamy popadać tutaj w paranoję i niedługo zrobi się nieznośnie pedantycznie...
Tylko takie pytanie, po co pozycjonowanie, zachęcanie nowych? Jak ktoś będzie chciał, to sam znajdzie i przyjdzie. Nie będzie bałaganu przynajmniej.

Podpis 03.04.2009 | 10.05.2009 | 06.12.2011

"Sukces jest sumą małych wysiłków powtarzanych dzień po dniu." - Collier
Powrót do góry

madzia

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 18:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

alanml napisała:
Do tego nie potrzebny jest regulamin tylko estetyka pisania i zananie zasad interpunkcji.

Ty znasz te zasady?

Podpis 06.03.2003 r. Zakochany
[*]
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

alanml

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 18:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

madzia napisała:
Ty znasz te zasady?

Nie zawsze. Ostatnio zaczynam stawiać kropki zamiast emotków. Zdania zaczynam z wielkiej litery. Akurat emotki zmiast kropek mi kompletnie nie przeszkadzają.

A zasad interpunkcjii pisowni napewno nie uczy regulamin.

Dołączone po 1 minucie 17 sekundach:

Inaczej, znam zasady interpunkcji i ortografii ale pisząc dyktando w szkole mocno o tym myslałam.
Powrót do góry

dotka
Moderatorka
Moderatorka

Pochwał: 12

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 18:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Tak sobie czytam i czytam i powoli dochodzę do wniosku, że niektórzy mają niezwykłą zdolność nie tylko do wyolbrzymiania niektórych spraw jak też do odwracania kota ogonem. Informacja Więca n/t zasad jest jasna i klarowna. Nie podlega dyskusji - bo nie ma o czym dyskutować. To INFORMACJA, tak więc niesamowicie dziwi mnie podjęcie jakiejkolwiek dyskusji w temacie.
To po pierwsze. Ale jest i druga sprawa. Niewiele z was zauważa, że na forum jest naprawdę dużo pracy. Wy widzicie efekt końcowy ( np.poprawiony post) nie wnikając w to ile czasu i ile energii zabiera panowanie nad porządkiem. W zasadzie powinniśmy oglądać KAŻDY post. No ale fakt - taka jest rola administracji - i nie do końca w tym rzecz. Zanim będziecie w dalszym ciągu kontynuować ten wątek - odpowiedzcie sobie na pytanie, czy w koszu wylądował jakikolwiek wartościowy post? Czy którakolwiek z moderatorek lub Więc wyrzucił coś co było ważne, wartościowe lub zawierało JAKĄKOLWIEK treść? No właśnie - to tak w kontekście wywołanej dyskusji. A tak na marginesie, to rolą administracji jest właśnie utrzymywanie porządku i wprowadzanie reguł. Nie trzeba czytać regulaminu, wystarczy go stosować. Każdy podchodzący z umiarkowanym rozsądkiem do forum - i tak instynktownie tak postępuje. Mam nadzieję, że to podsumowanie zamknie dyskusję w przedmiocie tematu - a Więc zamknie wątek.
Powrót do góry

monika2222
Moderatorka
Moderatorka

Pochwał: 5

PostWysłany: Pon 02-02-2009, 22:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Edzia napisała:
Widzę, że jestem jakaś z innej planety Śmiejąca się bo zawsze zanim cokolwiek podpiszę czy zaakceptuję, to czytam co akceptuję. Podejrzliwa

Edzia
to ja jestem z tej samej planety co Ty Puszcza oko. Większość regulaminów czytam (no chyba, że chodzi o instalowanie programików na kompa Puszcza oko ). Bo w końcu coś jakby się podpisuję, więc w ciemno się nie powinno Puszcza oko.

Rozumiem i jedną, i drugą stronę. A kto ma rację? Ciężko powiedzieć.

Na pewno łatwiej jest napisać prawidłowy, dotyczący tylko jednego wątku temat, niż go "wyłapać" i poprawić.

Podpis Gdyby Ciebie nie było- wymyśliłabym Cię... inlove
07.08.2005
24.12.2009
06.08.2011
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Czw 05-02-2009, 17:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Czasami wchodzą kobietki z jakimś problemem, chcą szybko coś z siebie "wyrzucić", napisać i nie czytają regulaminu. Ale nie odmawiajmy im pomocy. Ja byłam już na jednym takim forum , gdzie poczułam się nieswojo, bo coś wstawiłam i zostało wyrzucone. Przewraca oczami
Ale , żeby problemu nie było, to jak nowa osoba zakłada nowy temat, to może warto po dłuższym czasie jej nieobecności zamknąć temat i już.

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

Ania8228

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Czw 05-02-2009, 17:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Czy jak ktoś ma dysleksję i dysortografię to to go wyklucza z możliwości przedstawiania problemów Pytanie

Czasami umyka przecinek, przestawiają się same literki, ręka przeskoczy itp. Czy naprawdę jest konieczne robienie awantur o kilka przecinków, czy emotek?
Smutna
Czy tu chodzi o poprawność tekstu, czy możliwość szczerej "rozmowy"?
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

dotka
Moderatorka
Moderatorka

Pochwał: 12

PostWysłany: Czw 05-02-2009, 18:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ania8228 napisała:
Czy jak ktoś ma dysleksję i dysortografię to to go wyklucza z możliwości przedstawiania problemów Pytanie

Czasami umyka przecinek, przestawiają się same literki, ręka przeskoczy itp. Czy naprawdę jest konieczne robienie awantur o kilka przecinków, czy emotek?
Smutna
Czy tu chodzi o poprawność tekstu, czy możliwość szczerej "rozmowy"?

To naprawdę nie jest żaden problem. Przed wysłaniem posta można sprawdzić poprawność ortografii korzystając z ikonki "pisownia". Jeśli chodzi o przecinki - nie stanowi to przeszkody w zrozumieniu posta, o ile autor zaczyna zdanie z wielkiej litery (a to już chyba niewiele ma wspólnego z dysleksją i dysortografią Uśmiechnięta ).
Proponuję aby mój post był ostatnim w tym temacie.
Podyskutuje chetnie na pw. Tamta droga takze bardzo chetnie wyjasnie zasady Regulaminu - o ile nadal dla kogos jest cos nieczytelne.
Powrót do góry

Więc
Administrator Forum
Administrator Forum

Zodiak: Strzelec

PostWysłany: Sob 07-02-2009, 15:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No to zamykamy.

Podpis Jak nie chcesz mieć problemów na tym forum to przeczytaj:
1. Regulamin!
2. Zapoznaj sie z przyklejonymi tematami w "Ogłoszeniach"
3. Ważny jest dla nas styl i ortografia
4. Zakładając nowy temat, nazwij go tak, aby jasno wynikało co jest w środku. Długie tematy mile widziane.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Kobiet :: Strona Główna -> ''Smutno mi'' | ''Jestem zła'' | ''Mam Problem'' Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: