Wysłany: Pon 08-02-2010, 19:09 Temat postu: The Vampire Diaries (Pamiętniki wampirów)
Amerykański serial, który powstał na podstawie serii powieści L.J. Smith pod tym samym tytułem: "The Vampire Diaries". Seria ma 5 książkek (pierwsza książka powstała w 1991), 2 następne jeszcze nie wydane (planowane na 2010).
Serial z typową fabułą - śliczna dziewczyna (Nina Dobrev), która przeżyła tragedie (śmierć rodziców), spotyka i wdaje się romans z wampirem - Stefan. Pojawia się jego niebezpieczny, przystojny i arogancki brat (boski Ian Somerhalder). W serialu mamy jeszcze czarownicę. Fajny serial, trochę akcji.
Wielu doszukuje się podobieństwa do Twilight, jednak Vampire Diares jest jakby mroczniejsze.
Emisja: od 10 września 2009 roku przez stację The CW. W Polsce nFilm HD.
Słyszałam, ogladałam .
Wkurzało mnie tylko to, że musiałam ogladac po angielsku i nie zawsze rozumiałam dialogi, zreszta nie ma się co dziwić - niektórych słówek nie uczą w szkołach .
Obejrzałam pare odcinków ale jakoś nie powalił na kolana, choć z drugiej strony też nie zniechęcił.
Myślę że gdybym miała okazje to oglądałabym, bo w porównaniu z polskimi serialami.... ech, różnica diametralna .
No i muszę powiedzieć szczerze, że podobieństw do Zmierzchu nie zauważyłam, oprócz właśnie wampirów .
Bardziej do Zmierzchu podobną fabułę ma serial Czysta Krew .
A ja jakoś się wciągnęłam ale chyba przez to, że lubię grę Ian'a Somerhalder'a.
Czysta krew - widziałam kilka pierwszych odcinków, zapowiadało się fajnie, ale późniejsze odcinki już były mocno przesadzone. Mam nadzieję, że tutaj tez tak nie zrobią .
A ja wlasnie jednym ciagiem obejrzalam wszystki odcinki.... .
Po pierwsze to zakochalam sie wlasnie w tym calym Ianie! Ludzie jaki on fajny.
Ogolnie serial swietny a ja czuje sie jakas nastolatka (dawno mi sie nic az tak nie spodobalo,ze moglabym to ogladac na okraglo!) wiec dodatkowy plus .
Bez Ian Somerhalder było by bardzo nudno a tak to zawsze troche zaskoczenia cos mrocznego(nie wspomnę ze jest nieziemsko przystojny ) Pasuje do niego ta rola
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10Następny
Strona 1 z 10