Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Ubezpieczenie samochodu
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Sprawy lekko techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toffinek

PostWysłany: Czw 19-11-2009, 23:25    Temat postu: Ubezpieczenie samochodu Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gdzie macie ubezpieczone swoje samochody? Jesteście zadowolone?
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
sylla

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Pią 20-11-2009, 10:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja wcześniej miałam ubezpieczony samochód w PZU. Ale zrezygnowałam bo mają strasznie wysokie składki pomimo tego , że mam pełną zniżkę.
Przeniosłam swoje ubezpieczenie do tańszego ubezpieczyciela. Jest trochę taniej i nie mam żadnych zastrzeżeń. Ale to pewnie przez to , że nie mam żadnych zdarzeń drogowych. Gdy kilka lat temu potrąciłam psa i rozwaliłam sobie pół samochodu to miałam niezłe przeprawy. Wiem że Ci tańsi mają gorsze usługi. Po wypadku i tak musiałam jechać do PZU na oszacowanie strat. I jak już wyliczyli mi koszty naprawy to okazało się ze gdyby samochód byłby u nich ubezpieczony to dostałabym dużo więcej pieniędzy. Teraz mam ubezpieczenie w Hestii. Jest tania składka ale nie korzystałam jeszcze z ich usług to nie wiem jak się to ma w praktyce.

Podpis Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Powrót do góry

pentelka

Zodiak: Baran

PostWysłany: Pią 20-11-2009, 17:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Bo to taka prawda jest, ze jak masz w PZU ubezpieczony samochód to potem z odszkodowaniem nie ma problemu i więcej dostajesz.
Powrót do góry

ulunius
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 20-11-2009, 19:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam ubezpieczony samochód w PZU. Podstawowe ubezpieczenie plus minicasco. Czy jestem zadowolona... hm... ciężko powiedzieć... przy ewentualnej kolizji, czy też szkodzie można by było powiedzieć coś więcej. Jak na razie tfu tfu Ok. Puszcza oko

Podpis Płyń z wiatrem w plecy i z twarzą do słońca
Na falach losu tańcząc z gwiazdami
Powrót do góry

toffinek

PostWysłany: Pią 20-11-2009, 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No tak, dopiero przy załatwianiu spraw ze szkodą można poznać czy ubezpieczyciel jest dobry:) O tym że z tymi tańszymi firmami mogą być jakieś kłopoty to już gdzieś słyszałam
Powrót do góry

pentelka

PostWysłany: Sob 21-11-2009, 9:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dokładnie, ale lepiej tfu, tfu, tych szkód nie mieć Bardzo uśmiechnięta
A te minicasco to coś w rodzaju tej karty pre paydowej jakie teraz wyszły w PZU?
Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Sob 21-11-2009, 9:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

My pierwsze auto mieliśmy w AXA i byliśmy zadowoleni.
Dwa razy mieliśmy odprysk na przedniej szybie i bez problemu pokryli koszty, tyle tylko w umowie ubezpieczenia ten punkt był zawarty.
Niestety zrezygnowaliśmy bo po roku wołali za dużo za kolejne ubezpieczenie, porównując do innych firm.

Podpis Serduszko 23.07.2011 Serduszko

Ale i zakochała się bez pamięci, jako że miłość nie dba o powody.
Powrót do góry

sylla

Zodiak: Koziorożec

PostWysłany: Sob 21-11-2009, 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja przeniosłam swój samochód tam gdzie jest taniej ubezpieczenie bo było krucho z kasą. A w PZU jedną ratę ubezpieczenia miałam troszkę mniejsza niż w innej firmie za cały rok. Tak więc rachunek jest prosty. Tak po cichu liczę że tych zdarzeń na drodze będzie jak najmniej.... Przewraca oczami .

Podpis Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Powrót do góry

toffinek

PostWysłany: Sro 25-11-2009, 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Majek, a gdzie teraz macie ubezpieczone auto?
A o tych pre paydach to coś widziałam w reklamach, ale nie wiem o co z tym chodzi
Powrót do góry

Majek
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Czw 26-11-2009, 9:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Toffinek ja jestem w Irlandii, przy obecnym ubezpieczeniu skorzystaliśmy z usług brokera. I mamy typowo irlandzką firmę teraz.

Podpis Serduszko 23.07.2011 Serduszko

Ale i zakochała się bez pamięci, jako że miłość nie dba o powody.
Powrót do góry

toffinek

PostWysłany: Czw 26-11-2009, 23:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Aaaa. Ok Uśmiechnięta
Powrót do góry

pentelka

PostWysłany: Wto 09-02-2010, 14:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A my typowo polską Uśmiechnięta Nawet nie wiedziałam, ze pzu istnieje już 200 lat na rynku Zszokowana
Powrót do góry

dzidzia

Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 09-02-2010, 18:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja również mam auto ubezpieczone w PZU. I niestety myślę o zmianie. Nie jestem zadowolona. Po pierwsze miałam wypadek nie z mojej winy z facetem z Niemiec i Pzu się na mnie wypchało powiedziało mi że oni nic w tej sprawie nie zrobią. Musiałam iść do WARTY i dopiero WARTA mi pomogła i wypłaciła pieniądze.
Po drugie składki są bardzo wysokie. Tata od pewnego czasu jak zdałam prawo jazdy , zrobił mnie współwłaścicielką auta by leciały na mnie już zniżki...ale niestety zniżki nie lecą a składka na ubezpieczenie wzrosła
No i ze względu że moje auto jest już trochę starsze ma 12 lat, co roku przy ubezpieczaniu chodzą i robią zdjęcia, stan licznika, bagażniki i wszystko bo nie wiedzą czy się im to opłaca.
Ja PZU niestety odradzam.

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry

pentelka

PostWysłany: Sro 10-02-2010, 11:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Coś takiego, pierwsze słyszę, czy miałaś swoje auto ubezpieczone u dwóch ubezpieczycieli jednocześnie? Co do cen, to teraz nawet leci reklama w tv, że PZU ma najtańsze OC i najtańsze AC, co prawda na nowe samochody, ale sa jedynymi, którzy ubezpieczają stare samochody.
Powrót do góry

martunia_12

PostWysłany: Sro 10-02-2010, 13:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mój samochód jest ubezpieczony w HDI Asekuracja. Na razie co prawda nie miałam okazji sprawdzić jak działają ale jakiś czas temu mama mojego M. miała kolizję (samochód był ubezpieczony w tej samej firmie) i bardzo szybko załatwili tą sprawę.

Podpis 14.08.2010 inlove
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Sprawy lekko techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: