Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Ubiór dziecka do szkoły
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Dzieci starsze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 24-08-2010, 14:03    Temat postu: Ubiór dziecka do szkoły Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jako, że wkrótce dzieciaczki idą do szkoły to chciałabym porozmawiać o ubiorze w waszych szkołach i wszystkim z tym związanym.
Co kupujecie, co dostajecie ze szkoły.
Ja dziś kupiłam Oli buty, bluzę i t-shirt dostaje ze szkoły z logo szkolnym. Kupiłam też szkolne podkolanówki, a jeszcze dziś jadę po spódniczkę. Moja mała ma malutki rozmiar i ciężko jest znaleźć coś dobrego.
Plecaczek ma z zeszłego roku, nie zniszczony więc nie będę szaleć. Jednym słowem już wkrótce. A jak wyglada to u was?

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
wiki
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 7

PostWysłany: Wto 24-08-2010, 19:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja w tygodniu wydałam prawie tysiąc złoty Przewraca oczami Moja córka potrzebowała wszystkiego jak co roku,rośnie mi na drożdżach, wiec obkupilam sie od majtek po koszulki,masakra,a jeszcze dresu nie mam, a szkoła mi nic nie daje,za mundurek płace 50 zł. a moja córa chuda i długa i dla niej znaleźć spodnie graniczy z cudem,a ze ma wiek i wybredna,to mi włosków siwych przybywa za wczesnie. :
Powrót do góry

Kachna

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 26-08-2010, 19:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Przede mną dopiero takie zakupy, do szkoły przybory to nic w porównaniu z nowymi ciuchami, a najgorsze as buty. Mojemu synowi noga przez wakacje tak rośnie, ze w maju kupuje jedne , a w sierpniu drugie i tak ze wszystkimi butami. Masakra, początek roku szkolnego to dziura w moim budżecie domowym
Powrót do góry

smile

PostWysłany: Wto 28-09-2010, 10:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Wydałam 500zł na początku września, ale dokupiłam tylko brakujące rzeczy: dwie bluzy, dres, kilka bluzek, rajstopy, skarpety...teraz na bieżąco pojedyncze sztuki bo właśnie mi weszła w kolejny, wyższy rozmiar.
Powrót do góry

wiki
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Wto 28-09-2010, 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Idzie jesień, a co za tym...kurtka, kozaki, ciepła czapka itp. . Przewraca oczami
Powrót do góry

Paula
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 28-09-2010, 18:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Maya tez od wrzesnia zaczela szkole w UK.
Kupilam jej w szkole dwie bluzy z emblematem. Do tego 4 koszulki polo biale, dwie pary spodni, spodniczka, sukienka, 10 par skarpetek , 3 pary rajtuzek, czarne buty. Na gimnastyke: 2 koszulki biale, czarne spodenki i tenisowki. Kupilam jeszcze kalosze bo oni czesto chodza na spacery. Teczke ma z zeszlego roku.
Z przyborow szkolnych nie trzeba bylo kupowac nic.

Podpis Zona od 13.09.2003
Mama Mayi od 7.06.2006
Mama Filipa od 18.06.2010
Powrót do góry

Kachna

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 04-11-2010, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Z tego co sie orientuję, to w większości państw starej UE nie trzeba kupować książek i przyborów szkolnych.
Powrót do góry

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Nie 14-11-2010, 8:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

wiki napisała:
Idzie jesień, a co za tym...kurtka, kozaki, ciepła czapka itp. . Przewraca oczami

A niebawem zima i znowu zmiana ubrania. Ja zawsze mam problem z kupienie rajstop dla córki, bo jest wysoka. A chciałabym takie bawełniane z jakimś motywem np. kwiatki. No i nie wiem jak u Was, ale moje dzieci strasznie niszczą spodnie.

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

wiki
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Nie 14-11-2010, 11:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też mam problem z rajstopami, bo tak duże rozmiary ciężko znaleźć. Niezdecydowana
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Nie 14-11-2010, 12:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja nie mam problemów z kupnem rajstop, tylko z ich ilością, bo Ola nie nosi spodni tylko spódniczki. I rajstopy idą u nas hurtowo.

Dziewczyny jakie rozmiary potrzebujecie, bo mogłabym u mnie sprawdzić. Uśmiechnięta

Powrót do góry

wiki
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Nie 14-11-2010, 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Dzięki Oczko, jakos sobie poradzę. Puszcza oko No chyba,że naprawdę nie znajdę, ale jest jeszcze allegro. Puszcza oko
Powrót do góry

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Nie 14-11-2010, 14:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

wiki napisała:
Ja też mam problem z rajstopami, bo tak duże rozmiary ciężko znaleźć. Niezdecydowana

Zgadza się Wiki , tym bardziej, że u nas większość rajstop to są niby z bawełny, ale niestety jak się weźmie do ręki to aż się ślizgają takie są "sztuczne". Przewraca oczami

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta

PostWysłany: Sob 08-01-2011, 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moje dziecko co prawda jeszcze do szkoły nie chodzi, ale ciekawa jestem jak to u nas będzie. Nie przewiduję żadnych zakupów, poza plecakiem i wyprawką szkolną. Żadnych specjalnych ubrań chyba mieć nie trzeba.

Co do rajstop - to kiedyś na występy w przedszkolu zażyczono sobie, żeby wszystkie dzieci miały ubrane białe rajstopy. Śmiejąca się Pół Warszawy zjeździłam, bo dostanie białych rajstop dla chłopaka, czyli bez żadnych kwiatuszków, motylków graniczyło z cudem. Puszcza oko Ale się w końcu udało.

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Sro 12-01-2011, 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Edziu a Maks w przyszłym roku pójdzie do zerówki, czy jest jeszcze coś takiego w Polsce? Bo ja nie jestem na bieżąco.

Moje dziecko najczęściej zużywa rajstopki, idą u nas hurtem. Natomaist od sierpnia pójdzie do innej szkoły, będzie miała też inny uniform. Muszę zamówić w szkole. Spódniczka pozostanie taka sama, bo Ola jest z dzieci wolno rosnących. Śmiejąca się

Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta

PostWysłany: Sro 12-01-2011, 17:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko u nas w tej chwili jest wdrażana reforma oświaty, więc różne roczniki mają różnie.
Maks jest z 2006 i to jest rocznik, który jako pierwszy pójdzie do szkoły do pierwszej klasy w wieku 6 lat (a nie jak było dotychczas w wieku 7 lat).
Ale to nie będzie za rok, tylko za dwa lata. Puszcza oko Chociaż jakby spojrzeć, to teraz jest styczeń, więc w sumie dokładnie to za rok i 8 miesięcy. Puszcza oko
Natomiast starsze roczniki 2005 na przykład mają coś takiego jak oddział przedszkolny w szkole, tylko nie wiem, czy to się dalej nazywa zerówką.
Pokombinowane to wszystko, a i tak widzę, że są ogromne różnice z porównaniu np. z UK.

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Dzieci starsze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: