Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 84 Skąd: z drugiej strony kabla ;)
Wysłany: Nie 21-06-2009, 20:51 Temat postu:
Kocham zapach świeżego druku i przy wyborze zakupu każdej książki, zawsze ją wącham. Albo po prostu idę do księgarni, żeby się tym zapachem ponarkotyzować, przez co jestem narażona na dziwne spojrzenia pracowników.
Poza tym lubię zapach paliwa, siana, skoszonej trawy, truskawek, letniego deszczu, pieczonego ciasta i zapach wszelkich wód, typu jezioro lub rzeka.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 30 Cze 2007 Pochwał: 5 Posty: 9298 Skąd: stąd co zwykle ;)
Wysłany: Nie 21-06-2009, 20:53 Temat postu:
megg napisała:
Kocham zapach świeżego druku i przy wyborze zakupu każdej książki, zawsze ją wącham. Albo po prostu idę do księgarni, żeby się tym zapachem ponarkotyzować, przez co jestem narażona na dziwne spojrzenia pracowników.
Jakbym czytała o swojej przyjaciółce . Też jak tylko ma książkę w ręku musi ją powąchać .
moje ulubione zapachy są nieco dziwne. Lubię bowiem zapach ratanowych kijów, ręce tak ładnie mi pachną po treningach z nimi oraz zapach skuterów, który też pozostaje na rękach po jeździe.
Mimo, że nie jestem rannym ptaszkiem, kocham zapach powietrza o świcie. Jest takie czyste.. Do tego jeszcze zapach bzu i jaśminu, powietrza po deszczu, cynamonu. Jest jeszcze jeden zapach, który, nie wiem czemu, kojarzy mi się z dzieciństwem - specyficzny zapach w szufladzie w kuchni w moim domu. Coś mi przypomina ale nie wiem co..
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 11 Sie 2009 Posty: 4
Wysłany: Sro 12-08-2009, 18:29 Temat postu:
Ja uwielbiam zapach cynamonu z wanilią w zimie, a w lecie świeżego siana (naprawdę) lub truskawek. A obecnie podchodzi mi zapach jabłek z cynamonem. Ciągle mi się to zmienia