Wysłany: Sob 14-02-2009, 16:23 Temat postu: Ulubione zapachy... i wcale nie chodzi o perfumy
No właśnie - dzisiaj sobie sprzątałam w kuchni a moje nozdrza pieścił zapach świeżych bułeczek. Uwielbiam. A Wy macie swoje ulubione zapachy i aromaty ? Ja lubię jeszcze zapach świeżo skoszonej trawy. I benzyny.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 16 Mar 2006 Pochwał: 4 Posty: 7410 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 14-02-2009, 16:38 Temat postu:
Zapach świeżego pieczywa to zdecydowanie mój ulubiony.
Z takich bardziej dziwnych, lubię też taki specyficzny zapach, który czuje się, jak się wchodzi do starych kościołów oraz zapach na świeżo pomalowanych klatkach schodowych.
Dla mnie nie ma piękniejszego zapachu niż zapach świeżo zmielonej kawy. Uwielbiam to. Poza tym lubię zapach....czystości - zwłaszcza świeżo upranych i zawieszonych firanek . N No i choinka - taka prawdziwa, zielona....
Ja uwielbiam zapach czekolady rozpuszczonanej w kąpieli wodnej, zapach ryżu z jabłkiem i cynamonem, pieczonych bananów i świeżego chleba prosto z piekarnika.
Ja tez uwielbiam zapach swiezego pieczywka!
Poza tym bardzo lubie kadzidelka. Czesto sobie kupuje rozne zapachy kadzidelek i rozpalam je w swoim pokoju.
Uwielbiam zapach mięty, - wszelkich ziół i pietruszki, koperku , kawy mielonej, herbaty,
Owoców
Świeżego powietrza, morza, czekolady, oliwki dla dzieci,
kadzidełek
także starego kościoła i drewna w kominku palącego sie,
lubie także zapach starych i nowych ksiażek....
Uwielbiam zapach:
- świeżego pieczywa
- starych kościołów
- pościeli która wietrzyła się na dworze
- świeżo skoszonej trawy
- powietrza po deszczu
- zapach letniego wieczoru w ogrodzie moich rodziców (sentyment z dzieciństwa, powracają miłe wspomnienia)
Uwielbiam zapach:
-świeżo upieczonego ciasta w domu
-powietrza po burzy
-choinki w domu
-świeżości po sprzątaniu
-zapach mojego męża
-zapach niemowlaka
-zapach wanilli,oregano
-zapach grilla
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Następny
Strona 1 z 8