Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Wierzycie w Boga?
Idź do strony 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Malutka Gwiazdka

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 15:57    Temat postu: Wierzycie w Boga? Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie wiedziałam gdzie wsadzić ten temat, jak nie tu to przenieście Puszcza oko
Pytanie jak w temacie- wierzycie w Boga czy raczej nie? Jaką rolę odgrywa ta wiara w Waszym życiu?

Podpis Nie ma nic trafniejszego nad umiejętność kochania się wzajemnie przez całe życie. Serduszko
Kocham Cię Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
MaleństwO
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja bardzo wierze, jak byłam mała gdy ojciec pił zawsze się wtedy modliłam i On bardzo szybko się kładł spać, albo nie awanturował się. Miałam też taką sytuację, że raz uciekłam gdy ojciec był pijany...gdzieś daleko, na łąkę. Płakałam tam bardzo długo, aż coś dotknęło mnie i jakby podmuch wiatru powiedział, że będzie dobrze. Chyba właśnie dlatego zaczęłam wierzyć w to że Bóg istnieje.

Podpis KIEDYŚ BĘDĘ OKROPNIE SZCZĘŚLIWA!!! Pełna marzeń i niezapomnianych wrażeń!!!
Powrót do góry

adzia88
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja wierzę; wierzę, że wszystko co się dzieje w moim życiu nie jest kwestią przypadku... Oczywiście miałam teraz moment kiedy mialam straszny zal do Pana Boga, ze pozwolił na to że M. mnie zostawił (przeciez modliłam sie, żeby obarzył nas pokojem przy slubnych przygotowaniach); ale teraz uwierzylam, że to sie stało po coś...

Dołączone po 3 minutach 6 sekundach:

Aha, i nie wierzę też w tzw. "zbieg okoliczności" Uśmiechnięta

Podpis Miłość jest nagrodą , którą dostajesz bez szczególnych zasług. Serduszko
Powrót do góry

Gizmowa
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Wąż

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Kiedyś wierzyłam bardzo, jeździłam na oazy, byłam animatorką, plus kościół w piątki i w niedziele Puszcza oko
Z czasem zaczełam troszkę więcej rozumiem i już moja wiara nie jest taka jak była kiedyś.
Bardziej niż z wiarą katolicką utożsamiam się deizmem.

"Deizm – pogląd filozoficzny uznający istnienie Boga jako stwórcy świata materialnego (w rozumieniu duchowej siły sprawczej), lecz odrzucający przekonania religijne, w myśl których Bóg ma moc ingerowania w życie człowieka i kierowania światem materialnym. Według deistów, o istnieniu duchowej siły sprawczej świadczy racjonalny porządek świata materialnego i stałość praw fizyki."
źródło: wikipedia.pl

Podpis 06.06.2004r. * 06.06.2009r. * 27.08.2010r. * 14.10.2011r.
Powrót do góry

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 16:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gizmowa, a co to za różnica, czy utożsamiasz się z religią katolicką, muzułmańską czy deizmem? Wiara w Boga oraz wpływ tej wiary na nasze życie i postrzeganie świata to jedno, a dogmaty i kwestia przynależności (bądź nie) do jakiegoś kościoła, to drugie. Puszcza oko

Podpis W zwierciadle widzę siebie – ale naprzeciwko.
Powrót do góry

Gizmowa
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Panna

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A dla mnie to jedno i to samo Puszcza oko
Odpowiedziałam na pytanie czy wierzę w Boga i napisałam na jakiej zasadzie. Więc w sumie to nie wiem o co Ci chodzi Złośliwa Śmiejąca się

Podpis 06.06.2004r. * 06.06.2009r. * 27.08.2010r. * 14.10.2011r.
Powrót do góry

Jowita
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 17:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gizmowa napisała:
A dla mnie to jedno i to samo Puszcza oko
Odpowiedziałam na pytanie czy wierzę w Boga i napisałam na jakiej zasadzie. Więc w sumie to nie wiem o co Ci chodzi Złośliwa

Jak już mi wyjaśniłaś, że dla Ciebie to jedno i to samo, to o nic, bo już chyba zrozumiałam Twoją poprzednią wypowiedź. Uśmiechnięta

Podpis W zwierciadle widzę siebie – ale naprzeciwko.
Powrót do góry

Malutka Gwiazdka

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 19:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja kiedyś też bardzo wierzyłam, a teraz to chyba bardziej kieruję się w życiu rozumem, jestem racjonalistką. Nie mogę powiedzieć że jestem niewierząca, ale wierząca też nie Puszcza oko Co nie znaczy, że zapomniałam o zasadach moralnych, mam swój system wartości. Uśmiechnięta

Podpis Nie ma nic trafniejszego nad umiejętność kochania się wzajemnie przez całe życie. Serduszko
Kocham Cię Zakochany
Powrót do góry

aoiya

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 20:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja wierze, bo przecież czemu nie?Puszcza oko

Ogólnie to wiele w życiu przeżyłam i czasem potrafię się odseparować od stanowiska Kościoła w jakimś temacie, a dzięki wiedzy, którą gdzieś kiedyś liznęłam wiem, że niektóre rzeczy były dozwolone za czasów w których powstał dekalog i były inaczej rozumiane, a obecna interpretacja często różni się od pierwotnej.

Oczywiście, grzecznie chodzę do kościółka i spowiadam się jak mam potrzebę. Kiedyś nawet marzył mi się zakon i chodziłam do zakonnic na "dni skupienia", ale potem stwierdziłam, że mój instynkt macierzyński jest za mocny i lepiej zrobię dla świata i Kościoła jak wyjdę za mąż i urodzę gromadkę ślicznych dzieci wychowując je na porządnych ludzi.

Przez kilka ładnych lat śpiewałam w chórze żydowskim nie przestając być katoliczką... cóż więcej. Myślę, że każda z nas która myśli ma własne pojęcie Boga lub innego absolutu i wątpię by znalazły się dwa takie same na tym forum.
Powrót do góry

Małgo

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Tygrys
Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 20:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Malutka Gwiazdka napisała:
Ja kiedyś też bardzo wierzyłam, a teraz to chyba bardziej kieruję się w życiu rozumem, jestem racjonalistką. Nie mogę powiedzieć że jestem niewierząca, ale wierząca też nie Puszcza oko Co nie znaczy, że zapomniałam o zasadach moralnych, mam swój system wartości. Uśmiechnięta

Dokładnie tak. Ja nie wierzę w Boga, w te wszystkie cuda, uzdrowienia, , znaki z niebios, po prostu nie wierzę. Myślę, że jest to wymysł ludzi, którzy po prostu potrzebują w coś wierzyć (nie zamierzałam tu nikogo urazić). Jestem racjonalistką. Nie oznacza to oczywiście że nie mam zasad moralnych i jestem do szpiku kości zła.

Podpis My heaven is with U:*
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 4

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 21:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Małgo chyba się z Toba zgodzę Puszcza oko.

Etap wiary w niesamowite historie mam już za soba Puszcza oko.

Podpis Wolę bez. Złośliwa
Powrót do góry

Malutka Gwiazdka

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 21:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Tak,ludzie potrzebują w coś wierzyć. I przypomniało mi się pewne stwierdzenie "To nie Bóg stworzył człowieka,tylko człowiek Boga". Po co? Na przykład dla jako takiego porządku Puszcza oko

Kocham Cię Zakochany
Powrót do góry

Miśka

Zodiak: Byk

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 23:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Wierzę. Bez Boga czułabym się sama, bezbronna. Dzięki niemu mam wiele refleksji o tym, jak byc lepszym człowiekiem.

Podpis Dlaczego musimy słuchać głosu serca?
Bo tam skarb twój, gdzie serce twoje. (Alchemik)
Powrót do góry

dzidzia

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Szczur

PostWysłany: Czw 25-03-2010, 23:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie wierzę w Boga i nigdy nie wierzyłam. Rodzice ochrzcili mnie, wysyłali na komunie i bierzmowania chodziłam bo musiałam bo niby kiedyś mi się to przyda(niby do ślubu) tata nie miał bierzmowania i mieli problemy ze ślubem, chcieli żebym ja miała lepiej ale ja ślubu nie chce. Szanuje oczywiście to że ludzie wierzą w Boga. Mój R jest ewangelikiem bardzo wierzącym. Nie chodzę do kościoła. Nie znam już żadnych modlitw. Jestem zupełnie od tego odcięta.

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry

irishangel

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pią 26-03-2010, 8:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja podobnie jak Miśka.
Wierzę. Z całego serca. Może też czasem mam pytania wątpliwości, ale mnie to chyba jeszcze bardziej umacnia. Nie wyobrażam sobie życia bez Boga. Naprawdę bardzo mi w życiu pomaga.

Podpis "Kto poniża, sam jest niski."
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 1 z 16

Skocz do: