Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
sklep z biżuterią

Wino. Jakie doradzacie?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Napoje i drinki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kiss55a

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 11:20    Temat postu: Wino. Jakie doradzacie? Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Witam, jestem tu nowa i potrzebuje szybkiej porady dlatego piszę tutaj.
otóż chodzi o to, że organizujemy z chłopakiem wyjazd z góry i chcę mu zrobić niespodzianke nastrojowa muzyka, świece, bielizna i wino... i tu się pojawia problem, ponieważ nie jesteśmy w tej kwestii doświadczeni dlatego chciałabym abyście mi pomogły. Znacie jakieś dobre i niezbyt drogie wino na taka okazje? Uśmiechnięta
będę bardzo wdzięczna za pomoc:)
pozdrawiam
A.

Ostatnio zmieniony przez kiss55a dnia Pon 01-02-2010, 12:08, w całości zmieniany 1 raz

Uwagi  Proszę zmienić temat. Temat powinien jasno określać o czym jest rozmowa. Masz 24h na zmianę.

Proszę tez stawiać wielkie litery na początku zdania i kropki na końcu.
efrell.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
Menju

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 11:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Na taką ekstremalną pogodę i okoliczności chyba wino marki "Komandos". Tanie i piorunujące w swej skuteczności. Moc wrażeń i doświadczeń gwarantowana. Uśmiechnięta
Powrót do góry

kiss55a

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 11:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

miałam na myśli raczej coś lepszego niż wino marki wino;D
ale jeśli chodzi o pogode to to by sie raczej sprawdziło;D
jakieś inne propozycje;>
Powrót do góry

Menju

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 11:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Kup Tokaja Aszu lub Puttonyos 3(lubi zimno) lub Muga Rosado (Rioja). Będzie Ok. Zmieścisz się w kwocie 5 dych.
Powrót do góry

dzidzia

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Szczur
Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 11:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja zawsze pije kadarkę lub duszę mnicha czerwoną pół słodką z tej niższej półki i jest dobre:) każdy ma inny gust. a może lepiej szampana?

Podpis Dom-to tam gdzie,choćby pod gołym niebem, ludzie są razem
Powrót do góry

Suzi

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 12:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja uwielbiam Fresko czerwone polslodkie,koszuje okolo 10zl. Wiem nie za duzo ale jest naprawde swietne.
Powrót do góry

kiss55a

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Szampan juz byl Uśmiechnięta
Powrót do góry

Menju

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 12:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

kiss55a napisała:
Szampan juz byl Uśmiechnięta
To nie kłam, że jesteś niedoświadczona. Zaryzykuj owocowego , delikatnego "Komandosa". Albo nie marudź.A poza tym to on powinien kupić jakąś flaszkę. Co nie rozpoznaje smaków?

Ostatnio zmieniony przez Menju dnia Pon 01-02-2010, 12:09, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

kiss55a

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 12:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Piszac o niedoswiaczeniu mialam na mysli wino.
Powrót do góry

Menju

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

kiss55a napisała:
Piszac o niedoswiaczeniu mialam na mysli wino.

Teraz moje wątpliwości rozwiałaś w 100 proc. Uśmiechnięta
Powrót do góry

smaluszek
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 3

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 12:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ciężko doradzić jakie wino nie znając Waszych preferencji smakowych. Nie za drogie też nie brzmi zbyt konkretnie, bo dla każdego oznacza to zupełnie coś innego. Wnioskując po tym, że masz doświadczenia z szampanem to Twoja dolna półka jest pewnie wyżej od mojej Puszcza oko.

Podpis " Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł
A Ty masz skrzydło drugie
Rośnie u Twoich ramion..."
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Silwa

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A może cieplutki grzaniec galicyjski?
Ja lubię vermuty z cytryną i mineralną - Martini, Cin-Cin.
W przypadku braku praktyki w piciu wina, raczej bym wytrawnych nie polecała, ale to zależy od indywidualnego smaku pijącego.
Swoją drogą Menju ma rację to on powinien sie matwić o trunek.
Powrót do góry

Suzi

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 16:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No ale przeciez to ma byc niespodzianka dla jej chlopaka to jak on ma sie postarac o trunki??
Powrót do góry

Małgo

Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 17:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Widzę, że mamy podobne gusta Uśmiechnięta)
Vermuty z cytryną i mineralną uwielbiam.
Jeśli chodzi o wina to nie lubię wytrawnych, dla mnie zbyt cierpkie. Lubię natomiast półsłodkie (Fresco czerwone i białe, Kadarka). Na cieplo pyszny jest grzaniec galicyjski z plastrem pomarańczy Bardzo uśmiechnięta
Dla niewytrawnych smakoszy wina (takich jak ja) polecam wina różowe, w smaku orzeźwiające i niezbyt słodkie - takie w sam raz Uśmiechnięta Uśmiechnięta

Podpis My heaven is with U:*
Powrót do góry

Blondynka

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 19:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja lubię białe wino Varna.
Cena około 15zł.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Napoje i drinki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: