Wysłany: Pon 01-02-2010, 11:20 Temat postu: Wino. Jakie doradzacie?
Witam, jestem tu nowa i potrzebuje szybkiej porady dlatego piszę tutaj.
otóż chodzi o to, że organizujemy z chłopakiem wyjazd z góry i chcę mu zrobić niespodzianke nastrojowa muzyka, świece, bielizna i wino... i tu się pojawia problem, ponieważ nie jesteśmy w tej kwestii doświadczeni dlatego chciałabym abyście mi pomogły. Znacie jakieś dobre i niezbyt drogie wino na taka okazje?
będę bardzo wdzięczna za pomoc:)
pozdrawiam
A.
Ostatnio zmieniony przez kiss55a dnia Pon 01-02-2010, 12:08, w całości zmieniany 1 raz
To nie kłam, że jesteś niedoświadczona. Zaryzykuj owocowego , delikatnego "Komandosa". Albo nie marudź.A poza tym to on powinien kupić jakąś flaszkę. Co nie rozpoznaje smaków?
Ostatnio zmieniony przez Menju dnia Pon 01-02-2010, 12:09, w całości zmieniany 1 raz
Ciężko doradzić jakie wino nie znając Waszych preferencji smakowych. Nie za drogie też nie brzmi zbyt konkretnie, bo dla każdego oznacza to zupełnie coś innego. Wnioskując po tym, że masz doświadczenia z szampanem to Twoja dolna półka jest pewnie wyżej od mojej .
A może cieplutki grzaniec galicyjski?
Ja lubię vermuty z cytryną i mineralną - Martini, Cin-Cin.
W przypadku braku praktyki w piciu wina, raczej bym wytrawnych nie polecała, ale to zależy od indywidualnego smaku pijącego.
Swoją drogą Menju ma rację to on powinien sie matwić o trunek.
Widzę, że mamy podobne gusta )
Vermuty z cytryną i mineralną uwielbiam.
Jeśli chodzi o wina to nie lubię wytrawnych, dla mnie zbyt cierpkie. Lubię natomiast półsłodkie (Fresco czerwone i białe, Kadarka). Na cieplo pyszny jest grzaniec galicyjski z plastrem pomarańczy
Dla niewytrawnych smakoszy wina (takich jak ja) polecam wina różowe, w smaku orzeźwiające i niezbyt słodkie - takie w sam raz
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2