Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Fotozlepa

Wirtualna przyjaźń.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 14-02-2010, 22:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

mari_cruz napisała:
Ale widzisz, Zuza, Ty się jednak z Ulą spotkałaś i spotykasz. A tu chyba chodzi o takie przyjaźnie stricte wirtualne. Ja również uważam, że do dopełnienia definicji przyjaźni potrzebne jest spotkanie - dużo weryfikuje Uśmiechnięta.

W kocu kiedys tam musialo dojscdo spotkania. Puszcza oko

Podpis 04.04.08 !!!!!!

[*][*][*][*]
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Bielizna
Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Kogut
Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 14-02-2010, 22:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zuzka Ty to jesteś szczęściara, że przez internet spotkałas przjaciółkę.

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 14-02-2010, 22:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zuzka Wasza znajomość jest niezwykła, bo po pierwsze mieszkacie tak daleko od siebie, po drugie już tyle trwa. Uśmiechnięta Rzeczywiście szczęściary z Was. Bardzo uśmiechnięta

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

NIKITA

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Smok

PostWysłany: Pon 15-02-2010, 13:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja powiem tak ... najpierw była znajomość która przerodziła, się w przyjażń..., ale to dopiero po osobistym poznaniu siebie;) Bardzo szczęśliwa

Podpis Zawsze trzeba podejmować ryzyko.
Tylko wtedy uda nam się pojąć,jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki jakie niesie nam los...
Powrót do góry

Sensi

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Pon 15-02-2010, 15:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Parę dobrych lat temu, kiedyś mogłabym stwierdzić, że istnieje wirtualna przyjaźń.. bo miałam parę takie osób..
No ale urwanie kontaktu mówi samo za siebie.. że przyjaźń no tylko w rzeczywistości.. chociaż i tutaj ciężko o takich ludzi..

Podpis Ten świat, który dobrze znasz.. w nim trwasz, aż odnajdziesz swoje SZCZĘŚCIE.. Mam Cię .. ^^,
Powrót do góry

dziewczyna19

Zodiak chiński: Koza

PostWysłany: Wto 16-02-2010, 22:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Hmm..
Moja przyjaciółka przez 6 lat rozmawiała z chłopakiem przez internet..
Spotkali się z jakieś pół roku temu..no i już 3 miesiące są razem:)
Także choćby na tej podstawie..wierzę Uśmiechnięta
Żyjemy w XXI wieku i musimy przyzwyczaić się, że virtualna znajomość też jest znajomością i to, że poznaliśmy kogoś przez internet temu nie umniejsza:)
Powrót do góry

Sensi

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Sro 17-02-2010, 8:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

dziewczyna19 no tak tylko pytanie było o wirtualnej przyjaźni.. a nie o poznaniu mężczyzny i później byciu z nim w związku.. A to jest różnica.. Puszcza oko

Podpis Ten świat, który dobrze znasz.. w nim trwasz, aż odnajdziesz swoje SZCZĘŚCIE.. Mam Cię .. ^^,
Powrót do góry

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 17-02-2010, 10:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie wiem co o tym sądzić. Sama uważam, że wirtualna znajomość tak, ale przyjaźń - trzeba kogoś bardzo dobrze znać, żeby mówić o przyjaźni. Chociaż Zuzka i Ula są przykładem, że wszystko jest możliwe. Uśmiechnięta

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

NIKITA

PostWysłany: Pią 19-02-2010, 12:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Hmmm znam dużo osób przez internet - ale nie chętna jestem do spotkań na żywo !! Bardzo szczęśliwa

Podpis Zawsze trzeba podejmować ryzyko.
Tylko wtedy uda nam się pojąć,jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki jakie niesie nam los...
Powrót do góry

macabre

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 19-02-2010, 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja wierzę. I nie mam oporów przed mówieniem 'przyjaźń'.
Znam kogoś z neta ponad pół roku. Gadamy mega często i on wie w sumie więcej, niż ludzie, którzy mnie otaczają.
Dla mnie to wygodniejsze - mam pewność, że nie wygada się - nie ma komu.
Jest wstępny projekt spotkania się w wakacje, bo jadę w jego okolice.

W moim życiu tyle osób mnie nazywało 'przyjaciółką', tyle osób wbiło nóż w plecy patrząc w oczy, tyle osób życzyło mi źle patrząc mi prosto w oczy, że chyba wolę mieć internetowego przyjaciela, który jeszcze ze mną wytrzymuje Uśmiechnięta
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

aurinko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 20-02-2010, 8:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Przyjaźń to poważna sprawa i znajomości internetowych nie mogę zaliczyć do tego typu relacji.
Z przyjaźnią nie raz jest ciężko w życiu realnym a co dopiero w sieci.

Poznałam bardzo dużo osób przez internet i utrzymuję z nimi kontakt od kilku lat. Jednak to są wciąż tylko dobrzy znajomi.

Podpis 03.04.2009 | 10.05.2009 | 06.12.2011

"Sukces jest sumą małych wysiłków powtarzanych dzień po dniu." - Collier
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Pochwał: 4

PostWysłany: Sob 20-02-2010, 8:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja równiez nie wierzę w internetowe przyjaźnie.
A juz na pewno przyjaźnią nie mogę nazwać znajomości która nie trwa przynajmniej kilku lat Puszcza oko.

Podpis Wolę bez. Złośliwa
Powrót do góry

macabre

PostWysłany: Sob 20-02-2010, 17:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Van'yess co do tych kilku lat... Dla mnie to jest kurcze rzecz względna.
Przejechałam się na ludziach, z którymi moja przyjaźń trwała: od urodzenia, rok, kilka miesięcy.

Może fakt, że nie szczędzę słowa 'przyjaźń' dla znajomości internetowej jest u mnie uwarunkowany psychologicznie. Bo gdyby moja świadomość wiedziała, że nie mam w ogóle przyjaciół (po odjęciu internetowego) to bym znów zaczęła wariować i mieć problemy ze mną samą.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Amira85

Zodiak chiński: Byk
Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Nie 21-02-2010, 0:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja wierzę w wirtualną przyjaźń. Puszcza oko
Mam taką przyjaciółkę.
Moim zdaniem łatwiej jest się otworzyć przed osobą, z którą nie ma się bezpośredniego kontaktu.

Podpis "Potykając się, można zajść daleko. Nie wolno tylko upaść i nie podnieść się!"
Powrót do góry

Eeyore

PostWysłany: Nie 25-04-2010, 21:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

mój przypadek nie wiem czy wypada zakwalifikować do tego tematu,ale zabiorę głos ;p

poznaliśmy się 4 lata temu na wakacjach we Francji (ja Polka, on Francuz), rozmawialiśmy ze sobą niezobowiązująco przez 2 godziny, po czym wymieniliśmy się adresami e-mail. Gdy wróciłam do kraju odezwałam się do niego i tak już 4 lata piszemy do siebie maile, na facebooku się kontaktujemy, planujemy wakacyjne odwiedziny, dzwonimy do siebie (baardzo rzadko )wysyłamy kartki na święta i różne okazje Uśmiechnięta

jest to moim zdaniem przyjaźń, gdyż rozmawiamy na najróżniejsze, nawet dość drażliwe tematy, ale czy to przyjaźń "internetowa"?ciężko stwierdzić, ale gdyby nie internet, nie zaprzyjaźnilibyśmy się ze sobą... znajomością tej relacji nie nazwę, bo wydaje mi się,że znacznie spłyciłabym ją...

co do tego czy istnieje internetowa przyjaźń.. i tak i nie, ale zależy to raczej od podejścia obu stron, bo przecież, nie zawsze ludzie piszą o sobie prawdę... do przyjaźni potrzeba coś więcej, niż tekst na ekranie komputera, moim zdaniem Uśmiechnięta ale wszystko jest możliwe przecież Uśmiechnięta

Podpis niewygodnie mi w koniunkcji
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5

Skocz do: