Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Własne pieniądze
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> O rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Blondynka

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 26-08-2010, 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja mam na razie swoje konto, ale nie zamierzam ukrywać żadnej kasy. Uśmiechnięta
Oboje składujemy pieniądze na jedno konto.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
Samurajka

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Czw 09-09-2010, 11:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mamy wspólne konto z mężem, cała kasa tam właśnie ląduje i oboje, na równych prawach z niej korzystamy.
Powrót do góry

Maja_82

Zodiak: Rak
Zodiak chiński: Pies
Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Nie 12-09-2010, 13:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Z moim poprzednim partnerem mieliśmy oddzielne konta, i ja wiedziałam ile on zarabia a ile ja on nigdy a jak mnie pytał przeważnie mówiłam mu że o tysiąc mniej niż w rzeczywistości ...a to dlatego że on miał dzieci z poprzedniego związku a za bardzo kasą nie potrafił gospodarować i mniej więcej byłam przygotowana an co ta kasa by poszła. Więc nigdy mu prawdy nie powiedziałam.

Teraz jesteśmy ze sobą za krótko, żeby mówić o kasie. Ale wydaje mi się że jesteśmy na podobnych poziomach finansowych.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

monika24

Zodiak: Byk
Zodiak chiński: Tygrys

PostWysłany: Pią 15-10-2010, 7:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

mam swoje konto w banku, ale mój M. wie o nim bo zakładalismy konto razem.Nie mam zadnych pieniędzy na boku,gdzies tam głęboko ukrytych.jakos nie potrafiła bym byc nieszczera wobec swojego faceta,jezeli chodzi o pieniądze.

Podpis Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Powrót do góry

nastka501

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 21-10-2010, 22:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

U mnie to wygląda tak: Ja mam swoje konto, mąż ma swoje i dodatkowo mamy wspólne na które razem odkładamy na czarną godzinę
Powrót do góry

Margoth

Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 22-10-2010, 7:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja dopiero zaczynam wspólne życie ale od razu założyliśmy wspólne konto, bo stwierdziliśmy, że nie będziemy się prosić wzajemnie o kasę, ale większe wydatki uzgadniamy razem. Co do pieniędzy na czarną godzinę to ja mam taki nawyk już od paru ładnych lat, że w szafce trzymam taki duuzy słoik i do niego od czasu do czasu wkładam drobniejsze pieniądze np z reszty z zakupów takie po 2 - 5 zł jak sie tego troszkę uzbiera to idę to wymienić na papierkowe i kładę je na dno słoika. Moze tego nie uzbierają sie jakies wielkie sumy, ale kasa na w razie "w" jakas zawsze jest. Co do swoich własnych pieniędzy to wszystko co zarobie z mojego hobby jest moje na takie ekstra wydatki typu kosmetyki, fryzjer czy ubrania.

Podpis " Znalazła pewna Pani aparat do bani......"

Żoneczka tygryska od 21.08.2010
01.06.2011 - 7 lat razem.
Powrót do góry

smile

PostWysłany: Wto 26-10-2010, 12:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mamy osobne konta, ale ja zarabiam dosyć nieregularnie - zależy od ilości zleceń, dlatego drugie jest takie "pewne".
Powrót do góry

Eewelka

Zodiak: Waga
Zodiak chiński: Byk

PostWysłany: Sro 03-11-2010, 10:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Konta mamy osobne, ale jak mam nadwyżki to odkładam na konto oszczędnościowe, z którego biorę pieniądze, gdy są potrzebne, a wypłata się skończy. Oboje wiemy ile mamy kasy na kontach, choć T. się tym nie interesuje zbytnio. To ja robię opłaty i planuję większe wydatki, a T. je akceptuje i dokłada kasę ze swojego konta, bo mimo oddzielnych kont nie dzielimy na Moje i Twoje.
Powrót do góry

Tynka85

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk

PostWysłany: Czw 04-11-2010, 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja sie zastanawiam jak to powinno być - bo znajoma ma odddzielne konto z mężem i zaczęła podejrzewać, że pieniądze gdzieś mu wychodzą...
Powrót do góry

iskiereczka87

Zodiak chiński: Kot

PostWysłany: Czw 04-11-2010, 13:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mam swoje pieniadze i swoje konto w banku. Zakladalam je jak
mialam pracowac. Obecnie nie pracuje, ale moja mama przelewa mi
co miesiac na konto pieniadze. Jest to kwota ok 200zl.
na moje potrzeby wystarcza Bardzo uśmiechnięta
Powrót do góry

Kachna

PostWysłany: Czw 04-11-2010, 16:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

My mamy wspólne konto, ale zawsze staram sie mieć trochę tylko swojego grosza, o którym moj mąż nie wie.
Powrót do góry

Barbarellaa

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Koń

PostWysłany: Czw 04-11-2010, 18:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Koleżanki matka zawsze powtarzała"czego oczy nie widzą tego sercu nie żal" -kupowała sukienkę wartą 50 zł ,a na metce dodawała 1 z przodu i wychodziło 150zł ,takim to sposobem wymieniła wszystkie meble w domu:D
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> O rodzinie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: