Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Praca Oferta MLM

Własne pieniądze
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> O rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alebazi1982

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Kogut

PostWysłany: Czw 03-06-2010, 22:22    Temat postu: Własne pieniądze Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Witajcie,

czy macie "swoje" pieniądze?? konto?? oszczędności ?? o których Wasz Mężczyzna nie wie ??

ja od 2008 roku mam- za namową paru kobiet, które uważają że Kobieta MUSI mieć swoje pieniądze w razie w...

na początku było mi trudno ale teraz jest to już mój nawyk- najpierw płacić sobie Uśmiechnięta potem dać do domu

szczerze nie wiem czy mój EM nie ma swojego konta...mamy taką sytuację że jesteśmy sami dla siebie szefami i ciężko jest mi sprawdzić ile On zarabia tak samo jak Jemu jest ciężko mnie sprawdzić ile ja zarabiam...

jak u Was to wygląda??

pozdrawiam

Uwagi  Zdania rozpoczynaj od wielkiej litery. Post będzie bardziej czytelny
dotka.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
Jesienna

Zodiak chiński: Świnia
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 04-06-2010, 8:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie wyobrażam sobie takie sytuacji.. i nie chodzi o pieniądze tylko o zakładanie z góry, że jeśli się rozstaniecie (no cóż nigdy nic nie wiadomo), to facet okaże się świnią. To nie jest kwestia zaufania tylko szacunku do siebie i niego. Po co być z w ogóle z takim facetem?
My nie mamy ślubu, konta mamy oddzielne, ale już niedługo. Mamy wspólne konto oszczędnościowe. Razem inwestujemy pieniądze w nieruchomości, które są albo moje albo jego.
Ukrywanie czegoś przed kimś to całkiem coś innego niż np. bycie z kimś bez ślubu i nie zabezpieczenie np. własności nieruchomości lub innych wartościowych rzeczy np. na wypadek rozstania, śmierci..
Powrót do góry

Agata
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 04-06-2010, 11:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja czasem odkładam trochę forsy na czarną godzinę. Ale nie z założeniem, że jak się rozejdę z mężem to będę miała za co żyć, tylko z założeniem, że jak nam będzie brakowało pieniędzy do wypłaty to będzie jak znalazł. Już nieraz maje zaskórniaki ratowały nam życie Bardzo szczęśliwa

Podpis Syneczku, zanim zostałeś poczęty- pragnęłam Cię.
Zanim się urodziłeś- kochałam Cię.
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć!
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 04-06-2010, 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Agata napisała:
Ja czasem odkładam trochę forsy na czarną godzinę.

Ja podobnie.
Ale nie są to pieniądze odkładane w razie czego, tylko mam po prostu taki charakter, że muszę oszczędzać Bardzo szczęśliwa i jak nie mam jakiegoś tam zapasu pieniędzy na koncie, źle się czuję. Puszcza oko

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

dotka
Moderatorka
Moderatorka

Pochwał: 12

PostWysłany: Pią 04-06-2010, 11:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No a ja nie tyle odkładam pieniądze na czarną godzinę- co raczej odkładam przelewając na oprocentowane konto, z którego tylko 1 przelew miesięcznie jest bezpłatny Złośliwa .Dzięki temu (mając naturę sknerusa) jak przeleję- to ich nie ruszam. Co jakiś czas- pożytkuję je na inwestycje w domu.
Powrót do góry

Jesienna

Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Pią 04-06-2010, 13:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też mam żelazną rezewnę na wszelki wypadek, ale jest na wspólnym koncie, o którym wiemy oboje.
Powrót do góry

alebazi1982

PostWysłany: Pią 04-06-2010, 14:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jesienna napisała:
Ja też mam żelazną rezewnę na wszelki wypadek, ale jest na wspólnym koncie, o którym wiemy oboje.

My jakoś mamy tak że co mamy to wydamy dlatego też zdecydowałam się na takie rozwiązanie

Mam te pieniądze i nie zawaham się ich użyć jak zajdzie taka potrzeba

Mam plan uzbierać ich tyle by kupić mieszkanie i je wynajmować żeby w końcu pieniądz robił pieniądz

Lubię poczucie bezpieczeństwa, że mam te pieniądze w razie w

W razie w czyli:
choroba
brak pracy
zmęczenie
Powrót do góry

nicaa22

PostWysłany: Sro 16-06-2010, 10:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja nie zarabiam jeszcze, poniewaz wychowuje córeczke ale mam zamiar zrobic tak jak wyzej piszecie.
zamierzam pojsc do banku, załozyc nowe konto i wpłacac tak kase ale nie w razie ucieczki od męża ale własnie na Czarna Godzine.
Powrót do góry

Gizmowa
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 16-06-2010, 10:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie wyobrażam sobie ukrywać pieniądze przed moim A.
Wspólnota majątkowa to wspólnota majątkowa.

Podpis 06.06.2004r. * 06.06.2009r. * 27.08.2010r. * 14.10.2011r.
Powrót do góry

efrell
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Byk
Pochwał: 10

PostWysłany: Sro 16-06-2010, 11:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Również nie wyobrażam sobie ukrywać pieniędzy. Przewraca oczami
Odkladanie, odkladaniem. Mamy rachunek oprocentowany, podobny do tego o którym pisała Dotka. I komu zostają "jakieś" pieniądze to przelewa na kupkę.

Podpis Czytaj regulamin!
Powrót do góry

floo

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Czw 17-06-2010, 5:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No to nie wiem jak będzie w przyszłości...
Ale teraz ja mam własne pieniądze odłożone o których mój M. nie wie i raczej go nie poinformuje o tym. Bardzo szczęśliwa Bardzo szczęśliwa
Powrót do góry

lila1980

PostWysłany: Nie 22-08-2010, 20:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja jestem za osobnym kontem.
No może bo mam swoje dobre dochody. Obserwuję taką prawidłowość że wspólne konto chca kobietki których męzowie maja znacznie wyższe dochody niż one .A jak same osiągają dobre dochody to już nie maja takiej potrzeby.
Więc czy to pazerność czy chęć zabezpieczenia swoich interesów na to samo wychodzi...
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

yakamoz

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 22-08-2010, 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

My mamy wspólne konta i wspólny fundusz inwestycyjny. Wspólne odkładamy na wspólne cele. Poza tym może i zarabiam mniej niż mężaty, ale jeśli kiedyś się to zmieni nadal będziemy mieć jedno konto, dlatego, że ja się wszystkim zajmuje. Robię przelewy, pilnuję rachunków, planuje wydatki. Mężaty tak naprawdę tylko wpłaca na konto i mówi mi jakie są samochodowe potrzeby które powinnam ująć w najbliższych miesiącach Uśmiechnięta I tak się spełniamy: on ma święty spokój a ja jestem jestem szczęśliwa bo uwielbiam planować. Uśmiechnięta

Podpis Żal, że się za mało kochało, że się myślało o sobie ...
Choćby się łzy wypłakało, to teraz wszystko za mało ...
Powrót do góry

kasienka13

Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Wto 24-08-2010, 19:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie wyobrażam sobie abym mogła ukrywać przed mężem,że ukręciłam jakąś kasę.On mi nic nie zabrania,jak idę kupić sobie jakąś bluzkę to jak mąż jest ze mną to zamiast jedną mam dwie bluzki Puszcza oko
Wszystkie pieniądze mamy wspólnie zaplanowane ile na co ma starczyć,nawet te w razie w..Po co mam ukrywać przed mężem jakąś kasę,aby stracił do mnie zaufanie?
Powrót do góry

Kachna

PostWysłany: Czw 26-08-2010, 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A ja się nad tym zastanowie, nie dlatego ze nie ufam mojemu męzowi, czy co takiego. Po prostu fajnie jest miec troche swojej kasy. Teraz mam jakieś grosze poupychane w róznych miejscach, czemu tego nie oprocentować?
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> O rodzinie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: