Ja kupiłam ostatnio na Allegro śliczne buty, raz w nich chodziłam przez chwilę, jednak źle zmierzyłam sobie stopę i okazały się za małe trochę . Mam nadzieję, że uda mi się je sprzedać, żeby nie być stratną
.
Aikaterina zamawiając buty na allegro najlepiej jest znać długość wkładki, bo rozmiar rozmiarowi nierówny. Ja kiedyś swój zmierzyłam idealnie, ale zapomniałam go, bo dawno nic na Allegro z butów sobie nie kupowałam.
A sposoby są 2:
1. Stanąć na kartce papieru, obrysować kontury obu stóp. Na obrysie większej stopy należy zmierzyć największą długość (od palca do pięty). Dodać około 0,5 i wybrać obuwie z najbliższą temu wynikowi długością wkładki.
2. Zmierzyć długość wkładki w butach o zbliżonym kształcie i zakupić obuwie o podobnej długości wkładki.
Ja robiłam tym pierwszym sposobem i zapomniałam dodać sobie 0,5 cm luzu, ale przynajmniej już wiem teraz, że potrzebuję 25,5 cm .
Miałam sobie takie kupić, bo widziałam identyczne w Deichmannie, ale nie pasują mi do kurtki. A jak się zdecydowałam, że chcę, bo zobaczyłam u Goka identyczne, to już nie było.
A naprawdę super wygodne i w ogóle nie czuć, że wysoka szpila.
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 30 Cze 2007 Pochwał: 5 Posty: 9298 Skąd: stąd co zwykle ;)
Wysłany: Czw 13-05-2010, 20:01 Temat postu:
Lisanne z tego ostatniego postu trzecie są piękne .
Ja mierzyłam sobie wkładkę 2 sposobem i okazało się, że wzięłam za dużą . Ale udało mi się sprzedać te za duże i kupiłam nowe, już dobre i piękne . I teraz zapamiętam że wkładka ma być 24,5 cm .
Lisanne, pierwsze i ostatnie mi sie bardzo podobaja, a te drugie maja cos nie tak, nie wiem. Sa za plaskie z przodu? Taki wizualny zgrzyt.
Ja mierzylam sobie normalnie stope, ale nie wiedzialam, ze trzeba dodac 0,5 a i tak dodalam na chlopski rozum. Kupilam dwie pary z tej samej firmy, a mimo to jedne sa dobre, a drugie moglyby miec te kilka mm wiecej.
Lisanne mi sie podobają tylko ostatnie.
Pierwsze są zbyt kraciaste, a drugie tak jak juz dziewczyny wspominały jakos źle "rozplanowane" i wyglądają troche dziwnie.
Lisanne pierwsze są świetne! Ostatnie też mi się podobają.
Za to drugie faktycznie mają jakąś dysproporcje, poza tym średnio podobają mi się buty z "czymś" nad obcasem.