Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Fotozlepa

Zajęcia dodatkowe, kursy, rozwijanie zainteresowań u dzieci
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Dzieci starsze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 25-01-2010, 11:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko zjęcia dodatkowe są bardzo fajnym pomysłem, jeśli tylko dziecko nie jest do tego zmuszane. Bo czasami rodzice robią coś na siłę, ale wiem, że na pewno Ty nie. Uśmiechnięta
Ja czasmi sama myślę, żeby zapisać dzieci na kurs tańca, albo coś innego.

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Bielizna
Edzia
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 25-01-2010, 11:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko i jak z tą gimnastyką? Podejrzliwa Rzeczywiście szkoda, że zajęcia są z rodzicami. Niezdecydowana

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Pon 25-01-2010, 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zrezygnowałam z gimnastyki, bo nie mają możliwości zajęcia się mniejszymi dziećmi w tym czasie. A nie chcę oddawać Julki do opiekunki, abym ja mogła iść z Olą na zajęcia. Bo to byłoby bez sensu. Uśmiechnięta
Rozumiem, gdyby miała problemy postawy czy coś, to wtedy byłby przymus, ale teraz sobie darujemy.
Wciąż czekam na info w sprawie tańca. Uśmiechnięta

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

dorinda

PostWysłany: Pon 01-02-2010, 10:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja też jestem zwolenniczką posyłania dziecka na zajęcia dodatkowe. Oczywiście tylko na takie, które dla dziecka są frajdą. No i czas na zabawy dowolne też musi jeszcze zostać.
Nie mogę zgodzić się z tym, że "chwytanie" różnych rzeczy w dzieciństwie, których nie kontynuujemy później nic nie daje. Moim zdaniem to raczej sprzyja wszechstronnemu rozwojowi. Niektóre zajęcia ruchowe poprawiają postawę i mogą zastąpić gimnastykę korekcyjną. Inne wspierają współpracę półkul mózgowych, dzięki czemu dziecko szybciej się uczy i ma lepszą koncentrację. Z resztą łatwiej w dorosłym życiu określić co się lubi, jeśli wcześniej spróbowało się różnych rzeczy.

Jeśli dziecko zapiszę na tańce to nie po to, żeby występowało czy zostało tancerzem... jeśli będzie uczył się grać na jakimkolwiek instrumencie to nie po to by został muzykiem itd. Chyba, że sam będzie tego chciał...

Mój skarb ma jeszcze trochę czasu, ale i tak zapisałam go na tańce, które są w czasie, kiedy jest w przedszkolu. Baaardzo je lubi Uśmiechnięta
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Nie 14-02-2010, 19:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

W tym tygodniu Ola idzie na pierwszą lekcję kursu tańca. Ma już kupione buty, legginsy i koszulkę. Jestem bardzo ciekawa jak jej się spodoba. Uśmiechnięta

Powrót do góry

Katii
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Wodnik
Zodiak chiński: Koń
Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 16-02-2010, 7:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko napisz czy jej się spodobało. Moja córa ciągle wspomina o tańcach, ale u nas jest tak, że zapisuje się dzieci od nowego roku szkolnego.
Dlatego ciekawa jestem jak wyglądają takie zajęcia i czekam na relacje.

Podpis Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.Uśmiechnięta
Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Pią 19-02-2010, 20:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko napisała:
W tym tygodniu Ola idzie na pierwszą lekcję kursu tańca. Ma już kupione buty, legginsy i koszulkę. Jestem bardzo ciekawa jak jej się spodoba. Uśmiechnięta

Oczko i jak było? Uśmiechnięta

Podpis Każda zmiana może być zmianą na lepsze – wszystko zależy od tego, jak ją przyjmiemy...
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 19-02-2010, 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Edzia przesunięto zajęcia na sobotę, bo w poniedziałek szkoły miałe wolne. Uśmiechnięta Zaczynamy jutro.
Ma już kupione buty baletki, legginsy i t-shirt. Jest bardzo podekscytowana. Mam nadzieję, że po pierwszej lekcji ten entuzjazm nie zmaleje. Uśmiechnięta
Jutro napiszę więcej. Uśmiechnięta

Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Sro 24-02-2010, 19:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Zapomniałam się pochwalić. Zakłopotana
Mała była troszkę zawiedziona jak na pierwszy raz. Chyba miała całkiem inne wyobrażenie o kursie tańca. Początkowo trochę popłakała, ale później było dobrze.
Na razie zapowiedziała, że będzie chodzić dalej. Zobaczymy w sobotę. Uśmiechnięta

Powrót do góry

landrynka1732
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Ryby
Zodiak chiński: Kot
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 24-02-2010, 22:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko będzie dobrze Uśmiechnięta.
Na pewno jej się spodoba!

Podpis 27.06.2008 - 2009,2010,2011 Uśmiechnięta
24.12.2008 :*
17.07.2010...Najszczęśliwsza Żona na Świecie!!!
Sie kann ohne ihn nicht leben...
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Wto 02-03-2010, 17:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Drugi raz już było lepiej. Uśmiechnięta
Ale następnego dnia moje dziecko miało... zakwasy. Śmiejąca się Bolała ją łydka. Mimo to, zadowolenie. Uśmiechnięta

Powrót do góry

Edzia
Moderatorka
Moderatorka

PostWysłany: Wto 02-03-2010, 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko to niezły mają wycisk na tych zajęciach, skoro dziecko z zakwasami wraca. Puszcza oko Najważniejsze, że się zajęcia podobają. Bardzo uśmiechnięta

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Dzieci starsze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: