Dołączyła: 16 Mar 2006 Pochwał: 4 Posty: 4315 Skąd: Z drugiego piętra
Wysłany: Sro 30-03-2011, 20:26 Temat postu:
Oj kusicie, kusicie.
Dziś znowu mam fajną ofertę 396zł zamiast 1980zł za 6 zabiegów na twarz. Kusi mnie, ale poczekam chyba na początek na coś tańszego.
I tu jest dokładnie tak jak napisałaś Mari - to nowy salon, więc pewnie zależy im na reklamie.
Edzia moja kierowniczka kupiła depilację laserową nóg na grouponie, co jest dość drogim zabiegiem i była zadowolona. Nikt jej nie traktował inaczej ani gorzej.
Ja wczoraj byłam u fryzjera i to była moja najlepsza wizyta w życiu.
Tym sposobem zyskali nową klientkę .
Zodiak: Zodiak chiński: Dołączyła: 14 Lip 2010 Posty: 409 Skąd: przeważnie z pracy:)
Wysłany: Czw 31-03-2011, 14:29 Temat postu:
Ja skorzystałam z usług ofertowanych przez te firmy i nabyłam: dwa noclegi w Krakowie, masaż tajski dla mojej przyjaciółki, fotoksiążkę, wyjście do restauracji. Można znaleźć czasem coś ciekawego.
Dołączyła: 16 Mar 2006 Pochwał: 4 Posty: 4315 Skąd: Z drugiego piętra
Wysłany: Czw 31-03-2011, 17:02 Temat postu:
Lis tak z ciekawości pytam, patrzyłaś ile ofert do tego fryzjera zostało sprzedanych? Bo widziałam, tylko akurat już w zakończonych, ofertę gdzie srzedano ponad dwa tysiące bonów. Ciekawe jak oni to ograniają, tzn. ten salon fryzjerski.
Ja cały czas obserwuję i pewnie znając mnie wkrótce coś kupie.
Oj ja ostatnio sporo tam kupuję.
Np. wizyta u okulisty + wymiana szkieł, fryzjer x2, kupony do restauracji których nie znamy (przeważnie orientalnych ). Mam jeszcze nie wykorzystane do groty solnej, na kino 5D, zniżkę do Pizza Hut.
D. ostatnio też był u fryzjera na kupon.
Edziu jak na moje oko, to kryje się tutaj tylko chęć pozyskania nowego klienta i stąd takie rabaty. Ot, nowy sposób na skuteczną reklamę.
Ja np. kupiłam kiedyś dwa kupony do indyjskiej restauracji (tylko dla mnie i dla D.), ale nadarzyła się okazja, ze zaprosilam tam jeszcze mojego tatę. Zakochał się po uszy i przy ostatniej wizycie koniecznie chciał tam iść, ale już w większym gronie. Kiedy moja siostra była u mnie na feriach, też skosztowala ich pyszności i też była zadowolona. I tak przez 2 kupony zyskali 5 klientów.
Aurinko no nie zawsze.
Przyklad? Masala. Nasprzedawali kuponów tyle, że nie mieli juz czasu na "normalnych" klientów. Musieli obsługiwac tylko kupony, co doprowadziło ich do plajty. Klienci, którzy nie zdazyli zrealizowac kuponów dostali zwrot pieniedzy od serwisu.
Aurinko no nie zawsze.
Przyklad? Masala. Nasprzedawali kuponów tyle, że nie mieli juz czasu na "normalnych" klientów. Musieli obsługiwac tylko kupony, co doprowadziło ich do plajty. Klienci, którzy nie zdazyli zrealizowac kuponów dostali zwrot pieniedzy od serwisu.
To już tylko i wyłącznie ich błąd, jakiegoś cienkiego menedżera mieli. Swoją drogą nie rozumiem jak można nie wiedzieć ile klientów są w stanie obsłużyć.
Z tego co wiem, to bylo jeszcze za początków zakupów grupowych i chyba nie mieli ustalonego limitu kuponów. Ich błąd, ale chyba nie spodziewali się aż takiego zainteresowania.
Po pierwsze reklama, a po drugie nie oszukujmy się - stratni to oni nie są.
No ja nie wiem czy oni na tym dużo zarobią. Ten kolega, który pracuje w Grouponie mówił, że oni biorą zazwyczaj połowę z tej kwoty, którą płacą klienci, więc firmy na wiele z tego nie mają.
Edzia napisała:
Lis tak z ciekawości pytam, patrzyłaś ile ofert do tego fryzjera zostało sprzedanych? Bo widziałam, tylko akurat już w zakończonych, ofertę gdzie srzedano ponad dwa tysiące bonów.
Edzia nie mam zielonego pojęcia ile było sprzedanych ofert, bo kupiłam kupon w październiku i nie pamiętam tego w ogóle.
Dołączone po 24 minutach 41 sekundach:
Właśnie zapisałam się na przedłużanie rzęs - najbliższy termin jest dopiero w czwartek .
Dziś jest taka oferta na jednym z portali: Znajdź drugą połowę! Sprawdź jej profil osobowości za 19 zł zamiast 99 zł! .
Myślicie, że powinnam skorzystać ?