Forum Kobiet Kobieca Strona Życia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Bransoletki, Kolczyki, Wisiorki, Naszyjniki

Źle Wyregulowane Brwi

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mamlajn

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 13:39    Temat postu: Źle Wyregulowane Brwi Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ostatnio regulowałam sobie brwi ... i niestety coś mnie pokusiło żeby je wyrwać z góry ... Smutna Teraz tylko czekam aż mi odrosną ... Nie robię już z nimi nic od tygodnia ... ii .. odrastają ... ale tylko w niektórych miejscach ... Płacze lub Bardzo smutna A gdzie indziej zostają same placki. Bardzo smutna
Czy macie coś co mi pomoże żeby brwi odrastały szybciej ... i wszędzieee Przewraca oczami Puszcza oko Proszeee o odpowiedź. Uśmiechnięta

Uwagi  Emotka nie zastępuje kropki. Proszę również zaczynać zdania z wielkiej litery. Ułatwia to czytanie.
efrell.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość  

Fotoatrakcje
mari_cruz
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Lew
Zodiak chiński: Smok
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 14:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mamy - cierpliwość. Włoski rosnące w miejscu, z którego ich nie wyrywałaś, rosną wolniej. To tak jak z pierwszą depilacją - efekt był bardzo przyzwoity na dłuższy czas. Za jakiś czas odrosną, trzeba pocierpieć chyba.
Powrót do góry

sylla

Zodiak: Koziorożec
Zodiak chiński: Małpa

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 14:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

No cóż Mamlajn zrobiłaś błąd ,że wyrywałaś brwi z górnej części. Reguluje się brwi wyrywając włoski tylko z dolnych partii.
Niestety nie ma sposobu na szybszy porost włosów. Chyba , ze zaczniesz zażywać witaminy poprawiające ich kondycję. Wtedy będą rosły szybciej i mocniejsze. Ale efekty widać dopiero po paru tygodniach.
Jedyne co Ci mogę doradzić to uzbroić sie w cierpliwość i czekać...

Podpis Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies
Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 14:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Olejek rycynowy do kupienia w aptece, odżywka do brwi i rzęs, możesz udać się do fryzjerki po lekką hennę, albo sama dorysowywać brwi.

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

martunia_12

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 14:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Możesz spróbować smarować brwi olejkiem rycynowym. Moja kosmetyczka mi poradziła jak w jednym miejscu brwi nie chciały rosnąć i pomogło...

Podpis 14.08.2010 inlove
Powrót do góry

szarotka_

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Świnia
Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 14:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Cierpliwość, a na czas odrastania...grzywka na czoło i spokój! Uśmiechnięta

Podpis Kobiety bez towarzystwa mężczyzn więdną, a mężczyźni bez kobiet głupieją.
A. Czechow
12.12.2009- Moja Maleńka :-*
11.12.2010- Pani K. Uśmiechnięta
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

A dlaczego włoski usuwa sie tylko z dolnych części? Podejrzliwa
Powrót do góry

Oczko
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiński: Pies

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 15:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nad górną linią brwi znajduje się jedna z odnóg nerwu trójdzielnego odpowiadającego za połowę twarzy. Jego uszkodzenie może wiązać się z utratą czucia na częściowym obszarze buzi. Dlatego też nie wolno usuwać włosków znajdujących się na górze brwi. Innym powodem dla którego nie należy obniżać poziomu brwi jest wyraz twarzy, który staje się smutny, a oczy optycznie zmniejszają się.

Dołączone po 4 minutach 50 sekundach:

szarotka_ napisała:
Cierpliwość, a na czas odrastania...grzywka na czoło i spokój! Uśmiechnięta

Zakładając, że dziewczyna ma grzwykę. Puszcza oko

Podpis Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy.
Powrót do góry

Van'yess
Przyjaciółka Forum
Przyjaciółka Forum

PostWysłany: Pią 16-07-2010, 20:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nie miałam pojęcia, zresztą ja od paru lat usuwam włoski z górnej części bo po prostu mam gęste brwi i dziwnie to wygląda jak mam wyregulowane na dole a na górze nie.

Na szczęście są to pojedyncze włoski Uśmiechnięta
Powrót do góry

szarotka_

Zodiak: Baran
Zodiak chiński: Świnia

PostWysłany: Nie 18-07-2010, 12:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Oczko, zawsze może sobie dziewczyna tę grzywkę zorganizować;p

Podpis Kobiety bez towarzystwa mężczyzn więdną, a mężczyźni bez kobiet głupieją.
A. Czechow
12.12.2009- Moja Maleńka :-*
11.12.2010- Pani K. Uśmiechnięta
Powrót do góry

Gizmowa
Młodsza Moderatorka
Młodsza Moderatorka

Zodiak: Panna
Zodiak chiński: Wąż
Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 18-07-2010, 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Szarotka nie każdy ma możliwość zroienia sobie grzywki Złośliwa U mnie się np. nie da Złośliwa

A co do brwi - człowiek uczy się na błędach Puszcza oko

Podpis 06.06.2004r. * 06.06.2009r. * 27.08.2010r. * 14.10.2011r.
Powrót do góry

macabre

Zodiak: Bliźnięta
Zodiak chiński: Małpa
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 18-07-2010, 15:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gizmowa napisała:
Szarotka nie każdy ma możliwość zroienia sobie grzywki Złośliwa U mnie się np. nie da Złośliwa

Mi też tak fryzjerka mówiła, ale się uparłam i wyszło.
Chociaż już mi się znudziła i ją spinam Bardzo szczęśliwa

Co do brwi mam podobny problem, tylko tyle, że wyrwałam sobie nie ten włosek co trzeba i mam 'lukę' od kilku miesięcy.
Ale czekam cierpliwie. I ratuję się kredką.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

angie92

PostWysłany: Pon 11-10-2010, 18:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

dziewczyny co mam zrobić? od 3 lat sama reguluję sobie brwi, ostatnio postanowiłam je zapuścić i iść do kosmetyczki, żeby mi ładnie wyregulowała, ale problem jest w tym, że zaczęły mi odrastać tylko częściowo. Wyrwałam sobie cebulki nie wiem czy jak nałożę olejek rycynowy to też odrosną... miałam takie piękne gęste brwi...a teraz takie chudzinki.
Powrót do góry

Linka

PostWysłany: Sro 21-12-2011, 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Nigdy nie wyrywa się brwi z góry. Do mnie przychodzą babeczki na wyrywanie brwi. Nigdy się nie wyrywa z góry, oj nie. Puszcza oko

Podpis Plany...Zakochany
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona Główna -> Makijaże Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do: