Forum Kobiet Kobieca Strona ¯ycia
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RegulaminRegulamin   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil
   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 
bi¿uteria srebrna sklep

Zwi±zek na odleg³o¶æ
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22  Nastêpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona G³ówna -> Nasze codzienne zmagania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
Gwiazdeczka

P³eæ: Kobieta
Zodiak: Panna
Zodiak chiñski: Szczur
Do³±czy³a: 21 Cze 2007
Pochwa³: 3
Sk±d: Koszalin

PostWys³any: Nie 24-06-2007, 10:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Gdyby¶ nie zaryzykowa³a, nie wiedzia³aby¶, co z tego wyjdzie... A tak spróbowa³a¶ i teraz wiesz ¿e by³o warto.

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrz±tek."
03.05.2005 Serduszko 04.12.2008 Zakochany
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Odwied¼ stronê autora  

Aneta

Zodiak: Strzelec
Zodiak chiñski: ¦winia
Do³±czy³a: 04 Maj 2007
Pochwa³: 1
Sk±d: z poddasza :)

PostWys³any: Nie 24-06-2007, 10:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ano wiem. I dobrze mi z tym.
Powrót do góry
Zobacz profil foremki Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  

Asia 85

Zodiak: Baran
Zodiak chiñski: Byk
Do³±czy³a: 17 Cze 2007
Ostrze¿eñ: 1

PostWys³any: Wto 26-06-2007, 13:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Moim zdaniem zwi±zek na odleg³o¶æ mo¿e przetrwaæ je¿eli siê bardzo tego pragnie tak by³o z moim mê¿em studjowa³ w moim mie¶cie na weekendy poznali¶my siê na dyskotece ¶wietnie siê rozumieli¶my mieli¶my te same problemy ¿yciowe z by³ymi. Po szkole wraca³ zawsze do swego rodzinnero miasta w górach dzieli³o nas 60 km. I dla mie zamieszka³ w moim mie¶cie wynajmowa³ tam znalaz³ prace ledwo mu wystaqrcza³o na ¿ycie to co zarobi³n w markiecie posz³o na op³aty mieszkania czasami jad³ suchy chleb,bez obiadu ale mimo wszystko by³ ci±le u¶miechniêty bo by³ blisko mie.Rodzice mówili wracaj to nie ma sensu ale on by³ uparty chcia³ pozostaæ ze mn±.Gdy je¿dzi³ raz na miesi±c do domu by odwiedziæ rodziców zawsze bra³ mie z sob± jak nie chcia³am jechaæ bo zda¿y³o siê mia³am z³y dzieñ to by³ bardzo smutny i nie bawi³ siê w swoim mie¶cie be zemnie tylko dzwoni³ co robiê.Telefony by³y do¶æ czêsto i d³ugie rozmowy czsami mie nó¿y³y.Mówi³ mi ¿e przy mie czuje siê wspaniale i jeszcze nikogo tak bardzo nie kocha³ U¶miechniêta
Powrót do góry

Gwiazdeczka

PostWys³any: Wto 26-06-2007, 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

U mnie taka sytuacja by³aby niemo¿liwa Smutna. Jak pozna³am swojego M. to on ju¿ u siebie studiowa³ (by³ chyba na 4 roku) ja na drugim roku w zupe³nie innym mie¶cie i dzieli³o (w sumie ci±gle dzieli) 500 km. Ale pomimo tego ju¿ jeste¶my ze sob± dwa lata Zakochany

Podpis "Kobieta jest jak saszetka herbaty. Nie wie, jak jest mocna, dopóki nie wpadnie we wrz±tek."
Powrót do góry

sylwu¶

Zodiak chiñski: Kot
Do³±czy³a: 22 Cze 2007

PostWys³any: Czw 28-06-2007, 8:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

powiedzmy szczeze..nie ma reguly na to czy zwiazek przetrwa taka próbe czy nie... wazne jest czy bedac jeszcze razem dobrze sie dogadywali..nie k³ócil .. czy laczylo i laczy oczywiscie naprawde szczere uczucie.. jesli im na sobie zalezy to takie rozstanie ich tylko wzmocni... moj chlopak tez wyjechal na 3 miesiace i jak na razie to wlasnie czuje.. chociaz jestesmy tak daleko od siebie mam wrazenie ze sie bardzo zblizylismy.. a to jest nasze motto

"ROZSTANIA S± GORZKIE..ALE POWRORY S³ODSZE NI¿ MIóD" Puszcza oko U¶miechniêta
Powrót do góry

janka
Go¶æ

PostWys³any: Czw 28-06-2007, 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

U¶miechniêta

Mój przypadek jest romantyczny. Mojego drugiego mê¿a pozna³am 22 lat temu. By³am jeszcze zamê¿na i "ciut m³odsza" .Ale jego obraz utkwi³ mi dobrze w pod¶wiadomo¶ci.

Jak siê potem okaza³o ja równie¿ utkwi³am w pod¶wiadomo¶ci u mojego W.

Spotka³am jego jak ju¿ by³am wdow± i co¶ miêdzy nami zaiskrzy³o Zakochany Spotka³am jego 02/01/2003

Z przyczyn nie od nas zalê¿nych( ja mieszka³am 200km i mia³am jeszcze pracê) nie mogli¶my siê spotykaæ. By³y telefony , Pikacze ,SMS,.spotykali¶my siê co 2 m-ce . Tak przetrwali¶my do ¶lubu 24/06/2006

Nie znali¶my siê dobrze ,ale jestem ca³y czas Zakochany w moim W . On te¿ darzy mnie g³êbokim uczucie. Tak wiêc Mi³o¶æ przenosi Góry jak tylko obie strony chc± tego i patrz± w tym samym kierunku.
Powrót do góry

Zuzka
Moderatorka
Moderatorka

Zodiak: Rak
Zodiak chiñski: W±¿
Do³±czy³a: 22 Maj 2006
Pochwa³: 4
Sk±d: Ramstein

PostWys³any: Pi± 29-06-2007, 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Janka piekne to Zakochany No i tyle czasu na siebie czekaliscie Bardzo u¶miechniêta
Powrót do góry

ola-2004

Zodiak: Kozioro¿ec
Zodiak chiñski: Pies
Do³±czy³a: 01 Lip 2007

PostWys³any: Nie 01-07-2007, 12:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

dla mnie nie ma zwi±zku na odleg³o¶æ. Albo siê z kim¶ jest fizycznie albo nie! Nie da siê z kim¶ byc na d³u¿ej przez telefon, bo to wszystko psuje. potem s± k³ótnie , oskar¿enia itp

Poprostu sie nie da.
Powrót do góry

Gwiazdeczka

PostWys³any: Nie 01-07-2007, 14:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Jak kto¶ ju¿ powiedzia³ na tym forum, ile osób tyle zdañ na ten temat. Ja jednak upieram siê przy tym, ¿e co¶ takiego mo¿liwe...

Powrót do góry

madzia

Zodiak: Skorpion
Zodiak chiñski: Tygrys
Do³±czy³a: 18 Wrz 2006
Pochwa³: 2

PostWys³any: Nie 01-07-2007, 15:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Wszystko zale¿y od ludzi.
Powrót do góry

sanka

Zodiak: Lew
Zodiak chiñski: Koñ
Do³±czy³a: 03 Lip 2007

PostWys³any: Sro 04-07-2007, 9:24    Temat postu: zwiazek na odleg³o¶æ Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Od pó³ roku jestem w zwiazku na odleg³osæ,mój ma¿ wyjecha³ do pracy za granic±, w tym cazie widzielismy siê przez tydzien. Strasznie za sob± têsknimy,odzywaj± siê w nas uczucia które rzadko by³y okazywane gdy byli¶my razem (nasz sta¿ ma³¿enski to 9 lat).Wierzê ze nam siê uda pokonaæ wszelkie trudno¶ci,wierzê bo muszê wierzyc inaczej bym sie za³ama³a.
Powrót do góry

mishi

Zodiak: Kozioro¿ec
Zodiak chiñski: Kot
Do³±czy³a: 03 Lip 2007

PostWys³any: Sro 04-07-2007, 12:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Ja jestem w trakcie rozwodu. Mieszkali¶my z by³ym mê¿em 350 km od siebie. Po 3 latach znajomosci na odleg³osæ i 8 miesi±cach znajomo¶ci w tym samym mie¶cie (on przeprowadzi³ siê do mojego miasta) pobrali¶my siê. Teraz siê rozwodzimy. Nie wiem, czy to by³ b³±d czy nie, bo mamy cudown± córeczkê, a zatem nie mogê my¶leæ o tym w takich kategoriach. Wytrwali¶my 7 lat, od 9 miesiêcy nie mieszkamy razem. Moi rodzice byli bardzo przeciwni naszemu zwi±zkowi, jak go zaakceptowali, to powiedzieli, jak siê tak bardzo kochacie to bierzcie ¶lub. No a ja naiwna, m³oda i zakochana posz³am na to. Bardzo tego chcia³am, chocia¿ z perspektywy czasu widzê, ¿e mnie zale¿a³o bardzo, ¿eby oni go zaakceptowali, ¿eby¶my mogli siê legalnie z ich zgod± i akceptacj± po prostu spotykaæ, a nie ¶lub od razu. No ale nic, nie szukam winnych bo takich nie ma, to by³a moja decyzja, koniec kropka.

Teraz mam przyjaciela, mieszkamy od siebie 400 km. Widujemy siê ¶rednio raz na miesi±c. Czy co¶ z tego bêdzie czas poka¿e.

My¶lê, ¿e nie ma regu³y - je¿eli chodzi o zwi±zki na odleg³osæ. Napewno nie wyobra¿am sobie, ¿eby mój me¿czyzna pracowa³ gdzie¶ daleko od domu przez kilka lat i widywaæ go raz na miesiac, lub kilka miesiêcy.
Jak bêdê po rozwodzie, a z przyjacielem bêdzie nam siê dobrze uk³ada³o, to mo¿e zamieszkamy razem i wtedy spróbujemy prawdziwego ¿ycia.

Wydaje mi siê, ¿e na odleg³osæ mo¿na - byle nie za d³ugo. I zanim siê podejmie decyzje matrymonialne powinno siê spróbowaæ razem pomieszkaæ bez ¶lubu.
Powrót do góry

sweetgeneration

Do³±czy³a: 11 Wrz 2007

PostWys³any: Sro 26-09-2007, 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Czy jestem w podobnej sytuacji, moze tak ale nie dokonca....Pozna³am sie z moim S na studiach, on jest z lublina ja z ³omzy a studiowalism w bialej podlaskiej. Przez dwa lata widywalismy sie bo oboje studiowalismy dziennie,najgorsze byly wakacje, swieta, pierwszego sylwestra spedzilismy oddzielnie, urodziny - czasem samotne(tak jak i moje w tym roku),ale jakos to bylo, w listopadzie minie 3 rok jak jestesmy razem, teraz widujemy sie co tydzien lub dwa (jesli czas nam na to pozwala). Ja dostalam prace i w soboty bede miala teraz szkole, choc przeprowdzilam sie do wawy i S ma do mnie lepsze polacznie i tylko 150km nie 270. czas nam pokaze , narazie nie chce o tym myslec, ale wierze ze sobie poradzimy. jak S skonczy prace w czerwcu (tzn skonczy mu sie umowa) sprobuje go ¶ciagnac do wawy i tu ulorzymy sobie zycie
Powrót do góry

gieniusia
Moderatorka
Moderatorka

Do³±czy³a: 26 Wrz 2007
Pochwa³: 1
Sk±d: Kraków

PostWys³any: Sro 26-09-2007, 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Mój T. twierdzi, ¿e ja od pocz±tku zwi±zek dzia³a na odleg³o¶æ to jest ³atwiej. Ja sobie nie umiem wyobraziæ bycia z kim¶ na odleg³o¶æ. Mo¿e dlatego, ¿e dla mnie zwi±zek to codzienne spotykanie siê, blisko¶æ i bycie razem w ka¿dej sytuacji. Ale nie mam do koñca tak ró¿owo, bo T. jest z Krakowa, a ja z £odzi. i si³± rzeczy zdarzaj± siê nam rozstania na krótkie okresy.
Jednak podziwiam pary, które s± ze sob± na odleg³o¶æ, jest im dobrze i kochaj± siê. U¶miechniêta Bo podobno mi³o¶æ ro¶nie im siê jest dalej od siebie. U¶miechniêta

Podpis Niezwyk³e mo¿na spotkaæ na ¶cie¿kach zwyk³ych ludzi...

Zakochany 6.10.2006 Zakochany
Powrót do góry

mamba

Do³±czy³a: 30 Wrz 2007

PostWys³any: Nie 30-09-2007, 9:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Raportuj ten post do moderatorki lub admina

Podobnie do niektórych forumowiczek, równie¿ nie potrafi³am sobie wyobraziæ zwi±zku na odleg³o¶æ. Podjêcie takiego wyzwania to ogromne po¶wiêcenie, ale je¶li jest mi³o¶æ, silna wiê¼ i obopólna chêæ utrzymania zwi±zku to jest mo¿liwe. Mam tak¿e wra¿enie, ¿e takie pary, a co za tym idzie tak¿e i mój zwi±zek s± silniejsze dziêki temu do¶wiadczeniu. Ja przynajmniej mam takie poczucie, ¿e skoro tak± barierê jestem w stanie przej¶æ, tak± trudno¶æ przezwyciê¿yæ, to inne problemy te¿ bêdzie ³atwiej mi pokonaæ. Jestem z moim mê¿czyzn± rok i 8 miesiêcy. W ty roku mieli¶my szansê spêdziæ ze sob± calutkie wakacje. Oboje chcieli¶my zobaczyæ, jak to jest byæ ze sob± codziennie przez 24 h/ dobê, czy jeste¶my w stanie ¿yæ ze sob±. I wiecie co? To by³o niesamowite, zero k³ótni, zero sprzeczek! Owszem jakies tam drobne nieporozumienia by³y, ale zawsze staramy siê je szybko rozwi±zywaæ i rozmawiaæ o nich, ¿eby nie by³o spraw niewyja¶nionych. Teraz wiemy, powiem wiêcej, chcemy razem zamieszkaæ. Mia³am przeprowadziæ siê do Niego ju¿ teraz na dniach, ale mój tata powa¿nie zachorowa³ i postanowi³am, ¿e rok jeszcze bêdê w domu, a potem zamieszkam z moim M.

pozdrawiam:)
Powrót do góry

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiet :: Strona G³ówna -> Nasze codzienne zmagania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22  Nastêpny
Strona 6 z 22

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach